Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: MMOG igra na temu Srpske istorije - burek open source  (Pročitano 1625 puta)
02. Jun 2011, 22:36:57
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2547
OS
Nepoznat
Browser
Nepoznat -
mob
SonyEricsson K750 on Linux
MMOG igra na temu Srpske istorije – za sada bez radnog naslova

U sustini kao inicijator ove ideje nisam se odlucio jos za tacan scenario po kome bi ovaj projekat bio realizovan, a moguca su dva. U mnogome izbor zavisi od tima koji bi mogao da skupim za ovako nesto, pritom imajuci u vidu stanje u Srbiji, vec sam se odlucio da potrazim pomoc i sa strane.Shodno tome moguce je da ce tema igre biti Slovenska istorija , a ne samo Srpska ali o tome kada dodje vreme…

Dva puta…

1.Licno kako sam pre svega Flash developer mnogo blizi mi je prvi scenario i imam predstavu sta i kako bi to moglo da se realizije. Iako je ovaj nacin izrade projekta po meni realniji on ima svojih nesumljivih nedostataka.Svakako najbitniji je grafika koju flash moze da izgura.Dakle govorimo o 2.5 D ili 3D like grafici koja ne izgleda nesto preterano lepo medjutim na internetu postoji dosta veoma popularnih igara koje pokrece flash . Za server bi koristili red5.org stim sto ima dosta toga da se menja.

2.Mnogo primamljiviji (ali i neuporedivo zahtevniji) je drugi scenario medjutim resursi potrebni da se tako nesto uradi pri tom ne mislim samo na novcane su veliki (govorim o timu od minimum 10-15 ljudi koji se stvarno razumeju i imaju iskustva u ovakvim stvarima).Dakle govorim o pravoj MMO igri poput Vindictus,EVE…U ovom slucaju za grafiku bi pokretao Unity engine. A server-klijent bi morao da se napise rucno verovatno RakNet/MySQL u C++ osim ako ne bi koristili Smartfox.

Postoji opcija da ovaj drugi scenario krenemo kao igru koja bi bila offline, pa bi kroz npr 6 meseci postala online, sto je svakako realnije i lakse za napraviti.

U oba slucaja zamislio sam da se igra polako nadogradjuje, tj da normalno prvo pocnemo od same sustine i uradimo core a posle vremenom polako dodajemo stvari, prostore…

To je to globalno sto se tice tehnickih stvari kako i na cemu, o eventualnom zakupu servera, njegovom kapacitetu,snazi kada vreme za to dodje.

Sto se tice price, sadrzaja igre tu sam otvoren za sve predloge. Ovo je svakako podjednako bitan deo kao i grafika,cak i bitniji, jer to je ono sto ce terati ljude da svaki put dolaze i igraju ponovo i ponovo. Jednino ogranicenje je da je vezana za Srpsku, Slovensku istoriju a mislim da je ona bila dovoljno zivopisna da bi posluzila kao inspiracija za ovako nesto.

Sumirao bi otprilike sta je potrebno za ovu celu pricu ukljucujuci i prvi i drugi scenario:

-Game Designers
-Flash Developers
-2D/Texture/Material Artists
-3D Artists/Modelers-Programmers (C++, JAVA, C)
-Sound Artists-Terrain Artists
-Game Mechanic Engineers
-Storywriter
-Project/Resourse manager

Lista svako nije konacna i bice dopunjavana kada se za to ukaze potrebaSvestan sam takodje da je vecina ovih zanimanja jako dobro placena i da postoje jako male sanse da bi bilo ko od iskusnih profesionalaca radio nesto free, tako da na njih u principu i ne racunam.

