Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Dec 2024, 12:32:43
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nasilje u porodici ili?  (Pročitano 5310 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Nece, kao sto rekoh, govorim ti iz licnog iskustva. Takvim ljudima treba da se neko suprostavi ali da bude odlucan do kraja. Jer, oni su verovatno nezadovoljni trenutno svojim zivotom i moraju da iskaljuju bes na drugima i to ce raditi dok se nesto ne promeni. A promenice se tako sto ces ti preuzeti dominaciju u porodici. Nekad to jednostavno mora da se desi da bi bilo mira.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
Genius treba da vežbaš i budeš sigurno fizički jači od oca pre nego što sprovedaš šonetov recept. Tvoj otac jeste alkoholičar, njegovi ispadi jesu posledica oštećenja mozga pod deistvom alkohola. Tvoja majka ako je nasilan ima puno zakonsko pravo da ga udalji iz kuće, čak i pod uslovom da je kuća njegova. Ali ima i mnogo dtugih mogućnosti koje su manje drastične. Da bi ih saznala najbolje da ode u neku od organizacija kao Ženski autonomni centar.

Što se tiče novca, tvoj otac popije i pojede sve što je zaradio, pa se u tom pogledu ne plaši.

Veoma je važno da mu oduzmeš svako moguće oružje koje ima. Ako poseduje pištolj treba da izvadiš udarnu iglu. Ako ima bombu apsolutno mora da mu se oduzme. Noževi i slični opasni predmeti ne smeju stajati u nezaključanoj fioci.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Mislim da ovo spada u nasilja u porodici - psihičko nasilje... Stoga je problem mnooogo ozbiljan, i mislim da bi se trebao obratiti nekome za pomoć. Saveti koji su ljudi ovde pisali su potpuno na mestu. S druge strane, ne postoje dva čoveka na svetu, koji imaju slične reakcije, pa tako ne znaš kakva bi bila reakcija tvog oca, kad bi isprobao neke metode zaustavljanja njegovog ponašanja. Zato, ti najbolje poznaješ svog oca, i verovatno možeš otprlike predvideti njegovu reakciju...

Ipak, moj je savet da i ti i tvoja majka, koji ste direktno ugroženi njegovim ponašanjem, potražite stručnu pomoć u prevazilaženju problema....
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Apple 15
Citat
njegovi ispadi jesu posledica oštećenja mozga pod deistvom alkohola.

Ne, njegovi ispadi su posledica njegovog egoizma i agresivnosti, moguce i nekih drugih kompleksa koje alkohol samo otkriva...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
uff osecam se malo glupavo, ispade da sam oca napravio monstrumom, bilo bi lepo kad biste mogli da cujete obadve strane i na osnovu toga donesete kolektivno zakljucak, ovako samo ja pricam moju pricu Smile al sta da radim to su cinjenice

ne verujem da bi potezao oruzije, ali upravo to je problem, sto ja tacno znam kako bi on reagovao i ta reakcija bi daleko bila od normalne svadje, vec bi sigurno doslo do fizickog sukoba

o strucnom savetovanju nema ni govora, ne vidim nacin kako bih ga mogao naterati ili nagovoriti da ode na savetovanje, jer kad god se zapocne bilo kakva prica, u 99% slucajeva zavrsi svadjom, a pored toga on jednostavno ne dozvoljava "da mu bilo ko naredjuje sta da radi"

majka je htela juce da svisne kad sam joj rekao da cu zvati policiju pod prijavom da je kod komsije u stanu uzasna buka Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Apple 15
nije monstum... nema potrebe da ga opravdavas...
znam nekoliko slucajeva gde su porodice unistene iz istih razloga...

a, tvoja majka... ja te zene ne razume... zaista...
cale mog ex ih je maltretirao - psihicki... verbalno... srecom nikad fizicki jer bi mu to verovatno bilo poslednje... dobrih 15 godina... pa par godina pauze usled ugradnje bajpasa... i onda pred kraj zivota...
njegova majka je odlazila... i vracala se... i nosila tudj krst iako to nije morala... ona je zaista mogla da ode... imala je roditelje koji su zeleli da joj pomognu, ali uvek se vracala.... iako je on jedno njihovo dete unizavao, a drugo dizao u nebesa...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Mislila sam da ti i majka odete na savetovanje, bez oca, kako bi vas dvoje neko uputio kako da se ponašate i odreagujete. Za oca sam i očekivala da ne želi ni da čuje za savetovanje.

Ispravi me ako grešim: čini mi se da je on od onih osoba koje ne vide da imaju problem, iako je taj problem već ozbiljan i očigledan svima okolo, a negativno se odražava na osobe koje i direktno pogađa.
Imam i ja jednu takvu osobu u okruženju, i mislim da nema ništa teže nego sa njima postići bilo kakav ljudski i razuman dogovor ili kompromis.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
Nije tvoj tata monstrum, on je alkoholičar. A ti i mama ste  tako dugo i postepeno uvučeni u problem da sad ne možete da vidite koliko je veliki. Dakle ono što sam ti rekla za oružje uopšte nije neosnovano, nikad ne znaš kako mu može kvrcnuti. Kad se pribere bilo bi već kasno.

Razgovaraj sa psihijatrom, sa centrima za pomoć porodici, sličnih problema je puno. Uostalom zar je tatino sebično zadovoljstvo da vas muči prihvatljivije nego normalan život za tebe i majku? Zašto bi mama umrla u 60 od patnje ako već tata može da se suzbije u nasilju? Zašto bi ti patio bez svoje krivice?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ljudi ovde sam jedino ja lud izgleda

veceras oni dolaze sa posla, i sve super kao da nista nije ni bilo a ja kao da ne postojim sa njegove strane, a sa njene strane sve normalno

ovo stvarno postaje psihicki ne izdrzivo za mene
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

I observe people.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1236
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12;
Pazi ovako, formalno, nasilje je kad ti opali samar...i kad ti kaze da si bezvredno kopile...
Vi to niste tako shvatali, pa je ponasanje oca prema vama postalo drsko i bezobzirno...
Tvoj otac, vezano za alkohol, ima problem sa agresivnoscu i kontrolom besa..
Lomi stvari po kuci...vice..zapocinje svadje...

Sto se konkretno resenja tice, nasilje u porodici je krivicno delo..i nas krivicni zakon je predvideo odredjenu zatvorsku kaznu za izvrsioce...
E sad, postoji jedan clan zakona gde kaze da ukoliko je izvrsilac krivicnog dela izvrsio delo pod uticajem alkohola, moze mu se izreci mera prisilnog lecenja...
I onda, ako vec nece dobrovoljno, a postoje indicije da vas maltretira, ili ukoliko za sada verbalno nasilje ekskalira i dobije razmere fizickog, najbolje ga je prijaviti, tamo postoji odredjen program lecenja, i pre ili kasnije ce morati da se pomiri sa cinjenicom da je imao problem, i da je nemoguce bilo podnositi pritiske...
To donekle ostavlja i traume na tvoju psihu...
No, ne moze svako svom detetu da bude pored svega i dobar pedagog...
IP sačuvana
social share
Doctor, doctor, People keep ignoring me!
-Next please!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Dec 2024, 12:32:43
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.087 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.