moj CD je izdala jedna strana izdavačka kuća al ne bi o tome...nisam atenšn hor
da je pjesma dobra pohvalio bi ga ma kakav god da je žanr.al pjesma je blago rečeno smeće.bitno da su tu starke cvike i kapica jedini detalj koji mu fali je majca če gevare.
On misli da je kul sto se tako bez kocnica prazni na forumu. Siguran sam da isto toliko muda ima u pravom zivotu...
- Ako detaljnija kritika..
Glas nije nesto posebno, al je i pjesma lezerna i kul. Tako da nije nista pretenciozno ni pogresno. Sve taman.. (tam taman)
Ritam nije decko izmislio sigurno, al treba ga znat svirati uvjezbano sa sve glasom.
(btw ja sviram prejebene flamenko ritmove, tako da sigurno nisam impresioniran.. ali opet je zanimljivo)
Ne svira pjeva na nivou nekog virtuoza.. al je originalnije od 90% youtube klinaca. I to treba pohvaliti s obzirom kakvih sve dosadnih dileja ima sa gitarom. S vremenom ce biti samo bolji i originalniji.
-- Aj postavi ti godfuckeru nesto na gitari da te vidimo..
Zvucis mi ko tipicni uobrazeni metalhed koji samo zna za cinizam.
Elem, neko bih rekao da ne mogu znati kolko je godfucker strucan.. ali po mom iskustvu je opste pravilo da sto je covjek vjestiji sa gitarom to je i otvoreniji i ohrabruje kolege gitariste i pocetnike. A ko sto rekoh samo neki umisljeni poznavaoci i cinici seru o nekim detaljima o kojim nemaju realne veze i iskustva.
Hvala na kritici Ne racunam sebe za nekog posebnog gitaristu, zaista. Glas je imao boljih trenutaka, ne moze ni da zvuci dobro kada te snimaju pored mora, dok pokusavas da nadglasas i vetar i talase, a snimaju te telefonom
Ciilj pesme i jeste bio da bude "lezerna i kul", ne nesto vise od toga. Ne shvatam ovog drugog za ozbiljno jer sam vec imao iskustva sa takvim ljudima lakse ih je jednostavno ignorisati Racunam sebe prvenstveno za tekstopisca, a kao muzicar sam jednostavno zabavljac, zato i jesam uglavnom bio frontmen po bendovima do sad. Ovo nije jedna od najboljih stvari koje sam napisao, ali predstavlja tacno ono sto sam i hteo da napisem u tom trenutku. Pozitivna ljubavna pesmica, da iskuliras dok pijes kafu. U fazonu "Im Yours" od Jason Mraza.
Kacicu jos stvari u narednih par nedelja, cucete i druge tekstove, i nadam se da cu moci da iskombinujem i neki studio da kvalitetno snimim glas, posto mi tona ljudi kaze da sjajno pevam, ali jebiga, ukusi se razlikuju
Ponovo, hvala na kritici, ako imas vremena posalji mi PP u kom smeru bih trebao da idem sa gitarom dalje, posto sam nikako ne mogu da ukapiram sta dalje trebam da ucim
« Poslednja izmena: 11. Okt 2014, 16:21:28 od Asharak »
Kako kazes, prema cilju i ocjenjujem. Za ono sto si naumio, lezernu pjesmicu sve je taman. Dobar fazon, dobra energija sto kazes.
Ne znam sta bih ti rekao gdje dalje, jer ne znam ni za sebe (sreca pa mi je gitara hobi pa mogu da se izdrkavam sa nekim lijevim zanrovima tipa flamenko.. )
Ako vec nisi isao na casove, ne bi bilo lose i za gitaru i za glas. Bez obzira sto si solidan. To uvijek dodatno pomogne, dobar i iskusan profesor. Ako vec namjeravas da uozbiljavas pricu.
Ono vjezbaj sve - znanje, skale, akorde, glas.. klasicnu pricu R-A-D Uz profesora je najozbiljniji rad. A stil i licni pecat se razvije usput - to je neizbjezno. A i vec imas dosta sopstvenog stila, o autenticnosti nemas sta da brines.
