Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 10:20:19
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Fenomenalni su, ali...  (Pročitano 1153 puta)
19. Apr 2010, 09:37:21
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64

Nekada, kad vam se neko jako dopadne zbog nekih osobina, desi se da tu osobu pred sobom opravdavate iako čini nešto što nimalo ne odobravate. Pažljivo razmislite u takvim situacijama, kako se ne biste upustili u vezu koja će vam doneti samo nesreću.

Recimo, on vam je po mnogo čemu fenomenalan, ali previše pije. Ili, ona je "bomba" što se izgleda tiče, ali vam deluje kao da samo na sebe misli. Ili... Suština je da vam se ta osoba po mnogo čemu dopada, ali i da postoji bar jedna krupna stvar koju nikako ne odobravate, i onda sebe ubeđujete da ta jedna stvar zapravo i nije toliko bitna.

A, neretko, jeste veoma bitna. Ako neko ima probleme s kockom, s alkoholom, s drogom, ako je nasilan, samoživ, sklon švrljanju sa strane, hladan, to će vam u vezi na duže staze i te kako smetati, i vremenom vas učiniti veoma nesrećnim, kao i žrtvom (žrtvom nasilja, na primer). Taj problem nije nešto što će proći samo od sebe, niti nešto što će nestati samo zato što vi tu osobu volite.

Ali, ta osoba je po mnogo čemu drugom stvarno fenomenalna, da li zaista morate da odustanete? Nije obavezno da odustanete, ali nemojte ni da srljate u vezu s njom. Razmislite da li je to što vam kod nje smeta nešto s čime prihvatate da živite; stavite joj do znanja da je to nešto što vam veoma smeta, nešto što ne želite u svom životu. I onda posmatrajte. Gledajte da li ta osoba pokušava da se promeni, da iz svog života izbaci ono što vi niste u stanju da prihvatite.

Moguće je da će uspeti da reši taj problem, i da ćete s njom moći da imate dobru vezu. Ako tako bude, odlično! Međutim, moguće je da neće ni pokušati, ili da će pokušati pa odustati, ili da će se samo pretvarati da pokušava kako biste vi bili uz nju - u tom slučaju, ako se radi o nečemu s čime nemate nameru da živite (s alkoholičarem ili nasilnikom, recimo), sklanjajte se! Naći će se već neko drugi s puno divnih osobina čiji vam ozbiljan problem (ili ozbiljni problemi) neće upropastiti život, neko s kime ćete zaista biti srećni i koga nećete morati da opravdavate pred sobom.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

zvekete rodjaci

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 6155
Zastava Суботица
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 3220
Citat
Moguće je da će uspeti da reši taj problem

I tako ti cekas da se on/ona promeni i cekas, cekas, cekas i prodju godine.... Smile

IP sačuvana
social share
“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.”

William Gibson
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
LG 4X HD
Citat
Moguće je da će uspeti da reši taj problem

I tako ti cekas da se on/ona promeni i cekas, cekas, cekas i prodju godine.... Smile

Zbog chega zene imaju neodoljivu zelju da neshto promene kod svog partnera?  Ne govorim naravno o extremnim primerima tipa on je alkos,ti primeri su i navedeni samo kao pokushaj da se opravda potreba za menjanjem partnera, vec o nekim normalnim osobinama. Ili ti se dopada neko ili ti se ne dopada.

I nijedna promena tog tipa ne moze da se izvede izolovano vec uvek ima uticaj na celokupnu lichnost.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

zvekete rodjaci

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 6155
Zastava Суботица
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 3220
Pogresno si razumeo moj post, a ni ja nisam bila najpreciznija Smile  Kada sam spomenula to cekanje da se neko promeni bas sam mislila na  alkose, kockare i slicne pacenike. Imam par primera u okruzenju, jedna drugarica je imala decka alkoholicara, rodjaka muza koji je bio kockar i  znam jos par takvih primera.  I jedna i druga su godinama bile uz njih, trpele strahote i sve to u ime neke veze/braka od nekoliko godina itd..
Drugarica se opametila, nasla drugog i sad ima divnu porodicu, a rodjakin muz se promenio-tako da joj se cekanje isplatilo. Medjutim tu su prosle godine, vreme koje je mozda moglo da  se pamti po daleko lepsim stvarima, i da se drugacije iskoristi.

Ne mislim da bas sve zene imaju potrebu da menjaju svoje partnere, ali da zele da sto vise uticu na njih to svakako. A ni muskarci nisu operisani od takvih stvari. E sad ko vise popusti-nekad ispadne i magarac. Smile
IP sačuvana
social share
“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.”

William Gibson
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Ljudi se baš i ne menjaju lako, a na tom putu promene svakako im treba podrška i oslonac. Ako je to (bračni) partner, super. Mada, ako sa nekim prođemo taj proces promene, malo je nerazumno sebi pripisivati zasluge tipa - ja sam ga promenila/o.  Smile Ljudi se menjaju samo onda kada to sami žele, a drugi ih mogu podstaći na promenu i biti im na tom putu podrška.

