Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Predlog - Pravila kviza  (Pročitano 2460 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 5.01
mob
HTC One
Pa ako ne moze krace i to bi bilo odlicno. Videcemo sa njima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Bolje pijan nego mrtav, a najbolje mrtav pijan.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2634
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.23
ja sam redovan samo na Movie Quiz-u i u potpunosti se slažem sa predloženim.
čekanje bi trebalo eliminisati ili bar smanjiti što je moguće više. ako neko planira da ide, nek ne odgovara, brate. ko je na redu da postavi pitanje, a ne učini to u nekom razumnom roku (3, 4 sata, kako kažete, mada ja mislim da je i to predugo) treba da bude kažnjen sa oduzimanjem boda, pa da vidimo onda hoće li biti tih kalkulisanja i nameštanja.

usvojiti ova pravila što pre!
IP sačuvana
social share

Neki zid je najbolje čitati u snu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

You Scream,I Scream,We all scream for Morphine

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 12305
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Samsung Neki shit
Bice razmotreno u toku dana  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

i sirom otvorenih ociju ne vidim nista...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 35385
Zastava Tamo negde
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N95 8gb
Potpuno se slazem sa predlozenim i mislim da bi to dosta olaksalo igru. Smile
IP sačuvana
social share
"Vlast i vlasnistvo se mogu razdovjiti na izvesno vreme, ali nikako zauvek jer ce vlasnistvo, shvativsi koliko je razdvajanje bolno, odmah kupiti vlast ili ce vlast osvojiti vlasnistvo a time i bogatstvo."
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

OK...idemo dalje...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11512
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
Citat
1) Pitanja treba da budu jasno i precizno formulisana. Od igraca se ocekuje da zna kakvo je pitanje postavio. Ako se ispostavi da postoji vise tacnih odgovora na pitanje, pitanje se ponistava, a onaj ko ga je postavio postavlja novo. Takodje se kaznjava zabranom davanja odgovora na (samo) prvo sledece pitanje. - previse bi bilo oduzimanje boda, mozda nije namerno.

Nesto od ovoga se podrazumeva...Mada,zasto biti toliko rigorozan?...ovi kvizovi trebaju da privlace ljude,ne da ih raznim zabranama i pravilima ogranicavamo(previse)...

Citat
2) Zabranjeno je koristiti opciju izmeni u kvizu, da bi se sprecile moguce diskusije o tome ko je prvi dao tacan odgovor. (desavalo se mnogo puta).

Ako neko napise neki odgovor,a zatim se seti da nije to taj odgovor,sto bi se njemu zabranilo da ispravi svoju gresku,isto pravilo postoji i u Kladionici...
Ako neko ispravi post posle necijeg odgovora(sto ce se videti jer ce pisati izmenio/la tad i tad...),sudije ce to videti i sankcionisati...(mada ja jos nisam video da se to dogodilo...)

Citat
3) Igrac nema prava da odgovara dva puta za redom na isto pitanje. - da bi svi mogli ravnopravno da ucestvuju i da bude zanimljivije.

Smile
Zanimljivije je ako se svi bore za bodove...Na primer:Njih troje(u to vreme jedini ucesnici kviza)daju pogresan odgovor,i,sta onda - opet cekaj da neko dodje,da li on zna/ne zna,a neko ko je pogresio sigurno zna odgovor i ceka ostale da to isto kazu...

Citat
4) Zabranjen je svaki post koji nije pitanje i odgovor. Diskusije o tacnom odgovoru su zabranjene.

Ne treba biti toliko rigorozan,naravno,ne treba preterivati,ali ako neko preteruje,sudije ce intervenisati...

Citat
Kada igrac ima neku primedbu na itanje ili odgovor, salje poruku "Primedba". Tada salje "problem" moderatoru ili sudiji na PM, a oni resavaju dileme. Igra stoji od poruke "Primedba" da resenja problema od strane moderatora ili sudije.

Sa ovim se slazem,ne treba kviz daviti primedbama:"Nije mi uspisan bod..." i slicnim primedbama(Moguc ulazak medj pravila...)

Citat
5) Ako igrac koji je na redu da postavi pitanje to ne ucini u roku od 30 minuta, bilo ko ima pravo da postavi novo pitanje (to zbog dinamike).

Nemaju svi vremena na pretek,a vole da igraju kvizove...24h je sasvim realan rok...

Citat
6) Igrac je duzan da pre odlaska sa foruma odgovor na pitanje ostavi moderatoru ili sudiji (da se ne koci igra po pola dana i vise).

Stoji u pravilima...

Citat
7) Dozvoljen je samo jedan odgovor u poruci. Kviz se igra znanjem a ne nagadjanjem Nema odgovora tipa: Odgovor je ovaj, ali mozda je i ovo)...

U tom slucaju igrac je duzan da izabere jedan od tih ponudjenih odgovora,u novoj poruci,ako neko pre njegove potvrde posalje tacan odgovor,primat ima onaj koji nije nagadjao,tj onaj sto je dao odgovor pre potvrde prethodnog igraca...

