Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 23:11:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Najopasniji trenuci u ljudskoj istoriji!!!  (Pročitano 5244 puta)
15. Feb 2009, 13:43:11
Jet set burekdzija

Vidi-Meni-Visi

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6005
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
HTC One V
Slucaj prvi

NEgde oko 17 casova, 27. oktobra 1962. godine, americki ratni brodovi koji su odrzavali pomorsku blokadu Kube, otkrili su jednu sovjetsku podmornicu. Izbacujuci podvodne mine poceli su hajku na nju, ne znajuci da je opremljena torpedima s nuklearnim bojevim glavama. Kapetan misleci da je poceo rat, izdao je naredjenje posadi da pripremi nuklearni torpedo za napad na americku krstaricu. "Sada cemo ih sve razneti! Izginucemo, ali cemo ih sve podaviti. Necemo osramotiti nasu mornaricu", besneo je kapetan. Srecom, njegov kolega Vasilij Arhipov uspeo je da ga smiri i odvrati od ove namere. Ubedio ga je da pre nego sto pokrene atomski napad, ipak pozove Moskvu.. "Mislili smo - to je to- kraj", zabelezio je sovjetski obavestajac Vadim Orlov u svom izvestaju s podmornice. Pomenuti detalji, koji svedoce koliko su tada SAD i Sovjetski savez bili blizu da otpocnu sveunistavajuci rat, obelodanjeni su tokom trodnevnog sastanka koji je povodom 40 godina od izbijanja krize odrzan 2002. godine na Kubi. Na ovom sastanku prvi put su se sreli kljucni ucesnici svih strana umesanih u trinaestodnevnu krizu - s posebnom namerom da se razmotri dogadjaj od 27. oktobra. Podatak da su sovjetske podmornice bile naoruzane nuklearnim torpedima bio je poznat vec skoro godinu dana. Pored Fidela  Kastra i drugih kubanskih zvanicnika, ucesnici sastanka, koji se zavrsio obilaskom mesta na ostrvu gde su bile smestene sovjetske rakete, bili su i sluzbenici iz administracije Dzona Kenedija, sovjetski oficiri i strucnjaci iz sve tri zemlje! Do tada je u americkim krugovima vladalo uverenje da je nedostajalo samo nekoliko dana do izbijanja treceg svetskog rata. Kenedi je odlucio da ukloni Kastra ali je uputio Nikiti Hruscovu obecavsi da nece napasti Kubu ukoliko druga strana povuce svoje rakete koje su tamo tajno dopremljene ( kao odgovor na americko razmestanje raketa u Turskoj). Ako to Hruscov odbije, Kenedi je verovao da vise nema izbora i da ce morati na naredi opsti napad na Kubu. Tek na ovom sastanku strucnjaci za raketnu krizu iz 1962. godine saznali su da je svet bio jos blizi izbijanju nuklearnog rata, da su u pitanju bili sati ili minuti a da Kenedi, ni Hruscov, mozda nisu bili najzasluzniji za njegovo sprecavanje. Robert Maknamara, Kenedijev ministar odbrane i kljucni ucesnik sastanka, priznao je da se Kuba opravdano bojala napada:"Da sam ja bio u kubanskim i sovjetskim cipelama i ja bih mislio isto". objasnio je. "Mi kao supersila, ne razmatramo krajnje posledice nasih postupaka. To je kljucna mana!

Ima jos cetiri slucaja, ako vas zanima mogu da napisem kasnije!!
IP sačuvana
social share
Pa ja ne znam sta da stavim vise ovde, sve mi sklanjaju! Smile
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Mene zanima. Mislim da nisam usamljen. Zato daj sve slučajeve.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Samsung S7
U ljudskoj istoriji?Po meni je slucaj iz 1894 godine bio najzesci iz dva razloga.
1.Nismo ni bili svesni sta se desava
2.Totalno unistenje nase galaksije(Da ne pricam o nasoj maloj sicusnoj planeti)

Obrazlozenje......

