Ко није пробао тај не зна (Филмски критичари, не будите оштри )!
Одавно сматрам да треба да се опробам у кинематографији. Филмове гледам од малена и пуно њих сам видео.Много филмова сам извртео у својој глави а богами доста њих сам и сањао.У почетку су ме занимале радње филма, онда акција а не ретко и «оне» сцене, тек касније сам почео да обраћам пажњу на делове, камеру, фотографију...Након свега тога је дошао период када сам гледајући филм, исправљао, оштрим оком уочене, грешке.Током филма сам постављао праве глумце за сваку улогу а касније додавао пар споредних ликова који дају ону праву ноту филму, хуморишу делове и, у ствари чине есенцију филма. Додајући нове ликове, наравно смишљао сам и текстове за исте.Текстови би били феноменални. Након сваког филма, који је морао бити исправљен, узимао сам моју посебну оловку боје маште, наоштрене одлучношћу, и писао писмо режисеру. Режисеру се, као прво, морало казати да за све уочене пропусте у филму, он не сноси никакву одговорнoст. Криви су сви остали, почевши од асистента режије преко камермана, уображених глумаца па до несретне заменице помоћника расвете која је недавно раскинула са дечком на веома ружан и непристојан начин. Овакав почетак писма је неопходан јер сви знамо колико су режисери уображени, размажени и надрндани (најблаже речено), нарочито Копола, Земекис и Форман. Елем, почетак писма као и његов већи део, у коме се објашњавају недостаци, ишао је лако. Проблеми би увек настајали када је требало да се испишу текстови нових ( мојих ) ликова. Најкраће и веома просте реплике су представљале огроман проблем , задавале главобоље и одузимале време, на пример: Мери Џејн : ( пошто је Мери Џејн речено да, због своје аљкавости, неодговорног понашања, мљацкања приликом јела а и после, нестручности и осталог, добија отказ и да мора у што краћем року да напусти велелепно здање где су смештене канцеларије фирме, она се окреће Џефу, са изразом лица који је одражавао бол, неверицу али и бес и одлучност да свој случај истера до краја, препуклим гласом, који је због настале тишине звучао страшније и јаче, рече ) СТВАРНО !!!! Џеф : ( који јој је окренут леђима, у рукама туце ситно куцаних страница припрема за сутрашњи састанак на коме треба да се одлучи о послу вредним милионе долара, полако се окреће према њој и погледавши је хладним и незаинтересованим погледом који је говорио да је заборавио све вреле ноћи у којима је у њеном загрљају тражио и често налазио заборав, бежећи од свакодневница а највише од своје зле жене Сјузан Анабел, хладним и безосећајним гласом јој одговори ) А-ХА. Мислим да уочавате проблем. Код оваквих делова сам престајао да пишем, бесно гужвао папир и бацао недовршена писма.После стотинак филмова и пар стотина незавршених писама, увидевши да исправљање не савршених филмова и није за мене, дигао сам руке од свега. Набавио сам довољан број безбојних оловака и вратио се своме, исто таквом послу. Филм је тежак посао.
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.