Citat
8 )Odgovori se daju na srpskom jeziku ( i srodnim jezicima). Razlog je taj sto se desava copy-paste sa googla i ostalih sajtova. Googlanje se ne moze zabraniti, ali se bar moze uvesti red. Znaci da odgovor treba prevesti.

Ide na razmatranje...

Odlicno je sto se clanovi Bureka angazuju i daju konstruktivne predloge...Naravno,nesto ce biti prihvaceno,nesto nece,ali je najvaznije da ideja ima i sigurno ce se kviz kroz predloge ucesnika unaprediti...
IP sačuvana
social share
Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 5.01
mob
HTC One
Za predloge 1,3 i 4 pregledaj (ako te ne mrzi) filmski i kviz opste kulture za oktobar (samo ova 3 dana) i sve ce ti biti jasnije. Pomazu modovi, ali bas zato sto nisu striktnija pravila vise je rasprava nego novih igraca.

Pravilo tri podrazumeva da nema pravo dva odgovora za redom, a ne dva odgovora po jednom pitanju. Ako da prvi odgovor, nema pravo na drugi, ali moze posle sledeceg ucesnika, odnosno na treci.

Veruj mi da samo zelim da smanjim zbrke i nerviranja ovim pravilama, jer nas je dosta za prva tri dana kviza pogubilo zivce.

Svako pravilo ima svoje obrazlozenje, pa me zanima koji je osnov da se ceka 24h? Ako se kaze da je cilj da bude vise igraca i da bude zanimljivije onda ne treba kociti igru. Ne verujem da postoji osoba koja nije u mogucnosti da bar jednom u 6 ili 8 sati dodje na net i postavi pitanje ako postuje druge igrace. Ponavljam, sa 24h se igra pretvara u kalkulaciju, odnosno ljudi koji kviz ne shvataju kao igru zele da pobede bilo kojim sredstvima.
« Poslednja izmena: 03. Okt 2006, 21:40:40 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

OK...idemo dalje...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11512
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
Citat
Za predloge 1,3 i 4 pregledaj (ako te ne mrzi) filmski i kviz opste kulture za oktobar (samo ova 3 dana) i sve ce ti biti jasnije. Pomazu modovi, ali bas zato sto nisu striktnija pravila vise je rasprava nego novih igraca.

Nadao sam se,stvarno sam se nadao,da svako pravilo nece morati da se siri da bi obuhvatalo svako mogucu varijantu koju ljudski mozak moze da osmisli(sto je,naravno,veeeeeeoooma malo... Smile )
Neki ljudi jednostavno ne shvataju da se neke stvari podrazumevaju...

Zasad,neka stoje pravila kakva jesu,jer ja(i verovatno ostale sudije) stvarno ne zelim da kvizove ogranicavam preterano rigoroznim pravilima...Jer ovo nisu samo kvizovi znanja,nego i kvizovi gde ce se ljudi zabaviti...

Ali ako se ovako nastavi,izgleda ce se do toga doci,da zbog nekih ljudi i ostali trpe...

Do tad,clanovi,ucesnici kvizova,koji primete neku nepravilnost,neka to prijave sudijama...

Citat
Svako pravilo ima svoje obrazlozenje, pa me zanima koji je osnov da se ceka 24h? Ako se kaze da je cilj da bude vise igraca i da bude zanimljivije onda ne treba kociti igru. Ne verujem da postoji osoba koja nije u mogucnosti da bar jednom u 6 ili 8 sati dodje na net i postavi pitanje ako postuje druge igrace. Ponavljam, sa 24h se igra pretvara u kalkulaciju, odnosno ljudi koji kviz ne shvataju kao igru zele da pobede bilo kojim sredstvima.

Nemaju svi mogucnosti i vremena da svaki cas paze na kvizove,neki ljudi imaju svoje poslove,neki ljudi idu u skolu,neko cak i ima preca posla na Bureku...Zasto da se oni sprecavaju u ucestvovanju u kvizu?...

A one koje kalkulisu,prijavi meni,ako ne nekom drugom od sudija pa cemo videti sta cemo sa njima...
« Poslednja izmena: 03. Okt 2006, 22:00:22 od litricind »
IP sačuvana
social share
Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 5.01
mob
HTC One
Dogovoreno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 13241
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Sony 
Ja ipak i dalje mislim da se vreme treba ograniciti na manje od 24 h.
Ti sto kalkulisu,naravno uvek ce naci opravdanje zasto nisu postavili pitanje.Stvarno je bilo bezbroj situacija kad su ljudi ostali zablokirani na kvizu,jer neko nije zeleo da igra vise,a ne zeli da propusti pitanja ostalih i gubi bodove...mislim da to nije u redu.Mislim da je to najveci problem na kvizovima...evo mnogi se i zale
IP sačuvana
social share

Sreca ne postoji u zivotu... postoje samo momenti srece        just strawberry                   Gde volite da letujete/zimujete,putujete uopste?...posetite novi pod forum
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10766
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Slazem se sa ovim u vezi ogranicenja, par puta se na sportskom kvizu desilo da ceo dan nema pitanja ili potvrde da li je odgovor tacan!
Sta mislite o tome da se uvede npr. minimum pitanja koje treba postaviti u jednom danu?! Da se svaki dan podeli najmanje 5-10 bodova!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.