nesto mi se cudno desava sa HDD-om.danas sam bio kod prijatelja i uradili smo backup njegovih podataka na moj HDD i kad sam restartovao njegov komp pojavio se plavi ekran i pise nesto recovering...i imena tih podataka i vecina su bili njegovi fajlovi a vidio sam da su i neki moji fajlovi pisali.danas kad sam vratio HDD u moj komp ne mogu da otvorim ni jedan njegov film niti muzicki fajl (od mog prijatelja) i nemogu da otvorim neke moje filmove (te sto sam vidio da pise).bsplayer mi daje upozorenje "cant open file".ima li kakav tool da povratim ove fajlove u normalu.citavih 20 gb podataka od mog kolege ne mogu da otvorim (muzika i filmovi) a sam proces kopiranja je protekao u najboljem redu.sta je se to moglo desiti pa da mi sjebe tako podatke (i moje neke i njegove sve) na HDD-u???HDD mi je od 200 GB i star je 3 mjeseca i koristim ga samo za backup podataka.ima li ko da zna kako da ovo rijesim????hvala
[Edit by Zoran Karavla: Teme sa naslovima tipa: Hitno, Pomoc, Problem, Da li i slicne, treba maksimalno izbegavati! Naslov teme mora da odgovara njenom sadrzaju i da ga barem delimicno opisuje. Konsultujte se sa Pravilnikom Burek Foruma]
« Poslednja izmena: 05. Dec 2005, 01:40:08 od Zoran Karavla »
i imena tih podataka i vecina su bili njegovi fajlovi a vidio sam da su i neki moji fajlovi pisali
Samo malo pojasni, ti si, znaci sa njegovog hdd-a prebacivao podatke na svoj hdd? I onda si restartovao njegov komp i pojavila su se neka imena tvojih fajlova na njegovom kompu?
on je htio da instalira ponovo XP i onda sam ja ustekao svoj HDD (taj koji koristim za backup-ove) i kopirao sve sto je htio (negdje oko 27 GB) i sve je proteklo ok, nisam ni otvarao odma neki kopirani file jer sam mislio da je ok.onda sam restartovo komp (ne sjecam se zbog cega) i prilikom boota pojavi se plavi ekran i "pici "lista fajlova i pise recovering i pisu njegovi fajlovi (ide brzo al se vidi ) i vidim da pisu i moji fajlovi (smallville serije).ajd ok, nisam ni obracao paznju nego kad smo sve zavrsili i kada sam istekao svoj HDD onda smo instalirali XP i onda sam opet ubacio Svoj HDD da vratim njegove podatke i opet se pojavio taj plavi ekran i pise opet isto s tim da je poslije "trcao text" i deleting....pa imena nekih fajlova.opet nisam (budala) gledo fajlove nego sam samo kopiro muziku ponovo na njegov a ostalo je ostavio kod mene da mu narezem na cd-ove.to je bilo danas, sad kad sam dosao iz grada ajd reko da vidim sta to on sve ima i ne mogu nista da otvorim, winam nece da pusta njegovu muziku a ne mogu ni njegove video filove da otvorim, a pokusam onda smallville i ne ide(od 5 sezona u folderima, 1, 2, 3, mi ne rade a ostale rade!)pise u bsplayeru "cant open file".a video lan isto ne otvara nista.a pokazuje fino istu velicinu serija ( npr serije su otprilike po 350 mb i to pise, ali nece da ih otvori).ima li lijeka ovome???
kopirao sam njegove (od kolege) foldere „my music”, „my pictures” i „my videos” iz my documents-a.kopirao sam ih na moj HDD koji samo koristim za filmove, muziku, programe...itd..., znaci hdd je samo za podatke namijenjen. sada kada kliknem na neki moj video file (npr smallville seriju, ona mi je i ostecena) on pokrene bsplayer a podje pjevat dragana mirkovic (to su ti fajlovi od kolege, ja njih vidim na hdd-u, pokazuje koje su velicine ali ih ne mogu otvoriti), znaci on je nešto „pomijeso iliti sastavio” neke fajlove od kolege sa mojim fajlovima.ali to se desi samo kod 2-3 serije, ostalih 50 serija ne mogu uopste da pokrenem.ima li kakav program koji će „repair” ove fajlove, znaci oni nisu izbrisan nego osteceni (nekako... ).hvala...
