Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Naleteh na jedan post...  (Pročitano 2004 puta)
17. Feb 2004, 20:34:21
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
"Nemojte je vise napadati.

Nemojte o njoj tako lose, zbog svih nas nemojte, … molim vas.

Ona je nasa i moja, i onih nerodjenih koji ce sigurno doci. Nemojte lose o plavim sljivama, o proplancima, rasnoj stoci i koscima moje Sumadije,…o zitnim poljima moje Vojvodine. Samo uz Moravicu oko Arilja, Ivanjice, Pozege, znaju tako lepo docekati gosta...sa slatkom od malina.

Nemojte lose o Savi i Dunavu, Oj Moravo, moje selo ravno. Nigde na svetu nema toliko Morava, pa jos i opevanih.

Nemojte ni o Ibru, neka samo u pesmi na trenutak stane, ali pustite ga neka tece.

Secate li se detinjstva, prvih skolskih ocena upisanih crvenom bojom u sveske uskih pa onda sirokih linija ? Secate li se prvih ljubavi, i kratkih porukica na parcencetu papira, “ja te volim, ja te najvise volim”, secate li se svojih novih suknjica i pantalonica koje su vam tate i mame kupovale za novu skolsku godinu, opancica, cipelica...ekskurzija, onih skolskih koje za navek ostanu u secanju...ili mozda trenutka kada ste prvi puta u zivotu ugledali more. Toliko vode na jednom mestu...

Secate li se berbi grozdja na Fruskoj iznad Iriga, oko Smedereva, Vrsca, Knjazevca, ... Devojke iz gruze, lepe su ko ruze....

Mozda jos niste zaboravili serpu kuvanog mleka na starom sporetu “Smederevo” kod bake i dede na selu oko Bajine baste, Leskovca, ili Knjazevca mozda, svejedno, i to sa kajmakom kao kukuruz zutim?

Dali vas jos uvek probudi crvenilo sa istoka u rana Vojvodjanska jutra oko Padeja, Sente, Horgosa pa sve do Dunava na zapadu, tamo do Baca i Apatina. Zamirisu li vam jastuci na pokoseno seno kao kada ste lezali na travi nase Srbije, tamo gde ste sada , tamo gde je sve “bolje”.... i teze.

Ona je nasa, ona je najvise nasa, i ona nikoga drugoga nema ...

Samo u njoj postoji Ravanica, samo u njoj Studenica, Zica, i onih 17 na Fruskoj Gori i mnogo mnogo vise. Samo u Srbiji, mojoj Srbiji, sveci gledaju pravo u oci i pricaju sa covekom, zivim covekom... mozda jos negde ali ja neznam, a prosao sam sveta ili mi se cini. Macva, prostrta poput sarenog cilima istkanog rukama vrednih ratara, sve od Drine pa do Cera, a sa one strane Srem, deo junackog srca punog zita i lubenica...

Pricajte o njoj, nasoj, najlepsoj. Pricajte uvek lepo ne radi price vec zato sto je lepa. Pricajte svojoj deci kako su lepa prela oko Kuceva i Zagubice, na Zlatiboru, i oko Valjeva. Pustite neka cuju i pesmu onu “Zlatibore pitaj Taru”, malo radi dece a vise radi sebe i onoga “dali pamtis ljubav staru”, lepo je jer je nase, a moze i podsetiti na nekoga ko ce to osetiti. Nije sramota. nase je, ...

Nigde takvih zalazaka sunca, i nigde se tako lepo ne peva. Nigde ljubav nema takvu snagu a rakija dusu kao u nasoj Srbiji gde je i sok voda, gde je gost brat, i gde se uvek negde islo... i u rat....sa pesmom na usnama.

