Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ријека и Постојна на мапи Италије  (Pročitano 8296 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Linux
Browser
Mozilla
Potrebno je samo vreme,pa da stvari legnu na svoje mesto.
Ideja o ujedinjenoj Evropi,kao drzavi pandamu Americi,je odrziva,koliko i slon u kolibri letu.
Ova evroeuforija,polako ulazi u svoju zavrsnu fazu.Ekonomska kriza,kako god da je nastala
pokrenuce mozgove mnogih uspavanih i kreditno prezaduzenih evropljana.Svoje nezadovoljstvo,evropljani ce morati negde izraziti.Oni ga izrazavaju svakim danom,strajkovima,protestima.Pitanje je samo,kada ce svatiti,da je potrebna radikalizacija izrazavanja nezadovoljstva,i bas tad pocinje zavrsni proces evropeizacije Evrope,pocinje kraj te utopijski,neodrzive ideje!Pocece ljudi,da se vracaju korenima,pocece da brinu o interesima svoje drzave,pocece da okrivljuju jedni druge,a tada nacionalizam prerasta u antagonizam,a gde se ovi sastojci smesaju,doda se cisto zbog jacine i sovinizam!Ovakav koktel,obecava zestoko zezanje,kakvo je Evropa imala u dva navrata!!!Da,mislim na ptreznjenje svih!Kada se svati,da je sve bilo samo utopija,da smo prezaduzeni,da smo golje u raljama povlastenih i da je izlaz u novom slaganju kockica.RAT!Kad se to desi,krenuce svako na svakoga.Jaci ce udariti na slabijeg,slabiji ce potraziti jaceg i cepanje je tu!!!Nastace vekovima provereni savezi,protiv dominacije vekovima proverenih neprijatelja!Balkan je vec sad spreman za takvu situaciju.Mir se ovde kontrolise,administratorima,bazama stranih vojnika,kreditima,pritiscima,ucenama,bezviznim ustupcima......Lonac je uvek na vatri,kuvara ne fali,pitanje je samo da onaj sto lozi ne prelozi!!!
Kad se evropljani pocepaju,tada ce se atlasi ponovo stampati,a Hrvatska ce na CNN imati jednu reklamu,a to je dodjite da vidite nas Kumrovec.Ostatak danasnje Hrvatske,bice vracen onima koji su na tim prostorima uvek bili prisutni,kao vlastela,pa kao administratori!!!Zaboravice na Srbe!Opet ce obuci tada aktuelne uniforme,i poci opet na nas,kao podanici Italije,Austrije ili....nebitno koga.Madjari ce krenuti na Vojvodinu,Bugari verovatno na istocni deo Srbije,a siptari ce kao i uvek rezati kao besni psi u sluzbi nekog novog gospodara.Mi cemo opet puske u ruke,i kroz neku novu golgotu do pobede i uspostavljanja Srbije,kakva zaista trebe da bude!!!Samo ovaj put,nema saveznistva ni po kojoj osnovi sa Hrvatima,Slovencima ops graska,oni postoje od 1918 god. oni ce verovatno u tom predstojecem sukobu verovatno nestati.Makedonci ce takodje biti,kao dinosaurusi,o njima ce se samo pricati,sto mi,sto istoricari.Tako,da do Italije cemo imati manje za voziti,a u Vojvodini nas nece zbunjivati dvojezicni natpisi,cirilica ce biti domicilno pismo bez alternative.Madjarice su uvek dobrodosle,pa u krilo Seretem,seretem o moj dobri lepi Janos!!!!
Svaka ideja o obnavljanju jugoslovenstva u bilo kom obliku,mora biti sasecena macem,a savezi moraju biti jasno definisani,kroz interese Srbije i Srba,a ne da kao za vreme I sv.rata izgine dve trecine Srba,a na kraju rata mi pregovaramo sa hrvatskim i slovenackim delegacijama o nekakvoj kao bajagi drzavi!Eto vise ili manje,sa tu i tamo nekom razlikom ovo ce se desiti!A MI MORAMO BITI SPREMNI!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Citat: yetyou
Фото-шоп? Smile Занимљиво нема шта. Smile
uživaj

Драго ми је да ме подсјећаш на великог човјека и на чињеницу да ваш ректални менталитет наслијеђен
под италијанском,аустријском,мађарском,турском,њемачком чизмом остаје недодирљив за србе. Smile бр.1.
Знаш ми смо своје попушили сами али нисмо као ви направили прегиб и у буљу примили све фалусе
који су вам били понуђени како би сте имали испуњен тисућљетни сан који успут постоји само у вашој
геноцидној глави и у проповједи светих отаца узгред педофила по професији и опсесији. Smile бр.2.

