Kolege, da podjelim sa vama moju muku Tek prije nekoliko dana utvdjena mi je dijagnoza, poslije bezbroj pregleda kod ORL (mislili su da je upala sinusa), ocnih, maksilofacijalnih itd. Kada samo pomislim na cekaonice u domovima zdravlja i silne penzionere koji nemaju sta drugo da rade - razbolim se od muke. Elem, nekih dvije godine patio sam od glavobolja na lijevoj strani cela, a naravno bio sam previse lijen (ili glup) da odem ljekaru i izvidim situaciju, sto mi se konacno obilo o pomenuti dio tijela Glavobolje od kojih sam patio bih mogao da opisem kao noz zariven iza ili iznad oka, a koji se povremeno rotira... toliko da nisam mogao da funkcionisem vise niti na poslu, fakultetu ili privatnom zivotu. Najgore od svega jeste to, sto se veliki broj mladih ljudi, koji pate od ovoga, suocava kao i ja sa pogresnim dijagnozama, piju bespotrebno velike kolicine antibiotika (amoksiklav 1000 deset dana ) iako je terapija za Trigeminal neuralgiju relativno jednostavna. Trenutno pijem Carbamazepine 200, ujutru i navece, te Naklofen 75 protiv bolova. Naklofen uzimam preventivno, buduci da se sada suocavam sa podsvjesnim iscekivanjem bola na koji sam u protekle 2 god navikao da osjecam. Psiha je bas cudo Ako neko od vas ima iskustva da podjeli sa mnom, bio bih jako zahvalan.
Trigeminal neuralgia
Trigeminal neuralgia (TN), or Tic Doloureux, (also known as prosopalgia) is a neuropathic disorder of the trigeminal nerve that causes episodes of intense pain in the eyes, lips, nose, scalp, forehead, and jaw. It is estimated that 1 in 15,000 people suffer from trigeminal neuralgia, although those numbers may be significantly higher due to frequent misdiagnosis. TN usually develops after the age of 50, more commonly in females, although there have been cases with patients being as young as three years of age.
The condition can bring about stabbing, mind-numbing, electric shock-like pain from just a finger's glance of the cheek. It is among the most severe types of pain known to science. (zamislite kako je reagovao neurolog kad sam mu rekao da trpim ovo 2 godine)
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.