Pravoslavlje ne priznaje žensku decu Muško dete sa SPC planete Priredile: e-Novine Veličina slova:
Samo da je muško, da se zove Duško: Sveštenici SPC u polnom kultu Photo: Dragan Kujundžić Kako javlja portal „Južne vesti“, najavljena poseta Vladike Jovana porodilištu povodom “rođendana” cara Konstantina je odložena, jer na niškoj Klinici od ponoći pa do danas u 12 sati nije rođen nijedan dečak. Vladika nije hteo da obiđe dve devojčice, sve uzalud čekajući muško dete, budućeg vernika i ratnika
Vladika Jovan niški na dan rođenja cara Konstantina najavio je svoju posetu za 12h prvoj porodilji na Klinici za ginekologiju i akušerstvo koja na ovaj dan donese na svet muško dete. Međutim, kako su u Klinici od ponoći rođene samo dve devojčice, planirana poseta odložena je sve dok se ne rodi dečak.
- Ja sam kontaktirala sa đakonima Vladike Jovana koji su mi poručili da je on rekao da ga kontaktiramo popodne ili uveče, čim se rodi prvo muško dete - kaže dr Dragana Vučitić sa Ginekološke klinike.
U Kliničkom centru povrđuju da će Vladika posetiti porodilju samo kad se rodi dečak, ali dodaju da je potpuno nemoguće predvideti kada će se to dogoditi.
Iako je sve to ispalo krajnje nespretno i konfuzno, Konstantin jeste bio musko, tako da... zelja da se pokloni dukat muskom detetu rodjenom na dan kad je rodjen Konstantin je sasvim... razumljiva...
Steta sto nije objasnjeno zasto je to tako, vec je dopusteno da e-novine daju svoje vidjenje stvari...
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“