Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nacrt zakona o odbrani: Bez jasne definicije načina služenja vojske  (Pročitano 2600 puta)
02. Avg 2007, 23:39:50
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Apple iPhone 6s
Bez jasne definicije načina služenja vojske
Autor: Beta | 02.08.2007 - 09:37

Nacrt zakona o odbrani, koji se nalazi u javnoj raspravi, ne definiše način služenja i trajanje vojnog roka i civilne službe već predviđa da se to pitanje reguliše posebnim zakonom.
"Vojna obaveza je pravo i dužnost građana da se pripremaju i osposobljavaju za učešće u odbrani. Vojnu obavezu građani izvršavaju pod uslovima i na način koji su propisani posebnim zakonom", navodi se u nacrtu koje je objavilo Ministarstvo odbrane na sajtu www.mod.gov.yu.
Vojni rok u Srbiji traje šest meseci dok civilna služba traje devet meseci.
Strategijski pregled odbrane, koji se u skupštinskoj proceduri prvi put našao u Skupštini SCG ali koji još čeka na usvajanje, predviđa potpunu profesionalizaciju do 2010. godine kada će se ukinuti obaveza služenja vojnog roka.
Osim Strategijskog pregleda odbrane, do kraja godine očekuje se i usvajanje Zakona o vojsci, o službama bezbednosti i Bele knjige odbrane.
Prethodni Nacrt zakona o odbrani, iz avgusta 2005. godine, predviđao je mogućnost otkupa roka za regrute koji žive u inostranstvu.
Taj nacrt predviđao je da se obaveza vojnog roka može izvršiti služenjem, civilnom službom ili isplatom naknade za oslobođenje od obaveze služenja vojnog roka.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
e da sam ja mogao da isplatim vojni rok....srecnijeg od mene ne bi bilo....

ipak godinu dana u ksjvj me je naucilo necemu:nemojte ici u vojsku...gubljenje vremena Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Služenje vojnog roka će biti definisano posebnim zakonom jer se 2010. godine uvodi profesionalna vojska odnosno sistem dobrovoljnog služenja.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung XYZ1004
Sta to znaci "dobrovoljno sluzenje vojnog roka"???
Kao neko dobrovoljno resi da sluzi vojni rok 6,9,12 kolko vec meseci i da radi sta vec radi u vojsci(nista prijatno svakako) cisto zato sto mu je dosadno u zivotu i nema pametniji nacin da potrosi 6 meseci svog zivota...pa jel ce ih biti sveukupno trojica?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Apple iPhone 5
To glupi Amerikanci koriste izraz "dobrovoljna vojska",  a u stvari je reč o komercijalnoj
jer se bagra javlja da gine za novac
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1636
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
mob
Nokia 6120
Dobrovoljno sluzenje mozda nije lose za odvikavanje od gudre ili nesto slicno ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
ma ljudi nece danasnjoj mladzi faliti nista od 6 meseci provedenih u armiji.
Naucice nesto o zivotu. nemoj da klinci budu razmazene mamine maze koje se ne mogu maci od kuce jer nema mamine kuhinje.
Zivi se i na vojnickom pasulju koji je najbolji kada se kuva u ogromnom kazanu.
Nisam za civilno sluzenje vojnog roka.
Sta to znaci?????
Vozikao po bolnicama bolesnike i ti si odsluzio vojsku- ma daj bre - licemerno do daske.
6 meseci obavezno i nikom nista nece faliti pogotovu kada se ima izlazak za svaki vikend  i kada se uzme redovno-ispada nepunh 5 meseci sluzenja- pa prebili su *urcu rebra. Vise vremena izgube blejeci po grdau nego nesto da daju za svoju zemlju.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Apple iPhone 3Gs
Vise vremena izgube blejeci po grdau nego nesto da daju za svoju zemlju.

Sta da dam za svoju zemlju? Vise ce mojoj zemlji pomoci to sto cu visiti u nekim razvaljenim kasarnama, spavati sa jos 20 likova u sobi, tusirati se hladnom vodom, jesti splacine i ustajati u 5 ujutru nego ako pomazem u bolnici, ili cak cistim ulice?

Ko zeli da sluzi vojsku - slobodno. Ja ne nameravam ni pod kojim uslovima. Cekacu 2010...  Zasto bih se dobrovoljno odrekao par meseci svog zivota? Da bi me neki iskompleksirani lik podjebavao kako zeli? Sta ce moja drzava imati od toga? Hvala, ali neka hvala.. Profesionalizacija je jedino normalno resenje..
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Nokia E50
To glupi Amerikanci koriste izraz "dobrovoljna vojska",  a u stvari je reč o komercijalnoj
jer se bagra javlja da gine za novac
Kakve sad veze imaju Ameri...Nije dobrovoljna,vec placena,sto bi rekli profesionalna...i ne radi se o bagri koja gine za novac,nego u vecini slucajeva o momcima koji nisu mogli da nadju drugi izvor prihoda ili koji vec razlog,pa rade kao vojnici.U poslednje vreme to su ljudi iz "nizih" slojeva drustva,a dosta je i onih koji su novopeceni Ameri-oni koji nisu rodjeni tamo.Nisu oni krivi sto njihova drzava ima takvu spoljnu politiku.Oficirski kadar je u svakoj drzavi placen i profesionalan.
Tema...
Ako se ima para za profi,ja sam za...ako ne onda ovo sto stami rece... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34618
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
LG Frizider
Citat
Naucice nesto o zivotu. nemoj da klinci budu razmazene mamine maze koje se ne mogu maci od kuce jer nema mamine kuhinje.
Zivi se i na vojnickom pasulju koji je najbolji kada se kuva u ogromnom kazanu.
Nisam za civilno sluzenje vojnog roka.
Slazem se potpuno. Ako nema profi onda suljpa..........i to iz '78! Moj ortak je jeo konzerve, bukvalno proizvedene '78! Rezerve se cuvaju, moji unuci ce da jedu onaj iz ove godine........ Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.081 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.