Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 21:28:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Мизогинија...  (Pročitano 3701 puta)
22. Apr 2008, 05:18:10
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 313
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Nokia 6300
Мизогинија је друга реч за тзв. „мушки сексизам“ тј. мржњу и омаловажавање мушкараца према женама на нивоу предрасуда. Сам појам мизогиније је шири и означава облик параноидне фиксације везане за ствар која је истовремено предмет мржње и љубави.

..мислите о томе..  Smile

..и поделите са нама мишљење..  Smile

....мушки и жеМске, да вас чујемо..  Smile
« Poslednja izmena: 22. Apr 2008, 05:19:47 od mikarch »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Ja volim zene ali mrzim kucke da li to odgovara pitanju.
Prema damama imam postovanje i volim zene ali ne sve zene.
Moze li malo detaljnije pitanje?
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia N97
Ja volim da tretiram zhene kao zhene ... ako me razume iko.
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
Ja sam ponekad tako mizogina da pomislim kako su muškarci u ptravu. A onda sretnem muškarca i prođe me ta misao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Nokia 
mizoginije uopšte ne postoji.....bla, bla , bla...al institucije da Smile
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 313
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Nokia 6300

Oooj Gavro, hajd' da pokusam ovako.. da li si ikada sreo musku osobu koja sve zene svrstava u isti "kosh"? Obicno su za Njega sve zene kurvestije, lukave podle lisice koje ne zasluzuju ni trunku postovanja..i slicno..ovakav nacin razmisljanja obicno biva posledica negativnog iskustva sa osobama suprotnog pola..normalno je osetiti ogorcenje kada te povredi osoba prema kojoj si gajio izvesna osecanja, ali generalizacija mi nece biti jasna nikada.. pogotovu kad se tako ponasaju iz inata, eto, tako im je lakse i pre ce se "ovajditi" ili sta vec..  Smile
..stvarno mi nije jasno.. imam tu srecu te mi je musko drustvo realno, normalnih shvatanja, ali sam imala priliku da cujem par mizoginih osoba.. ne znam do cega je te su toliko tvrdokorni po pitanju negativnog misljenja prema zenama..  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Iskreno ja sam cula vise generalizacija od strane zenskih osoba ... obicno su muskarci ti koji su "Balkanci", prevaranti, lenjivci, i najpre bas upravo sovinisti. Frazu "muskarci ne placu" gotovo sigurno plasirala je zena ... necim nezadovoljna.