E da.. i kad vjezbas.. sva ona dosadna teorija.. besomucne skale... koje svi nerado vjezbamo. Samo se posle nekog vremena sloze te neke kockice i vidis da nisi dzaba vjezbao da sam sebe iznenadis sto nesto znas
« Poslednja izmena: 11. Okt 2014, 17:55:22 od Slagvort »
znači mene ne treba shvatiti ozbiljno jer sam uputio negativnu kritiku????
a da se spustiš malo na zemlju???
vjeruj mi da ti je to bolja jedna iskrena kritika pa makar ona bila i negativna nego nesto sto ti neko napise da si OK i da ne zvucis lose sto u prevodu znaci "boli nas kurac za tvoju muziku al ne zelimo da ti povrijedimo osjecanja"
cak i u tvom drugom komentaru pun si nekog samovelicanja i samohvaljenja.oladi malo,niko ne voli nafurane osobe.ako valjaš vjerovatno ce to ljudi pimjetiti pa cemo te cuti na TVu il sl.i ja mogu udarat u bubanj i pjevati i ici na net dijeliti link svog nastupa i tvrditi kako sam najbolji pjevač i da sam jedan od boljih textopisaca na ovim prostorima ali sve dok neko drugi ne pepozna kvalitet nema od toga nista.
moj ti je savjet da skupš keš i odeš u neki studio (ako znas uopste sta je to) da napravis aranzman pjesme,da napises muziku za sve instrumente i da snimis pjesmu kako treba jer svaki drugi lik na planeti moze uhvatiti akustaru i snimiti to "sviranje" i pjevusenje na mobitel.
naravno mozes sve ovo da ignorises i nastavis po svome ali cinjenica je da s takvim pristupom mozes biti bas kao i naslov ove teme -najbolji muzicar,pjevač,textopisac al u svojoj glavi.isto kao sto je gansta sajo najbolji reper samo u svojoj glavi.
vidis cak nisam jedini koji ti je uputio negativnu kritiku i sta si ti uradio? ignorisao ih.jel mislis da je to pametno? prihvati nekad necije savjete i kritiku pa mozda i bude nesto od tebe a sve dok slusas samo ono sto tebi godi onda ćeš da propadneš ko kvačilo.
Prvo nije poenta sto je kritika negativna vec ti je rjecnik prilicno razmahan.
Ponasas se ko da ti nije stalo.. psovke, sprdnje, sarkazmi, uvredljive matafore.. zasto bi neko shvatio takvu kritiku za konstruktivnu a tebe za ozbiljnog.
kako god - sranje...jos se zoveš mitar što se rimuje sa šiptar
Evo npr vrlo nezreo fazon. Sta ocekujes, i sta se kao vrijedjas "samo sam dao kritiku".
Tako pises i inace na forumu. Mozda nisi imao prilike da vidis da to ne prolazi ni u jednoj ozbiljnoj prici fakultet, posao. Bez obzira sto smo svi omladina ovde i neformalno, trudim se da pisem sa vise postovanja, pa i sad kad ti pricam. -- Momak kaze "ne smatram sebe za nekog velikog gitaristu, zaista"..
O kakvom samovelicanju pricas.
Ja isto kazem da nisam kompetentan da mu dajem ozbiljne smjernice.. al eto neke dobronamjerne.
Godfucker, ono sto si ti dao nije kritika, samo je komentar osobe koju je verovatno silovao cale kad je bio mali pa se sad sveti svima na internetu
Vazno je i da u svojoj glavi imas samopouzdanje da ako radis nesto, verujes da to radis dobro. Za tekstove mi je 99% ljudi reklo da su dobri, oni koji su rekli da su losi, pa, uglavnom su imali dobar komentar na to zasto su losi, ali ti nemas komentar, samo veoma, veoma tuzan pogled na svet.
Cudno da sam se nakanio da ti odgovorim, uglavnom ignorisem ljude poput tebe, ali eto, osecaj se posebno.
A sto se tice samovelicanja, pa, i jesam takav. Ali racunam da ako se bavis muzikom i zelis da ljudi obrate paznju na tebe moras da imas dobar visak samopouzanja.