У нади да ће се политичка слика у европи промјенити (а хоће)остај ми с поздравом. Smile бр.3.

Ах да,

Шта веле истрани:
1.Ma istra je netrpeljiva regija. Dokazano. Zabranjivat koncerte u 21. stoljeću može se samo u iznimnim tiranijama. Zaobilazim tu Istru uvijek u širokom luku, a nemam potrebe ići tamo. Daleko im bilo njihovo kvazihrvatstvo.
2.šta bi da  da se ova jebena istra odvoji od hrv...ma šta savudriju dat....cilu istru..ionako se ne osjećaju ko jebeni hrvati.....partizančine i talijani.....svi doti jednog.....
3.Ispravak netočnih navoda. Zrakoplovstvo JNA tijekom ratnih zbivanja 1991 godine NIKADA nije napala pulsku zračnu luku. Postrojbe JNA, točnije JRZ-a napustili su svoje uporište u pulskoj zračnoj luci tijekom studenog 1991 godine, a dok god su tamo boravili nisu zabilježeni nikakvi sukobi. Unatoč nazočnosti 'niških specijalaca'. Što se tiče napada MIG-ovima na sportsku zračnu luku u Vrsaru, on se dogodio u prosincu iste godine, a tada u Istri više nije bilo pripadnika JNA. Uzrok napada je poznat, JNA je imala informacije da se u toj sportskoj zračnoj luci naoružavaju sportski zrakoplovi i doprema oružje iz inozemstva za potrebe HV-a, tada ZNG. Uglavnom, po saznanjima koje ja imam, informacije koje je JNA imala bile su točne i oni su čak i na ta zbivanja i aktivnosti upozorili hrvatske dužnosnike, ali su oni njihovu prijetnju zračnim napadom ignorirali.
Nažalost, jedna je osoba pri tom napadu izgubila život.
Što se tiče vojne efektive JNA koja je tada bila stacionirana u Puli, ona je bila poprilična. No, sreća je u tomu da na strani JNA nisu postojali dovoljno ekstremni pojednici koji bi za njezinom uporabom posegnuli.
4.@ Vligator:
Vidim ja da ovdje vrlo malo ljudi u biti zna u cemu je pravi problem svega. Sasvim je nesumnjivo da Istra gleda i vidi Hrvatsku sasvim drugcijim ocima nego sto to gleda recimo Dalmacija (ili vam ga juzna Hrvatska), Slavonija (ili vam ga istocna Hrvatska) ili Hercegovina (ili vam ga javece Hrvatine koje svijet poznaje).
Stvar je vrlo jasna i nije previse oko nje sto filozofirati. Istra nije kao Slavonija, Dalmacija ili Hercegovina (hvala Bogu). Istra niej nikada bila u sastavu HR do potisivanja nekih sumnjivih sporazuma (u kojima se naravno nikada nije nista pitalo stanovnistvo Istre) 1950. godine. Nadalje, treba shvatiti povijest Istre, njezino stanovnistvo i njezin mentalitet. No nazalost umjesto da Hrvatska cijeni razlike i koristi ih u dobit ona ih osporava i ugnjetava. To Istra vidi, to Istra zna. Istra nije stvorena 1945., ni 1950. ni 1991. kao sto su cesto mnogi na ovim prostorima to htjeli pokazati. Istra otvoreno govori sto misli o Hrvatskoj, Istra je objektivna kada je u pitanju rat 1991.-1995. Istra nije blesava ni zatupljena. Istra je stoljecima (necu reci tisucnjecima iako mi i to stajalo) zivjela kao Austrija, Italija, Venecija... a tek 60 godina pod (usudjujem se reci) cizmom daleko zaostalijih (citaj YU i HR).
Takodjer treba znati da Istra i nije bas neki vjekovni HR teritorij i one price sa pripojenjom matici HR su takve idioarije (iz jednostavnog razloga sta Istra nikada nije ni bila HR) da jednostavno ljudi Istre koji znaju sve to, zive sve to, ne mogu prekrizenih ruku gledati nevjerovatni barbarizam i primitivizam koji se ukorijenio istocno od Preluke (ona uvala koja djeli Istru -podrucje Opatije- od Rijeke).

Zato sa ponosom zelim reci:
ISTRIA UBER ALLES za sve Istijrne koji su zivjeli i umirali kao Austrijanci
ISTRIA LIBERALE za sve Istrijen koji su zivjeli i umirali kao Talijani
ISTRA PREDIVNA za sve Istrijen koji su zivjeli i umirali kao Jugoslaveni, tj. kao Hrvati ili Slovneci!

