HALBERŠTAT - U najdužem i najsporijem koncertu na svetu, koji treba da se završi 2639. godine, ovih dana je promenjen akord, koji će tokom nekoliko meseci biti izvođen na orguljama crkve u nemačkom gradu Halberštatu.
U toj napuštenoj crkvi, od 5. septembra 2001. traje izvođenje dela kompozitora Džona Kejdža, pod nazivom "Orgulje2/ASLSP". Iduća promena nota, jedini momenat u kome učestvuje orguljaš, dogodiće se 2008. Prvi deo kompozicije, koji je trajao od 2001. do 2003, bio je samo duga tišina. Džon Kejdž je komponovao komad 1985, prvobitno u 20-minutnoj verziji za klavir.
Kompoziciju je dve godine kasnije pretvorio u komad za orgulje, u teorijskoj verziji koja treba da bude svirana 639 godina. Nekoliko lokalnih javnih ličnosti već je rezervisalo ulaznice za iduću promenu nota. Čak su rezervisane i godine 2064. i 2222. Džon Kejdž, učenik Arnolda Šenberga, napisao je i komad za orkestar "4'33", a radi se o četiri minuta i 33 sekunde tišine.
And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who would attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon thee.
Neke price koje kruze forumom ne moraju biti istinite. Mogu biti samo tracevi zlih jezika.
Veliki deo svog zivota propustila sam cekajuci da se stvari dese..same od sebe..a nisu se desile..plasim se da cu se jednog dana okrenuti..i iza sebe necu videti nista drugo do hrpu neostvarenih snova , zelja i nadanja, gomilu lazi, izrecenih i neizrecenih...gomilu promasenih investicija i ulaganja sebe...i tek onda cu shvatiti da su sve male stvari u zivotu prosle pored mene..dok sam ja trazila i cekala velike da se dese..nisam umela da citam znakove...trazila sam vise...
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.