« Poslednja izmena: 11. Okt 2014, 19:01:13 od Asharak »
samim tim sto ce na neciju kritiku odgovoriti sa "ljubomoran si" i "ne slusam neistomiljenike" je samovelicanje i samohvaljenje.znaci postavlja se iznad nekoga samo sto mu je ovaj rekao da mu je muzika i pjesma je ko kurac. "smatram se textopiscem" piši ti al pusti nek te drugi smatraju za nesto,ne djeli sam sebi neke titule.jedno je biti textopisac a drugo je biti švrljator i samonadajuci intelktualni moron.
naravno da imam svako pravo da popljujem na razne nacine nesto za sto smatram da ne valja.ne iz razloga sto mi se ne svidja žanr (to nikad) vec zato što je krajnji rezultat nekog djela apsolutno neprofesionalan a u isto vrijeme vapi za nekom paznjom i zeljom da ga se uzdize do neba.
ja cu da pisem kako ja hocu.i dalje smatram da je momak ovo okačio na net jer je pomislio da je uradio nesto vauuuuu a ustvari je odsvirao 2 akorda koja je prije njega odvirao 100093452894904 ljudi i bendova.i onda zeli automatski da pridobije milion fanova i da vec naredn sedmice svira u albert music hallu.
da je postavio profi snimljenu pjesmu sa svim instrumentima i sa dobrom produkcijom i mixom,moja kritika sigurno ne bi bila onakva kakva jest.al s obzirom da je došaoi sa onakvm snimkom i tim ocekuje salve hvalospjeva,onda je rezultat takav kakav jest.
znaci opet cu ponoviti - pjesma ti je golo govno.ako se smatraš muzicarom i ako zelis time da se bavis (a ocito je da zelis) onda pristupi ozbiljnije,napravi prvo AUDIO snimak pjesme jer ovdje je ocito bilo da u prvi plan stavis sebe i svoj alternativni imidz a onda skačeš sebi u stomak trazeci alibi za los zvuk i slab glas.ako mislis da ti je bio los zvuk i slab glas koji kurac si uploadovao na net i otvorio temu o svojoj pjesmi?ovakvih snimka poslije proslave prvg maja imas na stotine pa se ljudi ne kurce s njima.
psovka sprdnja sarkazam...vjruj da vise cijenim kad mi neko na ta nacin slozi kritiku za neko moje muzicko djelo ili neki moj postupak nego da mi to "kulturno umota" jer u kojnacnici to opet znaci "you suck".budimo realni,psovka,sprdnja sarkazm i jeste nacin na koji veeeeeeelika vecina "mladih" danas komunicira i sporazumijeva se.
A sto se tice samovelicanja, pa, i jesam takav. Ali racunam da ako se bavis muzikom i zelis da ljudi obrate paznju na tebe moras da imas dobar visak samopouzanja.
u prevodu da ostale smrtnike gledas sa visine...
da ponovim. daleko ces dogurati...
[Edit by chelavi1: Pisanje poruka zaredom je protiv pravila Burek Foruma, jer se na taj nacin narusava tok diskusije, a preglednost i kvalitet teme znacajno smanjuju.]
« Poslednja izmena: 12. Okt 2014, 01:13:37 od chelavi1 »
znači mene ne treba shvatiti ozbiljno jer sam uputio negativnu kritiku?
Откад се подјебавање чланова пише негативна критика? Негативна критика је, ако неко ко се бави музиком каже дечку да поради на тоналитету, на пример, ако му не ваља тоналитет. Ја ни не знам шта је тоналитет, тако да не могу да коментаришем то, али овде могу да похвалим: текст песме, музику, глас. Односно, ја као музички сељак могу да кажем "песма ми се свиђа" или "песма ми се не свиђа", мени се ова прилично допада из горе наведених разлога. Ако је критика, онда треба да буде конструктивна, ако користиш такав речник који ти користиш нико те неће схватити озбиљно.
Иако не слушам реп, ја репере као што су један који је своје песме објављивао овде увек волим да нарибам, јер је суштина њихових песама просто преглупа - алкохол, псовање, дрогирање, добре пичке, још псовања. Ја њихову музику посматрам као заглупљујућу.
Лепа и скроз пристојна доза перверзије на крају песме. Све најбоље.