Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Muškarce nervira loš menadžment, žene kritika  (Pročitano 1186 puta)
10. Feb 2009, 11:08:58
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.19
Brojna istraživanja su pokazala da je neefikasni menadžment često glavni demotivator zaposlenih. Međutim, istraživanje koje je sprovela međunarodna firma za testiranje zaposlenih SHL pokazuje da loš menadžment u većoj meri demotiviše muškarce, prenosi "Blic".

Posebno se odnosi na rukovodioce poslovanja, koje je kao glavne demotivatore navelo 38 odsto muških ispitanika, a zatim neefikasne rukovodioce odseka koji demotivišu 29 odsto muškaraca. S druge strane, motivaciju žena u najvećoj meri uništavaju loši međuljudski odnosi (19 odsto) i kritike (17 odsto).

Istovremeno, na motivaciju žena pozitivnije će uticati predah od posla uz šoljicu kafe ili čaja unutar radnog prostora (15 odsto), dok će se muškarci više oraspoložiti ako s nekim od saradnika odu na piće posle posla (15 odsto) ili organizuju zabavu na radnom mestu (sedam odsto).

Starost zaposlenih takođe utiče na činioce koji ih motivišu ili demotivišu. Tako će mlađi zaposleni od 18 do 34 godine u većoj meri biti demotivisani ako im posao nije zanimljiv (35 odsto), od zaposlenih starijih od 35 godina (26 odsto). Takođe, na motivaciju mlađih zaposlenih u većoj meri utiče korporativna kultura i radno okruženje nego na one starije.

Međutim, ono što zabrinjava jeste generalno slaba motivisanost menadžmentom. Naime, oko trećine ispitanika je naglasilo da njihovi menadžeri nisu gotovo nikada pozitivno uticali na njihovu motivaciju. S druge strane, tek četvrtina ispitanika smatra da ih njihov menadžment motiviše.

Autori istraživanja upozorili su da nedovoljna motivacija zaposlenih može da ima negativne posledice, a najveći deo zaposlenih (46 odsto) ističe da manjak motivacije povećava stres i prouzrokuje odlaganje poslova (43 odsto). Pored toga, trećina ih je navela da bi se zbog dugotrajnog manjka motivacije odlučili da potraže drugi posao.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Nokia 
I mane je uvek više nervirao glup i nesposoban menadžer koji se prema ljudima ophodi bez poštovanja nego dobra konstruktivna kritika ili debata.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
Apple iPhone 6s
Kada bi svi bili obuceni i sposobni za posao koji rade, svet bi bio idealan.

Vecina menadzera je tu jer su bili mozda malo iznad proseka ljudi sa kojima su radili, pa ih sad predvode...
Postoji i ona grupa ljudi koji su menadzeri jer su negde zavrsili menadzment pa ih je tu postavio neki rodjak ili prijatelj da sefuju, iako su diletanti.
Sa druge strane, postoji problem koji ni najsposobniji i najbolji ne moze resiti... a to je kada dobije da radi sa ljudima koji su neupotrebljivi... dobar moze od njih izvuci, vise od loseg, ali u oba slucaja to nije dovoljno...
O tome da mnogo ljudi ocekuje previse, da ne govorimo...

Pre neko vece sam bas imao primer neke vecere - promocije, gde sam na kraju prisao coveku koji je profesionalni prodavac i pokusao da mu ukazem na neke propuste, jer covek pokusava da proda premium proizvod, nesto sto jako malo ljudi moze sebi da priusti a ponasa se kao da valja semenke...

Cinjenica je da lidera nema dovoljno, da nam je takav kadar preko potreban... ali i oni moraju sa nekim da rade... a vecina gline na raspolaganju je neupotrebljiva.
U vise navrata sam imao prilike da cujem kako ljudi pljuju po sefovima, kupcima, partnerima u situacijama u kojima su oni sami 100/100 odgovorni za problem.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Namćor&Namćor&Namćor

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1330
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Prokljucam i vatriram ako me nesposobnjak i nestrcnjak alijas menager ( kako to fino zvuci ) kritikuje .
Kritika od znalca, pa jos izgovorena na pravni nacin , za mene je OK.

Kada bi svi bili obuceni i sposobni za posao koji rade, svet bi bio idealan.

Vecina menadzera je tu jer su bili mozda malo iznad proseka ljudi sa kojima su radili, pa ih sad predvode...
Postoji i ona grupa ljudi koji su menadzeri jer su negde zavrsili menadzment pa ih je tu postavio neki rodjak ili prijatelj da sefuju, iako su diletanti.
Sa druge strane, postoji problem koji ni najsposobniji i najbolji ne moze resiti... a to je kada dobije da radi sa ljudima koji su neupotrebljivi... dobar moze od njih izvuci, vise od loseg, ali u oba slucaja to nije dovoljno...
O tome da mnogo ljudi ocekuje previse, da ne govorimo...

Ohoo diplomirani  menadzeri ...pa to su vrhunske diplomirane neznalice...sta oni znaju, sta su naucilai...da li je moguce biti menadzer i u fabrici i zdravstvu i produkciji sa istom diplomom?
Bez uvrede .... Smile
IP sačuvana
social share
Ne volem,
nikog, lutko, takva mi je narav
kao odžak star i garav
puno dima je kroz mene proslo.
Ne volem,
ujne, strine, šogore, komšiluk,
nataknem ih na čiviluk
od njih ništa dobro nije došlo
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.19
Citat
da li je moguce biti menadzer i u fabrici i zdravstvu i produkciji sa istom diplomom?

Da, menadzment je grana koja kao takva uopste nema potrebu da se usredsredi na delatnost kojom se preduzece bavi. Menadzer moze biti menadzer u svakoj grani industrije.
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Isto kao sto menadzer moze biti i neko ko je zavrsio bilo koji drugi fakultet. Ili nije. To cesto nije ni neophodno. Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
Apple iPhone 6s
Covek ne moze da bude dobar manager ako se ne razume u primarnu delatnost...
Ne mora da bude ekspert u tome, ali mora da poznaje materiju.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.