Eeeeej kad bi mogli ponovo u djacke klupe pa ispocetka u jelek i opanke,...i one kuce krecene u belo,

A Secate li se Beograda, Novog Sada, Niska banja topla voda, pa Odzaka, Palanki..., bonbona tvrdih a slatkih, ili onih “pirusa” sa mentolom, onih zelenkastih. Kako nam je bilo krivo kada se onaj beli papiric zalepi za karamelu pa od muke pojedemo i komad papira samo da osetimo tu slast karamele, ljutimo se a zvacemo i uzivamo. Boze kao da je bilo juce : April u Beogradu, Poljupce je cak iz Luvra slala Sapcu Monaliza,....Svratit cemo i u Coku to nije daleko,...pa one tresnje na Zelenom Vencu ili Kalenicevoj, Futoska u Novom Sadu, .... kupusna polja, ...krompir u Guci...Svilajnac,.... Tamo i gromovi lepo pucaju, lepse nego ovamo gde smo, ... a kisa, ... lepa, kao da je i ona nekako posebno nasa, Srpska.

Dodje zima a mi se okupimo uvece, slanina suva,.... bela a slatka, corbast pasulj sa rebarca suva, kiseli kupus,... sta sve nemozes od njega napraviti. Bukovina pucketa i macor drema a psi lajuuuuu, selo odjekuje,... milina za cuti.

I zato, o svemu mozete ali o njoj, ne, nemojte o njoj lose, .... mi smo njeni a ako bas nikako drugacije ne umemo prestanimo rasti, ili nemojmo odrasti,... jer deca su najiskrenija i

More diko mani se divana...Nek nas ne zaborave devojke sa Morave, ...

Ne brini Srbijo moja, ima jos onih koji te vole, i to mnogo,..najvise !

Voja Lukic, novinar
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1717
Ima nas. Ima nas mnogo... al zivot je surov Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 102

Samo mi nije jasno što je pjesnik htio reći

Smile:  Smile:  Smile:  Smile:

Izjave ljubavi prema domovini ili molba da je nitko ne uzme ??????

sorry , propustila sam poantu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
Знаш како је то иде, и ја кад сам био мали и кренуо у школу, па када нешто прочитам и не разумем, мама ме је увек терала да то прочитам поново, да се боље сконцентришем и да се удубим у текст. После како сам растао разумео сам све више и више и све ређе сам имао потребу да поново читам   .
Значи немој губити наду, твоје време тек долази, само мораш бити упорна и стрпљива   .
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Ako ti nesto nije jasno, razmisli kako ti gledas na to kada neki skot pripadnik tvog naroda pljuje po necemu sto je za tebe kod tvog naroda i njegove zemlje svetinja.
E pa u svakom narodu ima skotova...
Mada... ima stvari po kojima u svakom narodu treba pljuvati...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 102
Ne znam da li ste čuli za nedavni incident koji se dogodio na koncertu Tompsona di je dotična budala pivala imbecilne pisme , a narod diza ruke u nebesa u oduševljenju . Još je psova i Račana i vladu ... ma šta da kažem , grozno ! Ali , ne razmišljaju svi Hrvati na taj način , ne uzdižu ustaštvo niti ga slave .
ON JE PO MOM MIŠLJENJU TAJ SKOT O KOM PRIČAŠ
To ne dokazuje da ja svoju Hrvatsku manje volim , dapače , mislin da je više i PAMETNIJE volim od Tompsona . Nisam kriva ako to neko ne shvaća , važno je da ja znam u kakvoj zemlji želim živjeti i na nju se ponositi .  Ovakve budale će vrimenom bit zaboravljene i izrugane ( kao mnogo puta u povijesti )
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Vidis, u tome je problem sustinski, tompson je najslusaniji vas pevac koliko mi prijatelji kazu, a on propagira tako nesto... Nemas kod nas takvih primera... imas policiara koji su podrzani u narodu koji propagiraju nacionalizam, ali vise niko ne propagira fasizam.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2771
Pa nije da mi ne volimo Srbiju (ili bolje da govorim u svoje ime), nego Srbija kao da ne voli nas (ili neke od nas) zato sto se ponasao kao maceha prema nekima...
IP sačuvana
social share
Nije bitno sta imas, bitno je koliko dajes.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Eh... tako sam ja to nekako formulisao...
Volim ja svoju zemlju, ona potvrdjuje da su sve prave ljubavi tuzne.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.