Ja koristim tarifni dodatak od 250 MB preko Telenora koji radi odlično. Ova MTS ponuda izgleda dosta povoljnije, dobijaš duplo veću količinu podataka za 160 din više, ali ja lično izbegavam MTS zbog negativnih iskustava iz ne tako davne prošlosti kada sam pokušavao da se telefonom nakačim na net preko njih.
Ide CSD(download od 9.6Kb/s, pa HSCSD(download od 28 do 43Kb/s) pa GPRS( od 60 do 80Kb/s), pa EDGE(od 177 do 236Kb/s), pa 3G (od 2Mb/s do 14Mb/s, ali u pokretu ta brzina je oko 384Kb/s) pa HSDPA (ide od 1.8Mb/s do 21Mb/s)
Sta god da uzmes, i ako budes imao 3.5G signal, to je samo signal, a protok je najvise nekih 0.5Mbit-a, tako da od deklarisanih brzina nema nista. Ako uzmes usb modem od operatera, on je naravno kodiran. E, sad najpovoljniji je postpaid internet, povoljniji puno u odnosu na prepaid, ali i dalje dosta skup (10GB~3900 din ), ali nemas ugovornu obavezu. Telenor ili mts? Telenor.
U tome se ne slazem, ja sam sa svojim Telenor modemom uspeo da izvucem i preko 3.5Mb/s (a znam da su neki uspeli i preko 7Mb/s) Nisu svi modemi kodirani, ali i da jesu to se resava veoma brzo, otkljucao sam nekoliko modema za 5min...
« Poslednja izmena: 23. Jul 2009, 22:42:00 od milan91 »
U tome se ne slazem, ja sam sa svojim Telenor modemom uspeo da izvucem i preko 3.5Mb/s (a znam da su neki uspeli i preko 7Mb/s) Nisu svi modemi kodirani, ali i da jesu to se resava veoma brzo, otkljucao sam nekoliko modema za 5min...
Ja imam telenorov usb, konekcija jeste na 7,5 Mbit, ali je protok oko 70 KBps, na svim lokacijama sa 3.5G. E, sad, ako je modem hakovan...onda je moguce.
Ja sam blago razočaran, čak i kad sam uspevao sa Telenorom da uhvatim HSDPA brzine su bile daleko manje od deklarisanih. Mada verovatno nije svuda u Srbiji kvalitet isti.
MTS-ove 3G modeme nisam probao, nisu imali prepaid kad je meni trebao.
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.