Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 00:02:59
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nečuveno gđa. Anželino (2)  (Pročitano 581 puta)
17. Jan 2012, 19:31:16
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Nadam se da je tema sada na pravom mestu Smile

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=01&dd=16&nav_category=12&nav_id=574406

DRUŠTVO    | PONEDELJAK 16.01.2012 | 22:02
Anđelinin film pun neistina?
IZVOR: VEČERNJE NOVOSTI
Beograd -- U filmu Anđeline Džoli “U zemlji krvi i meda” se navodi da je u proteklom ratu ubijeno 300.000 Bošnjaka i silovano čak 50.000 Bošnjakinja.

U javnosti, uglavnom se govori o 96.895 žrtava, koje nisu sve Bošnjaci.

Na početku filma se Ajla, Bošnjakinja, sprema za sastanak sa srpskim policajcem. U sledećoj sceni oni plešu u sarajevskom noćnom klubu, kada eksplodira bomba koja prekida mir u multietničkom gradu.

Bombu su, naravno, postavili Srbi. Sledeća scena pokazuje žene koje odvode u autobus koji ih vozi u srpski logor, gde su silovane.

Srpski policajac baca jednu od žena na haubu automobila, skida joj pantalone i siluje je. Policajac grabi Ajlu kako bi i nju silovao, ali ga zaustavlja Danijel, srpski oficir, koji je štiti od silovanja i preti govoreći da nju niko ne sme da dotakne. Ajla preživljava tako što je zaključana u sobi u kojoj spava samo sa Danijelom.

Na kraju, Danijel ubija Ajlu pucajući joj u glavu. Potom Danijel pada na kolena pred policijom Ujedinjenih nacija i ponavlja nekoliko puta: “Ja sam ratni zločinac! Ja sam ratni zločinac”.

Šef Tima RS za istraživanje ratnih zločina i traženje nestalih Staša Košarac kaže da su podaci u ovom filmu neviđene laži.

Anđelina arogantno odbacuje priču o stvarnom “sarajevskom Romeu i Juliji”, ljudima koji su ubijeni snajperom 19. maja 1993. Reč je o Bošku Brkiću, Srbinu, i Admiri Ismić, Bošnjakinji. Oboje su ubijeni pri prelasku mosta Vrbanja, kada su pokušali da pobegnu iz muslimanskog dela Sarajeva u srpski deo grada.

Film će narednog meseca stići u bioskope u BiH, Hrvatskoj i Srbiji.

B92
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17305
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.21
Znas sta znaci "ima tema?" Smile Mislim, ne shvatam sto bi se otvaralo 100 tema u vezi nekog filma, kad vec ima tema tog filma, gde moze sve da se stavlja.A i monk13 je vec postavio tu vest.

http://forum.burek.com/in-the-land-of-blood-and-honey-u-zemlji-krvi-i-meda-t560341.html
« Poslednja izmena: 17. Jan 2012, 19:37:12 od pleybeck »
IP sačuvana
social share

Calmly.. walk down the road.. and into your death..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Tražeći temu koja govori o filmu i njegovoj temi, nisam naišla na ovu. Obzrirom da je ovo novija vest iz dnevnih Novosti, smatrala sam da može da se otvori diskusija na temu šta je napravila dotična gospodja i kako su opet prezentovani Srbi u negativnoj konotaciji. Toliko.
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0a2
mob
Sony xperia
Pa i najnovija vest je mogla u temi o tom filmu. Toliko.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 00:02:59
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 4.366 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.