Ovde Sunny priča o malo težim problemima, kao što su alkoholizam i kockanje. I to jesu ogromni problemi koji zahtevaju ogromne promene. Međutim, meni se čini da se u svakodnevnom životu koplja lome oko onih malih stvari, sitnica... tipa ''On je taako savršen, samo kad ne bi ostavljao čarape po tepihu'' (banalan primer  Smile ). I onda kreće ''tretman'' koji najčešće uključuje zvocanje (za koje pouzdano znam da ga muškarci preziru više od dugačkog reklamnog bloka za vreme finala Lige šampiona... ili tako nešto, lupila sam  Smile )... i samo, vremenom, ode mast u propast. On ne podnosi da mu se zvoca i sad namerno, iz revolta, neće da sklanja čarape, a ona nastavlja da zvoca, uglavno zato što i nema drugog izbora. I tako se vrte u krug dok taj problemčić ne izrodi more drugih problema i problemčina.

Ima, naravno, žena sa boljim strategijama, ali ovo je neki sivi prosek - ljudi su generalno nestrpljivi i misle da se promene dešavaju preko noći... i to promene poput 2 cm manje u obimu struka do promena celokupnog jednog aspekta ličnosti... no, da ne dužim.  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 111111
Moje misljenje je da se ljudi ne menjaju i da se tesko menjaju..Jedini nacin da promenis nekog je da promenis sebe ..kao sto rece moj profesor.
Dakle ljudi 90 posto zivota provedu takvi kakvi jesu ili sa nesto malo izmena..moje misljenje.
Ovo o cemu vi pricate je porok.
Edit :

Zvocanje je smarajuce do bola.
Tipa padnem ispit a keva me 5000000000 puta pita isto pitanje u 500000000000 razlicite forme.
I sere i sere i sere i sere i sere dok me ne natera da se obesim
« Poslednja izmena: 20. Apr 2010, 19:01:47 od jasikasi »
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 309
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 6120
Ne znam koliko ovo sto cu sad da napisem ima veze sa temom ali ajde..  Smile Ne znam kako ovo da dafinisem, mnogi ce pomisliti da mnogo razmisljam ali sta da kazem... Naime svidi se tako meni jedna starija seka i ja njoj ali sta se desava, posto kontam sta ce se desiti za godinu dana( a mozda se i ne desi, ali... Smile) ja razmisljam da ne budem sa njom. Mislim osoba je stvarno za mene idealna za jednu ozbiljnu vezu. Medjutim ta seka ima jos 2 ispita do kraja, i kako ja razmisljam kad zavrsi krenuce sa tim stazom, do tad ce verovatno jos i trpeti moju skromnost i nemastinu, ali vec kad se zaposli ja tada vec necu moci da je ispratim kad krene da putuje i kad joj se drugi apetiti povecaju. Verovatno ce sa svojom lepom platom imati sebi mnogo sta da priusti, kao i uspesnijeg muskarca. Smile Ja cu tad verovatno tek krenuti sa stazom... tako da bi morala da me saceka par godina da se nadjemo na istom ako kontate sta hocu da kazem.... Znaci ipak bi morala mnogo da me voli da bi me sacekala godinu i po, mozda i dve ako obnovim  Smile E sad pitranje je sta raditi u takvim situacijama, mene samo nervira cinjenica da ce me kad tad ostaviti, a mozda i ne...? Ipak mi je dosta klinki... Smile  A opet ne svidja mi se ni  da me ostavi  Smile Smile 
IP sačuvana
social share
,,Oni koji umeju da govore, govore kratko.'' Dostojevski

Oni koji se pretjerano bave malim stvarima često postaju nesposobni za velike.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
mob
Nokia 

Ja sam dugo mislila da mi se svidjaju hladni muskarci posveceni poslu dok mi  jedan takav skroz nije opustosio srce i dusu i hvala mu na tome jer sam saznala nesto novo o sebi , a to je da to ne volim i da zapravo patim pored nekog takvog. Sve je bitno i sve se gleda(kod oba pola) i ne bi trebalo da prelazimo preko nekih krupnih stvari zarad malo srece. Ako ja nemam nijedan porok, onda to ocekujem i od svoje jace polovine... ako ne i vecu disciplinu.
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 
Citat
Ako neko ima probleme s kockom, s alkoholom, s drogom, ako je nasilan, samoživ, sklon švrljanju sa strane, hladan, to će vam u vezi na duže staze i te kako smetati, i vremenom vas učiniti veoma nesrećnim, kao i žrtvom (žrtvom nasilja, na primer). Taj problem nije nešto što će proći samo od sebe, niti nešto što će nestati samo zato što vi tu osobu volite.

ne nece nestati. ali do trenutka kada ta ista voljena osoba bude "izlecena" zena obicno bude sasusena starica u 40-oj kojoj vise nista ne treba i koju niko ne treba.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 10:20:19
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Fenomenalni

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.099 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.