Pokrenes fajl od 350Mb a on pusti Mp3 jel si probo da gurnes klizac da vidis oce pustiti jos nesto, kako nemozes da pustis ovih 50 fajlova daj tacno sta ti prijavi koji error
Ištvan Korpa - Picuka (Senta - Ljubljana), popularni "Senćanin", branio je boje istoimenog vojvođanskog kluba do `66 kada je prešao u Ljubljansku Olimpiju. Najblistaviji deo karijere doživeo je na evropskom prvenstvu u Moskvi `70 kada ga je cela Moskovska hala propratila burnim ovacijama koje su se viorile poput talasa na uzburkanom moru "Sencha, Sencha, Sencha...!!"
Oh, look at me! I'm making people happy! I'm the Magical Man from Happy-Land, in a gumdrop house on Lollipop Lane! Oh, by the way, I was being sarcastic.
Imam krasan Nježnik, ponosim se njime, Srbi kažu Kurac, tak je grozno ime! Dapače, s`problemom moram bit na čisto, jer nježnik i kurac, nisu jedno isto. Nježnik kurcu slično, za oplodnju služi, al kurac obično bude malo duži!
ovako, na hdd-u je ukupno oko 120gb zauzeto i 80 je slobodno(moji fajlovi plus fajlovi od kolege (oko 27gb je njegovih)).fajlove (muzika, filmovi) od kolege koje sam juce kopirao na moj HDD su tu ali ih ne mogu otvoriti.moji stari fajlovi su tu i neke mogu otvoriti a neke ne.kad pokrenem neki video fajl pise samo "cant open file" a winamp nece da pusta muziku.onda sam pokusavao pojedinacno svaki moj fajl (smallville serije) i od 21 epizode u folderu samo jedna radi, a jednu kad pokrenem pjeva dragana mirkovic(??????) a ostalih 19 nece nikako (dobijam onu poruku u bsplayeru, a video lan nece da pokrece uopste).ima li kakav program koji popravlja ove ostecene fajlove?vecinom nadjem na netu programe koji vracaju izbrisane podatke, meni to ne treba moji podaci su tu ali ih ne mogu otvoriti.ima li sta da ih "popravlja" ili nesto slicno????
Ištvan Korpa - Picuka (Senta - Ljubljana), popularni "Senćanin", branio je boje istoimenog vojvođanskog kluba do `66 kada je prešao u Ljubljansku Olimpiju. Najblistaviji deo karijere doživeo je na evropskom prvenstvu u Moskvi `70 kada ga je cela Moskovska hala propratila burnim ovacijama koje su se viorile poput talasa na uzburkanom moru "Sencha, Sencha, Sencha...!!"
Oh, look at me! I'm making people happy! I'm the Magical Man from Happy-Land, in a gumdrop house on Lollipop Lane! Oh, by the way, I was being sarcastic.
Imam krasan Nježnik, ponosim se njime, Srbi kažu Kurac, tak je grozno ime! Dapače, s`problemom moram bit na čisto, jer nježnik i kurac, nisu jedno isto. Nježnik kurcu slično, za oplodnju služi, al kurac obično bude malo duži!
Ipak mi nije i dalje jasno kako je to moguce?!?!?! Ajde da njegovi ne rade, pa da razumem (mozda je imao nesto destruktivno na kompu), ali da su tvoji fajlovi osteceni, e to mi nikako ne ide u glavu.....
Sta je sada sa njegovim hardom? Probaj da vratis njegove fajlove nazad na njegov hdd.... Zasto nisi napravio particiju za njegove fajlove (na tvom hdd-u)? Ako je ostecenje u toj meri da ne mozes da pokrenes vecinu tvojih fajlova, sta da ti kazem, to ces tesko da osposobis....jako tesko