Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 06:17:26
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija pridruženi član CERN-a  (Pročitano 3536 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Odlicno.Posto ste oboje tako pametni,predlazem da odete kod onih nasih sto rade tamo i predstavite im svoje ideje.

Ocigledno znate bolje nego 200 ljudi,200 milijardi dolara i 50 godina neuspeha.

I ubuduce te decije price tipa "mama mi je ovo,tata mi je ono => oni se razumeju u sve" sacuvaj za svoje drugove(ako ih imas uopste).  Smile

U medjuvremenu se bolje posveti verifikovanju svojih izjava,posto jos nisi objasnio sve pojmove koje koristis,niti naveo izvore za svoje tvrdnje.Osim Dobrice Cosica i Dejtona,od kojih dozivljavas orgazam...
« Poslednja izmena: 12. Jan 2012, 15:33:04 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.25
Bez svadje i vredjanja molim, vazi za sve. Smile

Evo sta je sve pronadjeno u CERN-u,
izvor :
http://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=cern&source=web&cd=7&ved=0CHsQFjAG&url=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FCERN&ei=sDoPT-e6MYGA2wWaoPjXAg&usg=AFQjCNHjN90XAn9BkdAZsW_zqv2_1ZnyLQ&sig2=3b7z_18DG7LZlLR5MLOFBg&cad=rja

Scientific achievements

Several important achievements in particle physics have been made during experiments at CERN. They include:

* 1973: The discovery of neutral currents in the Gargamelle bubble chamber.
    * 1983: The discovery of W and Z bosons in the UA1 and UA2 experiments.
    * 1989: The determination of the number of light neutrino families at the Large Electron–Positron Collider (LEP) operating on the Z boson peak.
    * 1995: The first creation of antihydrogen atoms in the PS210 experiment.
    * 1999: The discovery of direct CP violation in the NA48 experiment.
    * 2010: The isolation of 38 atoms of antihydrogen.
    * 2011: Maintaining antihydrogen for over 15 minutes.

The 1984 Nobel Prize in physics was awarded to Carlo Rubbia and Simon van der Meer for the developments that led to the discoveries of the W and Z bosons. The 1992 Nobel Prize in physics was awarded to CERN staff researcher Georges Charpak "for his invention and development of particle detectors, in particular the multiwire proportional chamber."

CERN nije projekat vec institucija. Ko ne zeli ne mora da bude njen clan i da finansira i koristi kompleks akceleratora i svega ostalog.

Nije CERN jedini koji to radi, ima roga dosta, prema tome nisu oni svi ludi sto to istrazuju. Ko ima kinte da nesto istrazuje on ce to raditi, ili jos bolje, ako neko zeli da istrazuje, naci ce kintu. Ne mozes da se kupas a da se ne smocis. Ko ne zeli to, nek istarzuje nesto drugo, poljoprivredu na primer, Sve je cool.

Mislim da je ipak to dobro, obzirom da nasi ljudi koji se time bave ovde nemaju uslove za to. Zajedno, udruzenjem vise zemalja, moguci su veci poduhvati. Naravno, mi bi trebali da vecinu paznje i para posvetimo drugim stvarima - kako da pohvatamo sve svoje lopove koji nam krv piju, kako da obustavimo stvaranje novih lopova koji ce krv da nam piju... Mi oprvo treba da lecimo krpelje, ali ne moze zbog toga zivot da stane...

Mozda nam ovo nije ni bilo potrebno sada, slazem se, ali politika nam je usrana, politika ustve koja se uvlaci u bulju - s druge strane zaratili bi opet sa celim svetom...
Nisam pametan, treba svako da pocne da bere svoju brigu i radi svoj posao. Drzava da pocne da misli na narod i drugacije osim kako da mu otme sve sto moze; narod da prestane da potkrada drzavu i da pocne uredno da placa troskove; policija i pravo da pohvataju lopove, i bez obzira ko su da im sudi, strpa u buvaru na duuuugi rok i sve ukradeno da nadoknadi, njihovu imovinu da rasproda. Siledjije i ubice rigorozno da kaznjava...   daleko smo mi od fizike i nuklearnih istrazivanja, kosmosa itd. Mi jos do osnovnog reda nismo dosli! Smile

usput, evo i sheme compleksa akceleratora CERN-a.
 Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

2000px-Cern-accelerator-complex.jpg
(164.09 KB, 1024x667)
« Poslednja izmena: 12. Jan 2012, 21:18:04 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Sve to je minorno u odnosu na ono sto bi trebalo da su dosad ostvarili posle 200 milijardi dolara i 50 godina.

Motiv ih je napustio.Entuzijazam takodje.Budzet samo sto nisu istrosili.Zovu obicne ljude s obicnim kompovima u pomoc... Al bitno je da su sacuvali onaj svoj EU sovinizam - treba ti odobrenje,da bi kupio kartu,za razgovor sa upravom,kako bi mozda postao clan.Ama isto ko sa EU - niko nije dovoljno dobar za njih.

A vidi se da su oni zato bas dobri - za 50 godina sve sto su uspeli da naprave su multi-milionski kvarovi.  Smile
I cak i da otkriju nesto,to ce biti primenjivo tek za 50 godina,i to samo ako u medjuvremenu nadju adekvatne tehnologije da bi to iskoristili.Dakle,kao sto rekoh - ko kad bi beba uzela,odmah posle govora,da uci kako radi nuklearni reaktor.Nauci ti prvo da hodas i pises,pa onda brini brigu.  Smile

Nemoj da me shvatis pogresno,Papalu,ja sam u pocetku bio isto zagrejan za ovo.Al kad sam shvatio koji je to zaludan posao,koji pritom kosta Boga oca,a ne vodi nikuda,i da su jos i od njega morali da naprave "eksluzivni" klub... izgubio sam svako interesovanje.

To samo pokazuje koliko u stvari mediji danas imaju moci. Tresla se gora,rodio se mis.
« Poslednja izmena: 12. Jan 2012, 22:32:19 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.25
OK, ali ipak treba biti malo suzdrzaniji.  Neka rade brate ako ih je volja, nek trose lovu, njihova je. A, sa otkricima, to se nikad ne zna...
Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 06:17:26
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: eni CERN pridru lan

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.193 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.