Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nebojša Pajkić ~ Da, papučar sam!  (Pročitano 5976 puta)
05. Nov 2006, 19:18:03
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Apple 15
 INTERVJU Nebojša Pajkić

Da, papučar sam!

Pre izvesnog vremena zapitao sam se kako se nijedna udbaška bitanga, nijedan udbin analitičar koji radi na razvaljivanju mog braka s Isidorom Bjelicom nije dosetio da me tako nazove

Nebojša Pajkić...
Biti Isidorin suprug znači imati najseksipilniju, najinteligentniju, najtalentovaniju i najvredniju ženu
S vremena na vreme zamerim joj što sebi dozvoli da joj imbecili budu nadređeni. Ona to radi iz najplemenitijih razloga jer nije lako izdržavati izopštenog muža i dvoje maloletne dece

Nebojša Pajkić, profesor dramaturgije na FDU i još mnogo toga što ima veze s filmom, od svih svojih uloga najviše voli onu koju igra u braku s najvećom srpskom zvezdom Isidorom Bjelicom. Iako se retko pojavljuje u javnosti, nikoga ne ostavlja ravnodušnim. U intervjuu za Press otkriva i šta Isidora Bjelica radi noću.

Rekli ste mi da ne radite ništa, kako onda provodite dokoličarske dane?
- Bavim se najtežim poslom, raspetljavam "facts of life", a kada sam rekao da ne radim ništa, to je značilo da nemam prostora za "facts of art", a za njih je zaista potreban slobodan prostor i slobodno vreme. Dokolica nije moj omiljeni termin jer je unakažen poznomarksističkim retoričkim kreveljenjima u stilu Ratka Božovića i sličnih titoističkih pajaca. Ali, ako me pitate da li sam imao vremena da izađem na referendum. Nisam! Mada to nema veze s patetičnom kampanjom mog omiljenog studenta Čede Jovanovića koji je sasvim neoprezno potpao pod uticaj udbaškog piončića Filipa Davida.

Da li planirate neki novi film?
- Planiram, ali ne mogu ništa da kažem jer će me sprečiti već na početku, kao što su to uradili kada sam pokušao da uradim prvi srpski film o četnicima. Ili da budem otvoren, iz četničke vizure.

Rekli ste u jednom intervjuu da vam poslednjih 20 godina ne daju da bilo šta radite. Ko vam ne da i zbog čega? Da li ste se nekome zamerili?
- Pa, moj poslednji film u Srbiji je bio "Davitelj protiv davitelja". Zamerio sam se tajnoj unutrašnjoj komunističkoj partiji koja i dalje vlada Srbijom.

Kako je to biti suprug Isidore Bjelice?
- Biti Isidorin suprug znači imati najseksipilniju, najinteligentniju, najtalentovaniju i najvredniju ženu. Znači, imati predivnu decu, Lava Grigorija i Vilu Evanđelinu i uživati u svakom porodičnom trenutku.

Trenutno je Isidora popularnija od vas. Kako podnosite njenu slavu, da li joj možda nešto zamerate?
- Profesor je isključivo u kontaktu sa studentima, scenarista komunicira s rediteljima, čak ni studenti četvrte godine dramaturgije ili režije nisu u stanju da nabroje ni pet scenarista, a Isidora je pop-ikona, tako da je upoređivanje naše slave sasvim apsurdno. S vremena na vreme joj zamerim što sebi dozvoli da joj imbecili budu nadređeni. Ona to radi iz najplemenitijih razloga jer nije lako izdržavati izopštenog muža i dvoje maloletne dece.

Neki vas pogrdno nazivaju "papučarem". Šta vi mislite o tome?
- Pre izvesnog vremena zapitao sam se u novinama kako se nijedna udbaška bitanga, nijedan udbin analitičar koji radi na razvaljivanju našega braka nije dosetio da me nazove papučarem. Ja sam papučar jer sve što imam bitno da uradim radim u okviru našeg doma - u papučama.

Ko je "gazda" u vašoj kući?
- U porodici koja nije turska nema gazde. Gazde imaju svoje firme, a moja se zove "Pajkić i sin" i mi se bavimo produkovanjem i negovanjem kulture a frontmen je moja supruga Isidora.

