Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nedostatak vitamina D utiče na nastanak multiple skleroze  (Pročitano 870 puta)
18. Feb 2009, 09:16:32
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Naučnici su prvi put dokazali da postoji veza između nedostatka D vitamina i rizika od nastanka multiple skleroze kod osoba koje imaju genetsku predispoziciju za ovu bolest.

Naučnici iz Kanade i Velike Britanije ustanovili su da ukoliko je nivo vitamina D nizak za vreme trudnoće, dete ima velike šanse da kasnije u životu razvije ovu bolest. Ustanovljeno je da vitamin D aktivira belančevine koje se vezuju za određeni gen (DRB1-1501), odgovoran za razvoj multiple skelroze. Ukoliko nema dovoljno vitamina D u organizmu, gen ne može da funkcioniše normalno, rekao je dr Džordž Ebers, neurolog sa Oksfordskog univerziteta (Oxford University in England).

Dr Pol O'Konor, direktor programa za multiplu sklerozu sa Univerziteta u Torontu, smatra da je ovo otkriće značajno za bolje razumevanje načina na koji vitamin D utiče na funkciju dotičnog gena. O'Konor, međutim, upozorava na uzimanje vitamina D u tabletama: studija nam ne nudi direktan dokaz da će osoba koja ima multiplu skerozu ukoliko uzima vitamin D sprečiti nastanak bolesti kod svoje dece.

Da bi se dublje ispitala povezanost nedostatka vitamina D i ove bolesti, neophodna su dalja ispitivanja.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Citat
"Naučnici su prvi put dokazali"

Hoću li ikad ovde videti temu:
 "Naučnici javno rekli o štetnosti fluoride-a u vodi za piće i pastama za zube" ili
  "Stručnjaci istražuju uticajtelevizije na malu decu"   ili
   "Dokazano da avioni izbacuju hemikalije.Ogromni tragovi na nebu koji ostaju satima formiraju oblak tipa Cyrus.Vremenske manipulacije?Trovanje ljudi?"

Hoćemo li ovo videti ikada?
 -Pogodi šta? Nećemo naravno  Smile

A znaš li zašto? Sve,ali sve što izlazi u javnost bude debelo precenzurisano a onaj ko se usudi i drzne da javno objavi rezultate koji nisu poželjni-biva otpušten i smešta mu se "neodgovorno ponašanje" i sl.blaćenje preko medija. Postoje primeri iz zdravstva u Usa,Arheologije i sl.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.