Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 06:40:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nervozni zbog nove veze? Opustite se!  (Pročitano 921 puta)
13. Maj 2006, 12:25:56
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
mob
Apple 15
Počeli ste da se zabavljate s nekim, ali vas užasava da vas vidi u pravom svetlu

Nervozni zbog nove veze? Opustite se!

Shvatite da čovek koga viđate ili vas želi ili ne. To se neće promeniti zato što vam je stomak pomalo mlitav

"U redu, znam da idemo na džoging, ali ako se ne našminkam, on će videti da mi je koža grozna!" "Ne mogu da verujem da sam pred njim smazala sve što je bilo na stolu. Verovatno će pomisliti da sam proždrljivica." "Hm, ako povučem vodu, on verovatno neće shvatiti šta ja, u stvari, ovde radim."

Bliske su vam ovakve misli? Mora da je i u vaš život nedavno ušao novi muškarac, i da reagujete kao većina žena - prestala je da vas mori misao da više nikada nećete naći dečka, ali sada se pitate: "Da li ću mu se ja i dalje dopadati kada otkrije da nisam savršena?" Međutim, nema razloga da lepe emocije koje u vama budi novi ljubavni partner kvarite strahom da će ga neka vaša navodna mana ubrzo navesti da vas ostavi. I on svakako ima mane, a budite uvereni da zbog njih ne provodi besane noći. Prema rečima Suzane Lopez, psihoterapeuta iz Los Anđelesa, žene se stalno preispituju zbog kojekakvih stvarnih ili umišljenih nedostataka, ali muškarci nisu baš mnogo samokritični (ako uopšte poseduju ovu crtu). "On nije ni svestan da mu iz ušiju vire dlačice, ili da hrče. Ali mu ni kod vas ne smetaju one sitnice kojima ste vi opsednuti. Suština je u o ovome: čovek koga viđate ili vas želi ili ne želi. To se neće promeniti zato što vam je stomak pomalo mlitav", kaže Lopezova.

Vi ste samo ljudsko biće
A koji je najbolji način da ublažite svoju nervozu? Istaknuti američki terapeut Tina Tesina smatra da bi u ovoj prvoj fazi zabavljanja trebalo da promenite smer razmišljanja. Da se usredsredite na to šta vi mislite o novom dečku, odnosno da pažljivo posmatrate kako se ponaša, i probate da na osnovu toga procenite njegov karakter. "Usmeravanje celokupne energije na nagađanja šta on misli o vama samo će hraniti vašu opsesiju. Zapravo, pokušaji da sebe gledate njegovim očima predstavljaju i neku vrstu narcizma. I, znajte, da vaša nastojanja da se promenite, zasnovana na pretpostavkama šta bi se njemu svidelo a šta ne, ne bi bila put do kvalitetne veze", zaključuje Tesina.

Uostalom, za vašeg partnera ne može da bude tajna da vi imate fiziološke potrebe, da ponekad morate da podrignete, da vam izlaze bubuljice... Možda će mu i laknuti kada se najzad uveri da, recimo, uživate u hrani koliko i on. I možda bi ga plašila žena koja bi njemu delovala kao slika i prilika savršenstva.

Neobične osobine su simpatične
Izvucite naravoučenije iz sledeće priče. Jedna 29-godišnja Britanka bila je ubeđena da njeno karakteristično kikotanje smeta muškarcima. Zato se nije smejala nijednoj šali svog novog momka. Kada je njihova veza pukla, on joj je priznao da se uvek osećao neprijatno jer je ona toliko inhibirana da se uopšte ne smeje. Na to se ova devojka od muke zakikotala, i na svoje zaprepašćenje, time ga je očarala. Ostatak znate - ovo dvoje su i dalje zajedno.

Prihvatiće vas onakvu kakvi jeste
- Nesigurnost proističe iz straha da ćemo biti napušteni. Umesto da poradimo na razumevanju i smanjivanju svoje zabrinutosti, mi postajemo opsesivni trudeći se da kontrolišemo situaciju, konstatuje Ronda Findling, poznati klinički psiholog iz NJujorka. Ali, vi svoju situaciju možete da kontrolišete na potpuno drugačiji način. Suzana Lopez vam predlaže da napravite listu sa tri kolone, naslovljene ovako: osećanja, strahovi, činjenice. U prvoj, na primer, može da stoji "Osećam se kao debela žena", u drugoj "Bojim se da nisam dovoljno dobra", a u trećoj "Imali smo već šest sastanaka. On me zove svakog dana. Kaže da imam divno telo." Ovo će vam pokazati da istina nije crno-bela, i može vas izvući iz kandži nesigurnosti. Lopezova vam poručuje da svoju energiju ne trošite na negativne misli, već da je usmerite na nešto konstruktivno. "Slikajte, prošetajte, razgovarajte s prijateljicom", savetuje ona.

Naravno, najvažnije je da se opustite u prisustvu svog novog pratioca. Radite ono što vam se radi. Ako vas on ne prihvata onakvu kakva jeste, naći će se neko drugi ko sigurno hoće.

Izvor: Glas Javnosti \ Priredila S. Prokić
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 06:40:48
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.