Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kad on beži od obaveza  (Pročitano 840 puta)
05. Apr 2005, 06:58:00
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Kad on beži od obaveza

Nisu retke ženske žalbe tipa "ovaj moj ništa neće da pomogne po kući", ali takve žalbe najčešće ne treba bukvalno shvatiti. Kad se raspitate za detalje, žena koja se tako žali prizna da njen dragi popravi sve i svašta po kući, ponekad i pripomogne (osim ako nije od onih koji rade od jutra do prekosutra i fizički ne provedu dovoljno vremena kod kuće da bi bilo šta stigli da urade), te da bi ona samo želela da u kući ima manje posla jer se nekad stvarno premori. Nažalost, ima i onih primeraka muškog roda koji beže od svake, pa i najmanje obaveze u kući, i od najmanjeg problema - u toj meri da, recimo, nisu u stanju ni majstora da pozovu kad se pokvari bojler.

To, razume se, nije nešto što žena shvati odmah; nije ni moguće tako nešto odmah videti. Najpre dođe upoznavanje, pa zabavljanje, pa dođe i do zajedničkog života. Veliki broj žena na početku zajedničkog života neće videti ništa neobično u tome što muškarac pokazuje sklonost ka tome da izbegne poneku obavezu, naročito ako se radi o mladom muškarcu koji je do tada živeo sa roditeljima (pa mu je, naravno, mama sve radila). Mnoge žene smatraće da je muškarcu samo potrebno malo vremena da shvati da više ne žive s roditeljima i da je neophodno da neke obaveze oko stana u kome žive preuzmu na sebe. Uglavnom tako i bude, ali, nažalost, ne i uvek.

Desi se da muškarac odbija da uradi bilo šta u kući (da ne bude da je ovo tekst protiv muškaraca, ima i takvih žena, samo ih je manje, zbog tradicionalnog vaspitanja, u kome je vođenje domaćinstva prepušteno ženi). Takav muškarac ne samo da neće da pomogne oko uobičajenih kućnih poslova već odbija da uradi bilo šta, čak i kad dođe do stvari koje se tradicionalno smatraju muškim (opravka uređaja koji ne rade ili zvanje majstora da to obavi). Dešava se da muškarac čak i pobegne kad se pred njega postavi zahtev da aktivno učestvuje u rešavanju problema, i to problema koji se i njega tiče, jer i on živi u tom stanu. Tada žena sebi postavi pitanje: šta sa takvim muškarcem? Jeste, inače je on jako fin, i ona ga voli, ali šta sa muškarcem koji pobegne na prvi znak problema?

To je muškarac na koga je nemoguće osloniti se; muškarac koji je od manje pomoći čak i od prosečno inteligentnog desetogodišnjeg deteta (dete, recimo, možete poslati u kupovinu). Tako nešto nije ponašanje kakvo bi trebalo prihvatiti, izuzev ako želite pored sebe muškarca o kome se morate starati kao da je malo dete (da li se onda uopšte može nazvati muškarcem?).

Ukoliko ne želite da trpite takvo ponašanje, preostaje vam samo jedno rešenje: stavite mu do znanja, jasno i nedvosmisleno, da tražite ravnopravnog partnera, a ne nekog ko beži i od najmanje nevolje - i da nećete da budete sa onim ko beži. Može se desiti da i na to reaguje bekstvom, kao i na bilo koji drugi problem. Ipak, ako mu je stalo do vas više nego do toga da nema nijednu obavezu u životu, čak i ako pobegne, vratiće se. Ako se ne vrati, makar znate na čemu ste - i znate da ste slobodne da nađete muškarca na koga stvarno možete da se oslonite i koji će vam biti ravnopravan partner.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Svedok stvaranja istorije

kad porastem, 'ocu bRe da budem tu-ri-STA!!

Zodijak
Pol
Poruke 26315
bas jeste nezgodno.. mislim, kako se postaviti?

ok, on radi, dodje sa posla umoran, mora da odmori, sve je to lepo i fino, ali u vecini slucajeva i zene rade, pa kad dodju s posla opet rmbace ko crnci.. dok on odmara... a voli ga.. ali ne moze fizicki da postigne sve..... mozda i moze neko vreme..a posle? :|
IP sačuvana
social share
imam nešuntave dlanove Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prvi Burek brak
Krajnje beznadezan

Nikad bolje

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14582
Zastava High
mob
Samsung S4
zajebato Smile
IP sačuvana
social share

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

What doesn't kill you will make you stronger

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 4499
Zastava Beograd
Zato oprez pri zaljubljivanju,niko nam nije kriv ako nismo ukljucile senzore!
Inace,moram da pohvalim muskarce danasnjice koji za razliku od nasih dedova znaju ponesto lepo da skuvaju,a to je tako romanticno! Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma

Zodijak
Pol
Poruke 26315
dzaba oprez, meni je moj tata rekao jednu veliku istinu:

"sine..... ljubav je slepa.."
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

What doesn't kill you will make you stronger

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 4499
Zastava Beograd
i moj tata je nesto slicno meni rekao....

s'tim sto sam ja u ljubav gledala drugacije od njega,on je sad razveden covek,

nadam se da cu bolje proci od mojih roditelja...

mada,ne kazem ima razno-raznih slucajeva Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prvi Burek brak
Krajnje beznadezan

Nikad bolje

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14582
Zastava High
mob
Samsung S4
pa da nije slepa rekli bi vam  kceri Smile
IP sačuvana
social share

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma

Zodijak
Pol
Poruke 26315
ne secam se tacno zasto je to rekao, ali mislim da ga je moja mama nesto iznervirala pre toga Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.083 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.