Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 09:03:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kawasaki Ki-61 Hien  (Pročitano 1558 puta)
01. Nov 2007, 18:19:42
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4005
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8

Evo par reci o jednom od boljih Japanskih lovaca tokom WW2.

Ki-61 Hien je izradjen po ugledu na Nemacki lovac Bf-109.Proizvodnja je pocela avgusta 1942 a operativno uvodjenje u jedinice Japanske vojske aprila 1943.
Prvi primerci isporuceni su 68 i 78 puku na Novoj Gvineji.U prvim borbama nije postigo zapazene rezultate,ali je svremenom bivao sve bolji protiv Americkih lovaca.Ki-61 je bio prisutan na vecini ratista kao sto su:Filipini,Okinava,Kina, kao i u odbrani vecih Japanskih gradova od sve masovnijih bombardovanja.
Ukupno je proizvedeno 1380 Ki-61-Is,1274 Ki61-KAIs,374 Ki-61-Ls

MODEL   Ki-61-II KAIa
CREW   1
ENGINE   1 x Kawasaki Ha-140, 1125kW
WEIGHTS
    Take-off weight   3780-3825 kg   8334 - 8433 lb
    Empty weight   2840 kg   6261 lb
DIMENSIONS
    Wingspan   12 m   39 ft 4 in
    Length   9.16 m   30 ft 1 in
    Height   3.7 m   12 ft 2 in
    Wing area   20 m2   215.28 sq ft
PERFORMANCE
    Max. speed   610 km/h   379 mph
    Cruise speed   400 km/h   249 mph
    Ceiling   11000 m   36100 ft
    Range w/max.fuel   1600 km   994 miles
    Range w/max.payload   1100 km   684 miles
ARMAMENT   2 x 20mm cannons, 2 x 12.7mm machine-guns, 2 x 250kg bombs

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

10059212a3.jpg
(112.19 KB, 842x725)
0764300695.jpg
(11.17 KB, 153x200)
Kawasaki_Ki-61.jpg
(31.09 KB, 403x240)
ki61.jpg
(37.12 KB, 774x494)
ki-61_tony.jpg
(10.28 KB, 350x233)
ww2kasaki61-0.jpg
(24.06 KB, 480x262)
ww2kasaki61-1.jpg
(18.01 KB, 480x225)
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
Meni je najzanimljivija prva serija sa nemackim motorima i Mauzer topovima. Inace kako je vreme odmicalo tako je avion bio sve gori i gori. razlog je taj sto su u rat pozivali sve pa tako i strucne ljude iz proizvodnje.

U dodatku je jedan od aviona na kome je leteo as Teruhiko Kobajasi i nesto slika iz national Archives.

Ki-61 Kobayashi.jpg
(36.41 KB, 640x261)
Hien 23 IC 1.jpg
(288.89 KB, 2133x1395)
Hien 23 IC 2.jpg
(457.98 KB, 2079x1608)
Hien 23 IC 3.jpg
(438.37 KB, 2071x1390)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4005
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8

Avion je bio dosta dobar,sad sto ga Japanci nisu koristili u skladu sa njegovim punim potencijalom je posebna prica.
Ubedjen sam da bi Nemci sa Ki-61 imali kud i kamo bolje rezultate od Japanaca,ali to je vec za neku drugu pricu.
Odlicne fotke Smile
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile Smile Smile, jedva sdizem, ali pratim, ne dam se! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4005
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Smile Smile Smile, jedva sdizem, ali pratim, ne dam se! Smile

To se ceni,vazno je da ima dobre volje. Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Super je sto je tema  neki japanski avion. Njih nisam ni dotakao, tako da mi je ovaj prvenac. He, he. Smile I, ona prva fotka, ta maketa: straava izgleda! Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
Jos malo materijala...

Superfortress-hunter.jpg
(54.71 KB, 452x640)
*
ki_61_scheme_1.zip (463.31 KB)
Telltales.jpg
(261.28 KB, 600x1950)
zero22_1999025970.gif
(105.34 KB, 1024x465)
zero22_2001257856.jpg
(26.35 KB, 546x600)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4005
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Super je sto je tema  neki japanski avion. Njih nisam ni dotakao, tako da mi je ovaj prvenac. He, he. Smile I, ona prva fotka, ta maketa: straava izgleda! Smile Smile

Japanska avijacija je dosta zapostavljena,uopste gledano.Ako budem imo vremena napisacu predstavljanje za jos par Japanskih aviona.
Maketa je ekstra,preko neta ima dosta dobrih maketa da se naruci,ne znam da li kod nas ima da se kupi maketa od Ki-61,moracu malo da se raspiatam. Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4005
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8

Svaka cast Pilot Smile Smile Smile.
Odlicna schema. Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Pilote, ali oni repovi! Smile Smile Smile. Kao samurajske oznake. Oni su verovatno to tako negde i osecali. Takva raznolikost i koloricnost uvek se pojavljuje vazano za neku vrstu vitezova: gotski oklopi i stitovi, perjanice , nemacki avioni u WWI, a evo i Japanci.
U stvari nikada nisam ni video mnogo - sto kaze Ujkaalbert, malo su zapostavljeni. Uglavnom znamo (prosecan covek) za zero-e i crveni krug. I kamikaze. A bilo je tu sigurno svega i svacega.
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 09:03:16
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.601 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.