Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 17:11:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nemački RTL kupuje Avalu  (Pročitano 6610 puta)
07. Okt 2008, 11:51:37
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
NEMAČKI RTL KUPUJE AVALU

Medijska kuća RTL pregovara sa televizijom Avala o kupovini manjinskog vlasništva, glavni pregovarač Željko Mitrović, a kako Press saznaje, ponuda je „teška" 45 miliona evra

Nemačka medijska kuća RTL, posle nekoliko godina lobiranja, uskoro će ući na tržište Srbije i kao manjinski vlasnik televizije Avala, čiji su vlasnici biznismen Danko Đunić i prvi čovek TV Pink Željko Mitrović, saznaje Press.

Prodaje se Foks Srbija?!

Prema nezvaničnim informacijama, u skorije vreme prodaće se i Televizija Foks. Američka kompanija u čijem je vlasništvu Foks planira da drugoj američkoj kompaniji CME proda Foks u Srbiji, Bugarskoj i Letoniji. Vlasnik kompanije CME je bivši američki diplomata Ronald Loder koji ima televiziju Nova u Sloveniji i Hrvatskoj.

Prema našim saznanjima, pregovori između Avale i RTL-a su u poodmakloj fazi, a Nemci nude 45 miliona evra za vlasništvo u televiziji Avala. Kada RTL uđe u TV Avalu, to će značiti da je strani kapital ušao u sve elektronske medije sa nacionalnom frekvencijom u Srbiji, izuzev RTS-a!

Prema saznanjima Pressa, glavni pregovarač sa nemačkom kompanijom je Željko Mitrović, ali o samom toku pregovora postoje potpuno suprotne informacije. Prema jednima, pregovori sa RTL-om su gotovo završeni, a samo je ostalo da se sredi dokumentacije.

Bivša vlast bila protiv Nemaca

- Mitrović je u pregovorima sa finansijskim direktorom RTL-a Elmarom Hagelom dogovorio da nemačka kompanija postane manjinski vlasnik TV Avale, jer su takvi propisi. Ostalo je da se dogovori u kom procentu će RTL ući u Avalu, kao i cena po kojoj će biti prodate akcije - kaže izvor Pressa.

Međutim, prema drugim izvorima, pregovori između Avale i RTL-a traju već izvesno vreme, ali su daleko od kraja.

Međutim, i jedan i drugi izvor slažu se u tome da je državni vrh, odnosno kabinet predsednika Srbije Borisa Tadića, upoznat sa željom RTL-a da konačno uđe na tržište Srbije i to preko televizije Avala, i da „niko u vlasti nema ništa protiv ove nemačke medijske kuće". Dalje, navodi se i da je u ove pregovore posredno uključen i ministar Mlađan Dinkić, koji je o ulasku RTL-a u Srbiju nedavno razgovarao sa nemačkim kancelarom Angelom Merkel.

Koliko je jak politički pritisak Nemačke na Srbiju da RTL dobije frekvenciju u Srbiji najbolje govori podatak da je poslednji razgovor bivšeg premijera Vojislava Koštunice i kancelarke Angele Merkel krajem prošle godine počeo upravo pitanjem o ovoj medijskoj grupi. Merkelova je tada odmah pitala Koštunicu kada će RTL da dobije dozvolu, ali ju je Koštunica odmah prekinuo, rekavši da u Srbiji frekvencije ne dele ni on ni Vlada, već institucija čiji je to posao.

RRA: Niko nas nije kontaktirao

Goran Karadžić, zamenik predsednika RRA, institucije koja dodeljuje frekvencije, kaže za Press da se „niko iz TV Avala nije javio u vezi s promenom vlasničke strukture", ali priznaje da je i on čuo nezvanične priče oko ulaska RTL-a u ovu televiziju.

- RRA za svaku promenu vlasništva u kućama koje su dobile nacionalnu frekvenciju mora da da dozvolu. Tako i Avala može da podnese zahtev da RTL postane vlasnik najviše 49 odsto vlasništva, ali strana kompanija ne može postati vlasnik dozvole za nacionalnu pokrivenost. Ukoliko nema prepreka, RRA će izdati potrebnu dozvolu - objašnjava Karadžić.

Vlasnici Avale Danko Đunić i Željko Mitrović nisu želeli da prokomentarišu za Press pregovore o prodaji nemačkom RTL-u.