Na koga racunam i ko je dobrodosao da se prikljuci timu: svako ko vec ima kakvog takvog iskustva u trazenim oblastima i zeli da ga unapredi, svako ko ima volju i zelju da uci i nauci neke nove stvari koje je planirao a nikako da krene (npr upoznat je sa flashom a zeli da nauci c++ itd), svako ko je student ili iz hobija prati Srpsku/Slovensku istoriju, ko se iz hobija bavi muzikom, svako ko misli da na bilo koji nacin moze da pomogne timu…

Licno, napomenuo sam vec da sam Flash programer, a pored toga donekle mi je poznat i programski jezik C++.Takodje imam obecanje ortaka iz Amerike (koji trenutno radi na Kipru) a vec je radio MMOG da ce se ukljuciti u rad ako projekat zazivi (drugi scenario).

Budzet: nizak
Pozdrav

Feel free to leave comment
« Poslednja izmena: 02. Jun 2011, 22:45:02 od tagu »
IP sačuvana
social share
"Могућности су најчешће прерушенe у рад, тако да их већина људи не препознаје." Анн Ландерс

"Време је праведни судија тако да вредноте и марљивост незауставно воде до успеха"
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 22
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
Mnogo mi se svidja ideja  Smile i nekako mi se cini da je najbolje da od pocetka krenemo od prvog scenarija(Ovaj drugi sadrzi previse ako). Mogo bih pomoci kao storywriter Smile ili eventualno kad igra bude gotova oko njene promocije...
Za srpsku istoriju se interesujem iz hobija i sebe smatram dobrim poznavaocem. Zanimama me kako ce to sve funkcionisati...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2547
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
odgovori su ti bili poslati na PP  Smile

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

U sustini do 15 juna je neki krajnji rok da se oformi tim da bi podlelili posao i poceli da radimo od 1 jula

za sada smo blizi prvoj opciji dakle flash igri medjutim nista nije odluceno konacno i u slucaju da uspem da skupim dovoljno ljudi i procenim da bi to moglo da se zavrsi u dogledno vreme mozda bude i MMOG zasnovana na Unity endzinu

terenutno najpotrebniji je neko ko ce voditi racuna o server side delu i graficki dizajner(i) prva opcija

IP sačuvana
social share
"Могућности су најчешће прерушенe у рад, тако да их већина људи не препознаје." Анн Ландерс

"Време је праведни судија тако да вредноте и марљивост незауставно воде до успеха"
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Nepoznat
Browser
Android 3.1.2
Kvalifikovani project manager sa interesovanjem u srpsku istoriju.

Javi mi preko p.p detalje.

Hvala unapred.
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2547
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
UPDATE 13 JUN 2011

Na prvom mestu zeleo bih da se zahvalim onima koji su me do sada kontaktirali na PM ili ostavili komentar ovde nudeci pomoc. Vec sam napomenuo da zbog nedostatka vremena posao koji se tice sastavljanja tima koji bi mogao da realizuje ovakav projekat tek predstoji.U narednih 15 dana pokusacu intenzivno da kontaktiram sto vise ljudi koje znam i da pokusam da rasirim ideju na sto vise mesta da bih video ima li sanse da se krene u realizaciju.Nakon sastavljanja tima i podele posla krenuli bi sa radom po mojim planovima od 1 Jula.

komunikacija

Zamisljeno je da se komunikacija izmedju clanova tima odvija putem nekog od IM npr Gtalk ili preko TeamTalk aplikacije (koja ima ogranicenje od max 5 konekcija istovremeno). Vaznije stvari ce biti objavljene na bureku a bice otvoren i code.google nalog. U slucaju da se za to ukaze prilika i potreba clanovi tima se mogu i licno naci prodiskutovati i razmeniti misljenja o konceptu igre.

story

Kao sto se iz naslova moze naslutiti igra ce biti na temu Srpske istorije. Po mojoj prvobitnoj zamisli obuhvatace period od npr 6 veka pa do 12,13,14 veka. Prica ce se oslanjati na legende, ali i istorijske cinjenice i dogadjaje iz tog perioda koji mogu biti interesantni. Malo je istorijskih pouzdanih zapisa iz tog perioda, sto je po meni dobro i sto nece ogranicavati one koji budu pisali pricu.Takodje postoje epske pesme koje mogu posluziti kao inspiracija. Za kraj ovog dela napomenuo bi da je ovo samo moj predlog i spreman sam da ukoliko neko argumentovano predlozi bolji isti prihvatim i krenemo u realizaciju iste, jedino ogranicenje je da se tema ne menja tj da ostane srpska istorija.