Da li ste ljubomorni na druge muškarce iz Isidorinog okruženja?
- Isidora je uglavnom okružena obožavaocima, a kako ta skupina radi na njenoj profitabilnosti, ja sam im zahvalan. E sada, što je povremeno neko očeše i poljubi pozivajući se na "srbsku" i crnogorsku tradiciju, to je manje iritantno za mene nego za nju, budući da se tako prenose virusi.

Da li vas ponekad privuče neka druga žena?
- Ne.

Razmišljate li da se i vi politički angažujete kao i Isidora? Šta mislite o njenom političkom angažmanu i da li vas je, pre nego što se na to odlučila, konsultovala?
- Mi smo još od devedesetih politički angažovani kroz naš umetnički pokret "politart", koji se u međuvremenu proširio na celi svet. Proverite na internetu naš politički uticaj. Ali, vi ciljate na stranački angažman. Kao i u svemu drugom, konsultovala se sa mnom i kada se aktivirala i kada se povukla.

Imate li poroke i koje?
- Ne kršim Božje zapovesti, ali sam tanak na smrtnim grehovima.

Kako biste opisali trenutno stanje u domaćoj kinematografiji?
- Uvek kažem i studentima i komšinicama, postoji domaći ajvar, a kinematografija je "srbska". Ali vi ste u pravu, mi imamo samo domaću kinematografiju, a ona je puno ispod nivoa Budinog ajvara u klubu književnika.

A uopšte u kulturi?
- Ko to bijaše rekao, kada čujem za reč "kultura", hvatam se za revolver?

Kako biste vi opisali sebe, ko ste vi u stvari i koju od svih životnih uloga najradije igrate?
- Ja sam suprug gospođe Pajkić, poznatije pod devojačkim prezimenom i umetničkim imenom, da li treba da naglasim da govorim o Isidori Bjelici jedinoj "srbskoj" zvezdi koja još uvek nema CD, ali da vam za kraj odam tajnu: noću uvežbava fado.
ANA SAVIĆ
FOTO: NEMAJA JOVANOVIĆ

Kusturica drogiran, Dragojević kleptoman

Kako ste se i zbog čega sukobili s Kusturicom?
- Bio je drogiran i napao me ispred "Hajata", potom sam ja pritvoren, a on je otišao kući.

Da li danas razgovarate s njim?
- Pa, mi se uopšte ne poznajemo, sem što je on svojevremeno tvrdio da će da režira moj scenario "Šest dana juna" jer je bio zadivljen njegovom dubokom kamijevskom atmosferom. Ja sam u međuvremenu gledao neki njegov TV komad, "Bife Titanik", po Andriću, koji je kilavije režiran od najkilavijih Paskaljevićevih bljuvotina, pa sam ga odbio. Nakon svega, danas moram da priznam da sam pogrešio.

Izjavili ste za Srđana Dragojevića da nije Isidori platio za scenario za "Anđele". Šta generalno mislite o njegovom stvaralaštvu?
- Ta stvar sa "Anđelima" je starija od moje i Isidorine veze. To je studentska krađa, ako baš upotrebljavate taj izraz. Sam Dragojević je onomad to i priznao na konferenciji za štampu. Međutim, važnije je to što je Dragojević u kreativnoj konstituciji kleptoman i to je nešto u autorskom smislu veoma intrigantno, ako bi on uspeo da se održi u svojoj patološkoj vokaciji mogao bi da izraste u jednog od najintrigantnijih evropskih autora. Ali, njegov je problem na drugoj strani, on ne zna da režira. Nema toga koji je naučio režiju od kosovog rezidenta za FDU pokojnog Baja Šaranovića. Pogledajte samo filmove Darka Bajića. Mislim da su ta dva momka kardinalno pogrešne akvizicije Bjelogrlića kao glumca i Bjelogrlića kao producenta. Da Mira Furlan nije odvela Gorana Gajića u Kaliforniju, njih dvojica ne bi ni postojali na sceni.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.095 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.