Niko ovde nije duzan da cita nebuloze i kilometarska citiranja, a jos manje direktna obracanja clanovima iz posta u post koja nam svima ispiraju mozak i deluju vrlo uvredljivo na osobe kojima su upuceni.
ne primecujem da je iko juce teodorici slican post napisao, a ona nije napisala 3 posa to meni, vec 6 strana...iskljucivo o meni.
rumuni su uspelli da dodju do stope nezaposlenosti od 5%, a pri tome im je prosečna plata relativno mala. svako ko se iole razume u ekonomiju, znaće šta to znači za privredu! tu treba i tražiti razlog (pored toga što su EU) brojnih stranih investicija i povećavanja izvoza!
ja se ne razumem u ekonomiju, ali mozga imam u dovoljnim kolicinama da mogu da zakljjucim koliko je stanje u rumuniji odlicno po rumune i da jedino cemu oni mogu da se nadaju je srecna buducnost. zasto? ako u drzavi ima 100 ljudi, a 6 fabrika koje zaposljavaju 20 ljudi, mozemo zakljuciti da ima 20 ljudi manjka, sto znaci da ce fabrike povecavati vremenom plate radnicima jer isti imaju priliku da rade u drugoj fabrici ako imona daje bolje uslove.
valjda je sasvim dovoljan mozak da tako nesto zakljuci covek...
Ne zaboravite da Rumunija ima svoju naftu i jak energetski i hemijski sektor tako da njihov privredni razvoj nije iskljuciva posledica ulaska u EU, mada zaista sumnjam da je tamo standard nesto realno bolji.
i njima se definitivnosmesi buducnost. u bugarskojimas gomile i gomile nemaca, svedjana i sl kao turiste. neprekidno se grade neboderski hoteli. turista iz godine u godinu sve vise...mnogo vise i mnogo vise trose. pre 4 godine, mogao sam u Bugarsku sa 100eura i da se nakupujem svega i svacega. prosle godine mi nije bilo dovoljno 250eura! dakle, cene su vise nego duplo skuplje, a ljudi duplo vise dolazi. sledece, svi koji idu za istok ili jug, vise ne prolaze kroz srbiju, vec bas kroz rumuniju i bugasku...to su ogromne pare. u bugarskojje jedini problem sto tamo i dalje riminal vlada...svaku prodavnicu igracaka, svaki luna park, nocni bar, najcesce drze isti ljudi. ali jedna sabljica njima i sve je reseno.
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga. ponosni neprijatelji zapada: Severna Koreja Kina
to da su niske plate dobre za ekonomiju moze da napishe samo ekonomski struchnjak poput kamara shto su nize plate ,manje moze da se potroshi ,shto se manje troshi manja je potraznja a samim tim i manja proizvodnja jednom rechi ekonomska spirala smrti
inache , stopa nezaposlenosti u rumuniji je 6.1% i porasla je otkako su ushli u EU - bila je 5.9 % . ko ne veruje nek pogleda ovde . napominjem da su ovo zvanichni podaci ,stvarna nezaposlenost je veca - kao i kod nas
Kako te nije sramota da ovako vredjas i ponizavas ljude oko sebe, o ti mocni covece, sto si na ceni, sto te Dinkic trazi, a po malo i George Bush?
Sledeci put te banujem bez ikakve opomene. Jos jednom se obrati toj osobi ili napisi nesto u tvom gospodskom fazonu i ukinucu ti nick sa ovog foruma jednom zauvek. (znas ti dobro o cemu pricam)
Mocni covece buducnosti, manje tv-a i b92, vise knjiga uzmi, a ne da prosipas mudrost kako u Rumuniji tece med i mleko, a kod Vukovog spomenika za 10 evra rumuni kopaju po ceo dan na njivi.