S. Marjanović

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 514
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Apple iPhone 3G
Je*eni Zeljko Mitrovic. Smiley 1 Nisam imao pojma da je on suvlasnik Avale. Sad su mi zgadili i tu televiziju, koju sam relativno cenio i ponekad gledao. I ne znam sto se taj RTL toliko gura da udje u Srbiju. Taj RTL i to Nemacki je ubedljivo najbudjavija televizija koju sam gledao. Ko ce njih da gleda ovde, meni nije jasno. Jedino ako drasticno odstupe od svog smarackog koncepta.
« Poslednja izmena: 07. Okt 2008, 12:01:32 od iMilanche »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 7773
Zastava Kurcheva Glava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
Avala je relativno ok. Cenim je bezgranicno zbog prenosa boxa Smile
IP sačuvana
social share
I got banned for having a common sense.
Common sense... Not as common as you might think.
Sta smo danas naucili? Filmovi se dele na umetnicke i filmove za opustanje. Nema losih filmova, to je laz, plod fikcije.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1076
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Samsung L700

Smile jedini koji rade prenose. Inace pre par meseci sam na radiju cuo od nekog naseg bokserskog menadzera (koji je cesto konsultant na Avali) da su prenosi (snimci) bokserskih emisija ubedljivo najgledaniji na Avali, valjda 7 puta gledaniji od neke emisije koja je na nekom drugom mestu. Nadam se da ce Nemci to nastaviti, a ne vidim sto ne bi...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

to be or not to be

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 735
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Nokia C3
Vidis, odustali su od FOX-a, posto je provobitno bilo da ce kupiti tu televiziju, zbog njihovog napustanja Balkanskih prostora (Srbija, Rumunija)
« Poslednja izmena: 08. Okt 2008, 12:30:07 od jaciko »
IP sačuvana
social share
S.P.Q.R.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 7773
Zastava Kurcheva Glava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17

Smile jedini koji rade prenose. Inace pre par meseci sam na radiju cuo od nekog naseg bokserskog menadzera (koji je cesto konsultant na Avali) da su prenosi (snimci) bokserskih emisija ubedljivo najgledaniji na Avali, valjda 7 puta gledaniji od neke emisije koja je na nekom drugom mestu. Nadam se da ce Nemci to nastaviti, a ne vidim sto ne bi...

Postoje prenosi za fudbal i snimci onog idiotskog americkog rvanja, a bas da nema snimci i prenosi boxa bilo bi sramota. Pokrivaju sve vaznije boxerske revije (osvrcu se na neke od boxera, ali ne i na sve), a u pauzama se osvcu na najbolje momente iz prethodnih revija... Preporucujem svima koji nisu (iako ovo nije tema za to Smile) da odgledaju snimak Artur Abraham - Koren Gevor (relativno skoro je bio)... Bolji mec skoro nisam gledao...
« Poslednja izmena: 08. Okt 2008, 12:38:35 od OrpheuS »
IP sačuvana
social share
Sta smo danas naucili? Filmovi se dele na umetnicke i filmove za opustanje. Nema losih filmova, to je laz, plod fikcije.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

The truth is out there...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8945
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
JTaj RTL i to Nemacki je ubedljivo najbudjavija televizija koju sam gledao. Ko ce njih da gleda ovde, meni nije jasno.

Ne znam za nemacki davno sam gledao, ali HR RTL je po meni ekstra TV, pogledaj samo koliko dobrih serija ide svaki dan, koliko dobrih filmova ima...
IP sačuvana
social share
“Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1105
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
SonyEricsson k750i
a koje to dobre serije idu svaki dan reci mi???
a o filmovima da ne govorim...
jedino sto valja je grey's anatomy,nip/tuck,desperate housewives i uskoro dexter.
IP sačuvana
social share
Edit by canelane: Potpis uklonjen zbog duzine! Maksimalno dozvoljena duzina je 4 reda teksta!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 7773
Zastava Kurcheva Glava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
Ma promena vlasnika nece mnogo da promeni programsku semu...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4005
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17

To ce manje vise biti kozmeticke promene.Tesko je ocekivati da se programska sema znacajno promeni kako na bolje tako i na gore.
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 17:11:32
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.