Tehnical side

Od prvobitne zamisli (dva puta) sam odustao ili bolje reci opredelio sam se za jedan. Jednostavno za sada u ovim uslovima koji vladaju u Srbiji nemoguce je oformiti tim za igru koja bi bila real 3D prica sa Unity engineom grafikom i svime sto uz to ide, a sve to imajuci u vidu da je cela prica na dobrovoljnoj bazi…
Tako, odlucio sam se za jedino moguce a to je MMOG radjena u Flashu.

Server side deo pokretace  Red5 – koji je besplatan open source socket server stim sto ce neke stvari morati da se rucno napisu i izmene.U attachmentu sam prikacio kako sam rucno skicirao socket server.

Sa druge (client side) koristice se Flash. Za grafiku ce biti zaduzena Izometrija
http://www.ffilmation.org/website/
ili
http://as3isolib.wordpress.com/
Dobar deo toga je koliko sam video napisan, ostaje da se to implementira neke stvari dopune ili promene. Sto se ovog dela projekta tice ono sto me najvise plasi je da li cu uspeti da nadjem grafickog dizajnera/ modelara (ili vise njih) koji bi to sve mogao da realizuje, u skladu sa nekim elementarnim standardima kako bi to sve trebalo da izgleda. Npr kao u igri Dofus (www.dofus.com), stim sto bi grafika ipak bila malo ozbiljnija.

Features

Zamisljeno je da tim prvo napravi core verziju igre dakle sa vrlo malo dodataka,opcija.Kasnije vremenom dodavali bi opcije, svetove itd. Neke od  opcija su u attachmentu ispod. Takodje zamolio bih svakog ko zeli i ima neki predlog kako bi ovaj deo igre mogao da izgleda da me kontaktira. Dakle konkurs za game designera je jos uvek otvoren.

Za sada tim broji tri clana i jednog saradnika. Imena i njihove pozicije u timu necu objavljivati do konacnog izbora i podele posla.

Trenutno najpotrebnija su mesta (We need for):

Flash Developers – jos jedno ili dva
Graphic designers and modelers – jedno ili dva
Java/ C++ programmer – za server side deo igre
Game designer – jedno mesto
Sound Artist – jedno mesto

Svako ko zeli moze da me kontaktira ovde ili PM.

Leave a comment

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

attach.jpg
(503.96 KB, 1944x2592)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 4
Browser
Firefox 3.6.17
Mislim da bi mogao, dosta u da ti pomognem na ovom projektu kao Flash Developers posalji  mi mail  da bi  ti posalo adrese nekih mojih radova.  Ili eventualno mogu da ti pomognem kao Graphic designers and modelers jer sam se dosta vremena bavio 3d modelovanjem.  Inace ideja ti je odlican i voleo bih da ucestvujem na ovakvom projektu.   
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2547
Browser
Opera 9.80
mob
Pozdrav poslao sam ti poruku na mail koji si ostavio u profilu  Smile

-----------------------

Svako ko zeli moze me kontaktirati ovde na PM (mora imati vise od 20 poruka na svom profilu)
ili
preko Linkedin-a
link

(mail adresa u profilu na Bureku nije validna)
« Poslednja izmena: 20. Jun 2011, 20:38:36 od tagu »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 12.0.742.122
Pozdrav,

I tako prodje prvi sastanak na kojem se dosta toga iznelo i pricalo se o dosta toga. Mogu reci da je sastanak, barem po meni bio veoma uspesan. Malo sale, malo price ali u svemu je na kraju ostao dogovor tima.

Isto tako bih zeleo da kazem da trazimo PHP develope-ra i grafickog dizajnera tako da svi zainteresovani mogu da se jave clanu tagu ili meni preko privatne poruke.

Pozdrav
Bojan
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.086 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.