1894 godina je bila "To be, Or not to be" za celu galaksiju jer se tada desila za sada jedina nama poznata sinteza dveju galaksija.Sta se desava?U vasioni vladaju neki principi fizike(doduse jako ih je malo) i jedna od najpoznatijih je "Galaksisjski kanibalizam" odnosno veca riba jede manju .....odnosno veca galaksija jede manju.E pa drugari moji ...mi smo bili u manjoj  Smile
Mlecni put i Andromeda su bile na jako bliskoj razdaljini te godine iz sada nepoznatih razloga, a kao sto svi znamo galaksije se krecu.Spoljasnji prstenovi su stigli do tacke "realnog sudara" kada se desilo nesto neocekivano.Boooooommm u Andromedi koja je oslobodila negativnu gravitaciju i pocela da  odbija mlecni put od sebe(Do tog trenutka je jurila za doruckom  Smile ).
Kasnije su naucnici izvukli par teorija o tome sta se desilo ali neko bolje i razumnije objasnjenje nema. 
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

...on kaze zivela droga a ja ziveo Burek....

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 7287
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 
Tehnicca,daj jos.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Vidi-Meni-Visi

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6005
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
HTC One V
Tehnicca,daj jos.

cekaj da otkucam...do veceras ce biti jos!!!  Smile

U ljudskoj istoriji?Po meni je slucaj iz 1894 godine bio najzesci iz dva razloga.

Obrazlozenje......

1894 godina je bila "To be, Or not to be" za celu galaksiju jer se tada desila za sada jedina nama poznata sinteza dveju galaksija.Sta se desava?U vasioni vladaju neki principi fizike(doduse jako ih je malo) i jedna od najpoznatijih je "Galaksisjski kanibalizam" odnosno veca riba jede manju .....odnosno veca galaksija jede manju.E pa drugari moji ...mi smo bili u manjoj  Smile
Mlecni put i Andromeda su bile na jako bliskoj razdaljini te godine iz sada nepoznatih razloga, a kao sto svi znamo galaksije se krecu.Spoljasnji prstenovi su stigli do tacke "realnog sudara" kada se desilo nesto neocekivano.Boooooommm u Andromedi koja je oslobodila negativnu gravitaciju i pocela da  odbija mlecni put od sebe(Do tog trenutka je jurila za doruckom  Smile ).
Kasnije su naucnici izvukli par teorija o tome sta se desilo ali neko bolje i razumnije objasnjenje nema. 

jel ti to zezas????
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Samsung S7
Tehnicca,daj jos.

cekaj da otkucam...do veceras ce biti jos!!!  Smile

Obrazlozenje......

jel ti to zezas????

Jok brate, gledao na History kanalu ...
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Nisam znao za to. Potražiću više. Koliko sam upoznat za par milijardi godina sudar sa andromedom nam ne gine.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ko pre devojci, sam u nju upada

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11153
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla Flock 2.0.3
mob
Samsung Galaxy S10
Briga me, tad nisam bio ni rođen  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Isterajte zlo iz žena. Uterajte im dobro!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

Obrazlozenje......

Sudari galaksija nisu nikakva novost a ni opasnost, barem ne u ljudskim kratkim vremenskim epohama. Neke posljedice toga ce se osjetiti za nekoliko miliona/milijardi godina...
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Vidi-Meni-Visi

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6005
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
HTC One V

Obrazlozenje......

Sudari galaksija nisu nikakva novost a ni opasnost, barem ne u ljudskim kratkim vremenskim epohama. Neke posljedice toga ce se osjetiti za nekoliko miliona/milijardi godina...

pa citao sam i da dodje do sudara galaksija..posto je prostor ogroma, moze da se i dve galaksije stope i prodje bez sudara i promene!!!

Sada pisem nastavak!
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 23:11:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.