No za kraj ipak su svi oni bili samo jedno ISTRIJANI !!!!!!!!!
W ISTRA - ISTRIA
5.Kako to da u hrvatskoj diplomaciji,ambasadamai konzulatima diljem svijeta nema Istrana?

Kako to da u hrvatskoj vojsci medju casnicima
visih cinova nema Istrana?

Kako to da u drzavnim sluzbama/ministarstvima nema Istrana.

U vecini svih tih drzavnih sluzbi jos uvijek
su kojekakvi dinaridi Smile Smile :Pkoje je tamo posadila HDZ kamarila.
6.P.S. Dosta je bljezgarenja toliko mrznje! Sta ste si umislili Vi veliki Hrvati da mozete tu filozofirati o Istri???
Vratite se u svoje selo i pobrinite da krene naprijed sa vasom Hrvatskom koju toliko uzvisujete. Pustite konacno da Istra slobodno misli i djeluje svojom glavom!!!
Sto se toliko toga bojite? Pa necemo vas pojesti! Dapace, samo vam mozemo pomoci da shvatite kako je sve ono sto cinite budalastina! Kada bi jednom Zagreb pogledao na Istru sa postivanjem vjerujte mi da se ni mi ne bi vise osjecali kao da zivimo pod OKUPACIJOM HRVATSKE!
Znam da ce ovo mnoge razljutiti ali samo cu napomenuti da u Istri se prisluskivalo 2000. godine 90 000 ljudi (Istra / bez Kopera, Izole, Pirana i Muggia / ih ima oko 250 000)!!! U Istri je stacionirano oko 15 vojih kompleka, a samo za usporedbu, jedan Salvonija koja je u biti imala rat i bliska je tzv. nepozeljnim susjedima ima oko 8 vojnih kompleksa (bez Baranje)!
Istra cijelokupnu HR drzavnu blagajnu puni sa gotovo 20%!!! Od novca zaradjenog u Istri se vraca lokalnoj samoupravi oko 5%! Istru se vec desetljecima samo muze i onda se pitate zasto gledamo na Hrvatku kao na neki cudan kraj?
Pa tko je ovdje smjesan!!!???? Mi ili Vi koji ste toliko slijepi i blesavi???

P.S.S.
Istra se nije branila ni u Lici ni nigdje, (da je Srbija pobjedila Istra bi bila prepustena da krene svojim putem ili az pripojenje Italiji... Smile tko zna) i Istra je to znala i ipak je dala istarski mladice da se bore u uniformama HV da bi danas po njima i njihovom kraju svi Vi pljuvali!!!

Balaci jedni!! Sram vas bilo!!! Kakvi Hrvati, kakvi nacionalisti, kakvi ljudi... vi niste nista od toga! Vi ste samo jedna gomila kretena koja nema pojma ni sto pise a jos manje sto da misli! Sasvim ste ispijenih mozgova !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
BOZE CUVAJ HRVATSKU SA OVAKVIM LJUDIMA U NJOJ!!! BOZE CUVAJ ISTRU JER SA OVAKVIM LJUDIMA U HRVATSKOJ NITKO NIJE SIGURAN!!!
7."Naravno, od svih varijanti gdje Istra da bude (HR, SLO ili ITA) vrazja sudbina nas snadje da bude u onoj najgoroj opciji. Tu naravno ne mislim na ljude, jer nemam nista protiv nikoga, nego ves izravno mislim na sam pojam i stav drzave (ekonomski, tolerancijski, pravedni, demokratski, prosperitativni, eticki, socioloski...itd) a morate priznati da u svim tim pogledima HR itekako zaostaje za SLO ili ITA! I iskreno, puno bi mi draze bilo da se prestavnici, naravno, autonomne regije Istre nalaze u zgradi EU-a i u zgradama u Romi nego u onoj prcvarnici zvanoj sabor RH."
Eto konacno sam i reka svoje prave misljenje.

Како ово изводите Smile Smile Smile толико сте навикли да сад сами и себи. Smile

IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Linux
Browser
Mozilla
 :DHrvati,Slovanci,Makedonci trebaju da svate da je sve ovo kao jedan veliki odmor izmedju casova u skoli.Prija i ako znas,da je sledeci cas kontrolni.Eto oni su sad na velikom odmoru,do sledeceg casaaa!O,siptarima,muslimanima ne zelim da pisem.Oni ce po onoj staroj kud svi Turci tuda i mali Mujo,ako ga nisu ubili u Srebrenici?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.139 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.