Zene generalizuju i mrze izigrani ili razocarani muskraci. Muskarce generalizuju i mrze umisljene zene i one koje se lupaju u prsa kako sve mogu same.
Umisljeni muskrac nece pomisliti da su sve zene kurvestije. Pomislice da je on najveci jebac i zavodnik, bez obzira koliko ga puta sutnu.
Izigrana i razocarana zena nece mrzeti muski rod, vec samo jednog muskarca dok ne dodje drugi koji ce joj skinuti zvezdu sa neba, ili drugi na koga ce da se zali svojim prijateljicama uz kafu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Oooj Gavro, hajd' da pokusam ovako.. da li si ikada sreo musku osobu koja sve zene svrstava u isti "kosh"? Obicno su za Njega sve zene kurvestije, lukave podle lisice koje ne zasluzuju ni trunku postovanja..i slicno..ovakav nacin razmisljanja obicno biva posledica negativnog iskustva sa osobama suprotnog pola..normalno je osetiti ogorcenje kada te povredi osoba prema kojoj si gajio izvesna osecanja, ali generalizacija mi nece biti jasna nikada.. pogotovu kad se tako ponasaju iz inata, eto, tako im je lakse i pre ce se "ovajditi" ili sta vec.. Smile
..stvarno mi nije jasno.. imam tu srecu te mi je musko drustvo realno, normalnih shvatanja, ali sam imala priliku da cujem par mizoginih osoba.. ne znam do cega je te su toliko tvrdokorni po pitanju negativnog misljenja prema zenama.. Smile Smile
Oh jesam i previse. Obicno takvi imaju toliko devojaka da je to nenormalno. Mislim ja ne mogu da kazem da nisam povredjen niti da ne mrzim ali ne mrzim sve vec odredjene grupe ili bar one koje po ponasanju i izgledu jednostavno "procitam" kao one sa kojima sam imao negativan ishod.
Cak i ovde na forumu mogu na primer da kazem sa kim bih mogao da pokusam a ko je jednostavno nemoguc za ikakvu vezu.
Moj nacin uspeva 100% do sada nisam ni jednom omasio. Mozda nije problem u tome sta muskarci toliko kazu vec sta kaze kultura ili moda. Danas je popularno biti da ne kazem sta, i sponzorisanje je veoma postalo popularno zajedno sa tim mentalitetom, da nije vazna ljubav niti veza vec pare i glamur.
Danasnja kultura je kontradikcija sama po sebi. Svaka zena koja ne da je kucka a koja da je kurva a pri tome se neke "kurve" cene dok se druge gaze. Lazan moral u sushtini. Ja ne mogu da razumem jednu stvar, a to je zasto devojke idu za olose i probisvete koji ih tuku i omalovazavaju a one muskarce koji su stvarno ono gentlmeni jednostavno shutnu. Moje licno iskustvo je takvo.
Ovde na primer u USA imamo preps ili po nasem bi to bili "do jaja ribe i likovi' imaju svoj nacin oblacenja koji je blizu klosarskom i bez trunke ikakve kreativnosti, mentalitet jednog stada koje nema pojma o zivotu ali propoveda moral i zivotne lekcije, generacija koja ne misli i ide u coporu i napada sve ostale a pri tome ostaje andjeoska grupa. Devojke iz tog ranga su obicno za pare, postene a da ne kazem sta rade, a muskarci vece kurve od njih ali su postali frajeri i to je normalno  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
I... to bi bila generalizacija u jednom od svojih mnogobrojnih oblika. Eto ti najbolji primer, sam si ga dao.

Preps, Emos, Darkers, Gay, Fancy, Klosari koji piju pivo iza dragstora, navijaci, sponzori, trenseri, metalci, seljaci, kurve, sponzoruse, streberi ... to su sve generalizacije. I nametnute su. Od strane drustva i onih koji su konkretnim primerima u okviru neke od ovih vrsta ljudi - nezadovoljni, nesto im smeta, ne odgovara im ili se kosi sa njima. Ako uzmes ono sto ti se godinama plasira - zdravo za gotovo, i sam postajes deo generalizacije.

Citat
mentalitet jednog stada

Eto recimo, ta tecenica je potpuno na globalnom nivou. Odakle ti znas da medju njima nema jedan odredjeni procenat normalnih ljudi koji su veoma inteligentni, napredni, zanimljivi i sta god. To sto se tebi licno ne dopada takva vrsta ljudi, to ne znaci da mozes za sve njih da kazes da imaju "mentalitet stada" ili su svi "bez trunke kreativnosti".To je potpuno isto kao kada smo raspravljali sta je to "gay odeca" i da li ona postoji uopste ili je izmisljena kategorija.
Propaganda, mediji, sve sto je "in" prvi strasne raskole medju ljudima i neprekidno generalizuje. Neko ko to guta i upija, pridaje vaznost tome da nekoga strpa u neku vrecu, taj samo dalje nastavlja da generalizuje. Ne postoji "generacija koja ne misli", to je potpuni nonsens. Postoji ono sto se nama do sada plasiralo iz te neke generacije, ali to ne moze da bude na globalnom nivou nikako.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Apple 15
Mizoginija u Srba potice od toga sto smo mi u stvari jedno matrijarhalno drustvo sa kompleksom patrijarhata...
Da se ne lazemo, najvaznija osoba u zivotu vecine srpskih muskaraca je njihova majka...
Pamte je po dobru ili zlu, ali je u dubini duse obozavaju...

Muskarci koji mrze zene, mrze ih jer ih je tome naucila majka...
Muskarci koji vole zene, vole ih jer ih je tome naucila majka...

Sve u svemu.... muskarci imaju samo neku nacelnu moc, dok prave konce potezu njihove majke ili zene... i tu nastaje problem... jer se macizam sudara sa podredjensoscu...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 21:28:13
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.