Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 18:16:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mršavljenje smejanjem  (Pročitano 1518 puta)
11. Avg 2008, 13:30:41
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Iscrpljujućom dijetom skinete kilograme, a oni se vrate. Iznervirani, ponovo počnete s dijetom, ponovo žrtvujete omiljenu hranu (joj, bez slatkiša!), izgubite nekoliko kilograma, završite s mrskom vam dijetom - i kilogrami se ubrzo ponovo vrate. Iritirajuće, zar ne? Zapravo, toliko se nervirate da vam potreba za šećerom raste i ne možete da obuzdate želju za slatkišima. Na kraju završite s više kilograma nego što ste imali pre dijete. Može li se to izbeći? Moguće je da može - i to smejanjem.

Smejanje ima izuzetno povoljan uticaj na organizam. Kad se smejete, osećate se veoma prijatno. Jedan od efekata smejanja jeste da se smanjuje lučenje kortizola, hormona stresa - a kortizol je taj koji vas podstiče na konsumiranje šećera (stres je za naše pretke značio opasnost, to jest, "bori se ili beži" situacije, a i borba i bekstvo zahtevaju energiju, pa je uloga kortizola ta da vas navede da tu energiju obezbedite organizmu). To nije sve.

Smeh ima još jedan povoljan uticaj na vašu liniju - direktno trošenje kalorija. Znate kada se toliko smejete da vas zaboli stomak? Takvim smejanjem iz stomaka troši se sasvim solidna količina kalorija; ako se sto puta nasmejete, potrošićete onoliko kalorija koliko biste potrošile desetominutnim džogingom. Znamo, nije baš da će vam se na licu mesta istopiti sve salo, ali pomaže.

Zbog povoljnog uticaja smeha na vitku liniju - em vam pomaže da potrošite kalorije, em vam smanjuje želju za šećerom koji vam donosi nepotrebnu količinu kalorija - neki fitnes centri u Americi uveli su redovne tečajeve joge smeha (o jogi smeha smo pisali ranije), što pomaže polaznicima da nauče da se češće i lakše smeju. Naravno da samo smejanje nije dovoljno, ne ako unosite više kalorija nego što potrošite, ali vam može znatno olakšati proces mršavljenja, pomoći vam da se u toku dijete ne nervirate i smanjiti verovatnoću da će vam se izgubljeni kilogrami vratiti.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Obraćaš se samo ženskama?Misliš da mi ne mučimo muku sa stomacima   Smile?
Eve,ja izbacio večeru-jedem do pet i posle ćao..Tako već nedelju dana pijem samo vodu kad sam gladan.Ima da smršam makar se raspao  Smile

Samo me zanima da li je zeznuto kad ne mogu da odolim uz film pre spavanja da krkam suncokret   Smile?
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia 
Eve,ja izbacio večeru-jedem do pet i posle ćao..Tako već nedelju dana pijem samo vodu kad sam gladan.Ima da smršam makar se raspao  Smile

Smrsaces tako, al' sutra malo... Smile

Ja sam zivi primer da ovo za smejanje nije istina(prapaganda, sto kazu,sto bih naglasio, nije istina Smile) jer bih ja do sada trebalo da sam k'o motka po toj logici... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Sreca je jedini udarac koji me je promasio...

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 10305
Zastava u mom svetu bez patnji,lazi i bola....
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
SonyEricsson w350
Ja sam zivi primer da ovo za smejanje nije istina(prapaganda, sto kazu,sto bih naglasio, nije istina Smile) jer bih ja do sada trebalo da sam k'o motka po toj logici... Smile

pa nece to samo smejanje, moras malo da smanjis unos kalorija, ukoliko bi da smrsas...  Smile

evo, ja sam veceras smrsala 200 grama... ubila sam se od smeha... la sam sad to sve nadoknadila...  Smile
IP sačuvana
social share
I sve sto mogu i znam i kada osetim kraj iz sebe bar imam to sto bi svako pozeleo. I svaki svoj dan ja dobro pamticu znam, jer znam da prosla sam i sada spavam mirnim snom...
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia 
pa nece to samo smejanje, moras malo da smanjis unos kalorija, ukoliko bi da smrsas...  Smile
Nisam rekla da bih da smrsham, samo sam rekla da bih po ovoj logici trebalo da sam anoreksichna... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Adapt or die!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 5620
Zastava Beograd, Voždovac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
SonyEricsson K610i
I ja se smejem skoro svaki dan, pa i dalje imam probleme sa kilažaom  Smile

Toliko o toj teoriji  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 159
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ja sam smrsao 10 kila za dva meseca tako sto sam skroz izbacio veceru i krenuo da jedem "nekonkretne" stvari za veceru: Voce, vocne salate, jogurt(ili vocni) solja mleka cak nekad stavim i "Cokolino" malo Smile, hehe i da naravno vecera mi nikad nije posle pet sati, a rucak mi je normalan i uvek negde oko 11-12 samo ne puno i bez puno mesa-pogotovo svinjetine Smile, govedinu, ribu uglavnom osim povrca i salate i supe, naravno jednom nedeljno priustim sebi nesto cisto radi uzivanja: cokoladu, pizzu ili rostilj ali samo jednom nedeljno, jeste tesko odoleti klopi ali disciplina je sve, kad krene hladnije snosljivije vreme krenucu da vezbam i trcim itd dok se potpuno ne vratim u formu, eto to je moja prica jeste malo amaterski ali nisam tezak slucaj da moram da kontaktiram doktore, nutricioniste ili bilo koji drugi strucni savet da trazim, jednom me je ovakav rezim vec spasao 15 suvisnih kilograma sad cu opet uspeti samo nisam siguran tacno kada
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

бубили

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4071
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Nokia c5
Sve je to od coveka do coveka. Svako treba da pronadje svoju taktiku.
IP sačuvana
social share
''s  ljudima sličnim nama sve je pozitiva
tenzije nema i nema agresiva
jer preko dana od blamta slika mi se manta
a uveče kad se raskantam spavam ko zaklan''
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Smrsaces tako, al' sutra malo... Smile

Citat
]

Takodje Smiley))...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Žena
Poruke 19882
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
e jbg, ja bi bila kao produzni kabal....nema nista od toga, jer stalo se "keslam"  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 18:16:27
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.