Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Стојаковић нови Лери Бирд  (Pročitano 537 puta)
12. Jan 2004, 04:57:52
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Стојаковић нови Лери Бирд
Легенда светске кошарке признаје да је ишао у Србију да учи и да је наш репрезентативац тренутно најбољи шутер на свету.
Чак и 127 милиона долара вредни Крис Вебер схвата да су "Краљеви" из Сакрамента сада тим Предрага Стојаковића. Тренутно убедљиво први тим у америчкој професионалној кошаркашкој НБА лиги већ шест месеци игра без своје највеће и најскупље звезде, али му то није сметало да престигне чак и, по прогнозама, неприксоновене "Лејкерсе" са великом четворком Брајант, ОжНил, Пејтон, Мелоун. Главни разлог овог неочекиваног успеха је наш репрезентативац који је тренутно трећи стрелац лиге, има титулу играча месеца новембра и играча прве недеље децембра. – Стојаковић ради све, каже Крис Вебер док стоји у оделу у другом реду иза клупе Сакрамента. – Када се опоравим пробаћу да се уклопим у тај нови распоред. Имамо добру атмосферу, побеђујемо и не желим то да кварим, већ се надам да могу да допринесем да будемо још бољи.

Мало ко је очекивао овакву изјаву од америчког кошаркаша, који је до сада, с правом додуше, тражио да свака лопта иде њему, да му се остали играчи подређују, а да он купи све заслуге. Кад је био млађи у Вашингтону и Голден Стејту, правио је доста проблема, кршио клупску дисциплину и био кажњаван све док није успео да се избори за место прве звезде. Међутим за ових неколико месеци док гледа Стојаковићеве игре са клупе, без речи је прихватио да једном Европљанину препусти улогу вође и то у тиму чијем граду се можда први пут у историји смеши титула (1951 су били прваци, али као Рочестер "Ројалси"). – Нисам играо у време Лерија Бирда, али једино са њим могу да га поредим, каже Стојаковићев саиграч Даг Кристи. – Пеђа је најбољи шутер кога сам икада видео. Понекад за време утакмице ухватим себе да стојим и гледам њега и његов феноменални шут.

И сам Лери Бирд, легенда Бостона светске кошарке признаје да много тога што је он имао види у Стојаковићу. Способност да погоди тројку, са шутем који се испрва чини бесмисленим, агресивност да серијом поена "сахрани" противника из свих позиција, висини која му даје могућност да скочи више од чувара...Сви најбољи шутери модерне ере: Милер, Прајс, Малин, Ален, Хорначек, Пирс, али и покојни Дражен Петровић били су ниски играчи. Са 208 центиметара Стојаковић је једини виши од Бирда са којим га пореде. – Сећам се да ме је мој пријатељ Џери Рејнолдс (тада менаџер у Сакраменту) назвао пре неколико година, изјавио је Лери Бирд за локални лист "Сакраменто би". – Рекао је: "Набавили смо новог Лерија Бирда. Он можда неће бити играч какав си ти био, али мислим да је много бољи шутер од тебе". Ја сам само слегнуо раменима и узвратио: "Да, да, видећемо..".. Сада схватам да је он сигурно најбољи шутер на свету и то убедљиво, јер поседује све. Кад му лопта излети из руку увек изгледа као да ће ући у кош. У томе је ствар. Лопта скоро никада не иде лево или десно. И кад промаши, погађа или крај или врх рекета. То је одлика великог шутера".

Оно по чему је наш репрезентативац сигурно бољи од свог претходника је проценат шута. Други велики стрелци у лиги троше много више лопти од њега, а постижу много мање поена. Он је други по проценту слободних бацања (92), девети у укупном шуту (49) и 17-ти у проценту шута за три поена (43), а тренутно је трећи стрелац НБА лиге са 24,8 поена по утакмици. Укупан постотак шута Предрага Стојаковића (збир тројки, слободних бацања и укупног шута) је 184,5 што је чак за седам "поена" више од тренутно другопласираног Алена Хјустона из Њујорка. – Од како сам почео да играм кошарку, шут ми је био главни адут, каже Стојаковић. – Предпостављам да је то таленат. Остало је све резултат тешког рада. Поређења ради, Лери Бирд када је био у врхунцу форме има је збир од 175,8. Због своје прецизности, крило Сакрамента много је ефикасније и корисније од играча који тренутно постижу више кошева од њега. Ален Ајверсон из Филаделфије и Трејси Мекгрејди из Орланда први и други на листи стрелаца, на једном мечу шутну на кош више од 20 пута, а Стојаковић само 17.

– Морам да признам Европљани раде то много боље и раде то онако како треба, каже Бирд. – Био сам у Србији и тамо тренирају два пута дневно и на јутарњем окупљању само шутирају. Ја као шеф Индијане од сада то стално говорим тренеру Карлајлу. Моји момци морају да остану на тренингу и да шутирају до изнемоглости. Тако се ради у Европи и тако смо ми некада радили. По Стојаковићу се види да је вежбао шут баш као и ја. Бирд признаје да у Србији није био само да удели савете овдашњим стручњацима и евентуално "сними" неког играча, већ је имао и много тога да научи. Стојаковића је пажљиво посматрао у последњих неколико недеља и иако каже да сада игра на вишем нивоу него раније, сматра да наш кошаркаш може још да напредује и да био био "нови Бирд" недостају му скокови. – Исто сам говорио и Реџију Милеру док сам га тренирао, каже Бирд. – Имао је сјајан одраз, а целу каријеру је провео трчкарајући око линије за три поена. Уместо да то други ради уместо њега Пеђа мора више ради на својој игри под кошем. Има висину и брзину и био би одличан скакач. Такође да сам на његовом месту, сваке године бих измишљао неки нови потез, да чувари не би нашли начина да га зауставе. Кад се навикну на један дриблинг, Стојаковић треба да их изненади са новим. Ако жели да буде још већи играч то мора да схвати.
[izvor politika & srpskinacionalisti.com]

(02. May 2007, 21:30:59)
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.