Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Lego kocke spremne za renoviranje  (Pročitano 328 puta)
04. Jul 2005, 05:10:50
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Lego kocke, legendarne kocke za slaganje koje su obilježile djetinjstvo mnoge djece diljem svijeta, zaslužne su za mnogo toga u malom danskom gradiću Billund. Zaposlenici i žitelji jednako su njegovali taj obiteljski biznis jer je svima bio siguran izvor posla i zarade.
No, to je danas dio prošlosti. Proteklih su godina strana konkurencija i kompjuterizacija dječjih igrački promijenili bogate profite u duboke gubitke. Zato je krajem prošle godine doveden novi izvršni direktor kako bi transformirao Lego, nacionalni ponos Danaca, u manju, ali bolje motoriziranu i globaliziranu tvrtku.
"Naš cilj je obnoviti profitabilnost", rekao je Jorgen Vid Knudstorp, novi šef Lega. "Moramo srezati veličinu tvrtke da bi mogli ostvariti veći profit uz niže rashode."
Billund, prototip europskog grada izgrađenog na jakoj tvrtci, ima poteškoća sa takvim promjenama. Lego je osnovan 1932. godine, tako da su desetljeća spektakularne prodaje malenom gradiću od 6,500 stanovnika omogućila zabavni park, dvoranu za plivanje, park skulptura i veliki međunarodni aerodrom. Broj prodanih kocki danas premašuje astronomskih 340 milijardi. Međutim, Lego je nedavno bio prisiljen otpustiti nekih 1100 stanovnika Billunda, što je trećina njihove radne snage. Unatoč prodaji dijela imovine, Lego je prošle godine zabilježio rekordne gubitke od 309 milijuna dolara.
Stručnjaci objašnjavaju kako su tradicionalne igračke poput Lego kocki još uvijek popularne, ali se ne prodaju kao prije. Danas djeca sve mlađeg uzrasta zamijenjuju igračke sa elektronikom. Dok vodstvo Lega najavljuje mogućnost barem djelomične selidbe pogona u jeftinije radno tržište poput Azije, žitelji se nadaju da će se njihova ikona oporaviti tamo gdje joj je mjesto. U riječima umirovljene radnice: "Bez Lega, ne bi bilo ni Billunda".     

Izvor: 24sata.hr
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Lego forever! Nikakve kompjuterske igrice to ne mogu da zamene...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
ja sam ih obozavala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Svedok stvaranja istorije

kad porastem, 'ocu bRe da budem tu-ri-STA!!

Zodijak
Pol
Poruke 26315
takve neke stvari.... to ce klinci pre ili kasnije izgubiti.. a to je steta...... deca se vise ne igraju, samo zele da porastu i lice na mame i tate ili neke glumce, pevace.. kod mene u ulici ima bar 10 klinaca, retko kad da ih vidim da se igraju, i jos redje da se igraju zajedno........ secam se da su matorci po komsiluku ludeli kad sam ja bila mala jer nas je bilo milijardu, pravili smo nepodnosljivu buku, od toga samo nas par iz ulice.... po ceo dan i do kasno uvece.....
IP sačuvana
social share
imam nešuntave dlanove Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Blago kuci koju zaobidjem :D

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5996
Zastava Tako blizu a tako daleko
mob
Nokia 6130
Ja ih nisam ni imao.Steta
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.