Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Jun 2025, 11:32:19
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Misa zadušnica za Antu Pavelića  (Pročitano 22790 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 138
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
па нарвно да знам за Далматинско Косово наравно да знам и ко му је дао назив " Косово" да га сећа на завичај кад је под турцима дошао ту где је дошао ( одакле је касније такође морао да оде..) наравно да знам и да тамо има и црква Лазарица, посвећена кнезу Лазару на том истом Далматинском Косову, исто као и на овом Косову , на коме, такође, више Срба нема.. 

а то за македонију је занимљиво, само што би прво морали и они да објасне откуда, мајку му, толико српских манастира и тамо које су зидали српски краљеви који су тамо владали и које је посећивао српски народ,који је тамо живео све до Тита- кад се одједном тамо народ назва Македонским народом.. пре него што би кренули да се курче нпр као ми што бисмо могли Душаном или Лазаром или Александром..

људи, немојте да заборавите да овде имамо прилику да разговарамо са човеком који је завршио историју, видите да ће нам сјебати сваку теорију осим илирске о шиптарима... Ласло, мислим да би шиптари доста платили човека који толико зна о илирском пореклу -чисто другарски савет  Smile Smile  ( можда прате и овај форум па ти ових дана стигне пп  с новчаном понудом са више од 4,5 нула Smile у коме се тражи да објасниш мало подробније то што знаш о Илирима Smile)
« Poslednja izmena: 26. Jan 2009, 23:35:14 od Фин_момак »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Zvezda u usponu

Legum servi sumus ut liberi esse possimus.

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2135
Zastava tako blizu, a tako daleko
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
SonyEricsson 
Ma Kosovo je po mnogim kosovima što su ondje zviždukali, a Lazar je po onom siromahu što ga ja Abraham držao u krilu dok se bogataš pekao u paklenom ognju.

Što se manastira tiče. Nemoj da neki Turčin dođe i kaže: "Gdje je onih 217 džamija u Beogradu, koje su zidali turski sultani i posjećivao turski narod, sve do Miloša i Karađorđa? Kad odjednom neki tamo Srbi?" Šta da radiš s tim Makedoncima? Razumiješ. Oni su možda mogli postati Srbi, ali očito nisu, niti će tako skoro. (Čujem da masovno uzimaju bugarske putovnice, koje je pak nemoguće dobiti ako ti na mjestu nacionalnost ne piše Blgarin). A to što imaju komplekse....pa sjeti se, Albanija im je zapad. Smile

Ajmo, licitacija...daj ti još koju nulu pa ću pisati kako je Albance doveo Tito jahtom Galeb s nekog od posjeta nesvrstanima.  Smile Bome, mislim da bi mi dali katedru u Nišu da držim.  Smile
A znaš, sjećam se kad sam tek došao na ovaj forum, da je znao koji Albanac i naletjeti, ali i brzo izletjeti. Mislim da ova mlađarija koja zna šta je internet više ne zna srpski, a ovi koji znaju srpski se još sjećaju kako je počinjao TV Dnevnik u Albaniji? "Dobra večer druže predsjedniče!"

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 138
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Ma Kosovo je po mnogim kosovima što su ondje zviždukali, a Lazar je po onom siromahu što ga ja Abraham držao u krilu dok se bogataš pekao u paklenom ognju.

Па да, тако некако је и Косово добило име, и мислим да би хрвати ( да су они давали име) , ипак чули још понеку птичицу и ако ништа друго - а оно бар због симболике се не би определили баш за Косово.
а стварно не знам по коме је кнез Лазар добио име, вероватно по поменутом сиромаху, али знам да су храм Срби почели да зидају посвећену великом кнезу 1874-е, а да је црква троносана на Видовдан 1889-е године, и да је Српски лист тада забележио

"Године Господње 1889. освети се православни храм у Далматинском Косову метох славног манастира Светога Арханћела Михаила (на реци Крки) — и посвети се слављењу: Бога и Светога Цара Лазара Српскога, мученика косовскога и предводитеља народа српскога у Царство Небеско."

и да је тада било присутно око манастира око 7000 верника и "колико је српства, осим двију српскијех држава, овакве свечаности није било и нигдје се овако није прославио Видовдан". (Српски лист, бр. 25, 1889)."

немој да ширимо о шиптарима- о њиховом националном капацитету, свесности нације, као и томе на ком су еволутивном степену дарвинистичког развитка стали - довољно говори чињеница да граде билу клинтону статуу 7 метара, да по њму називају школе, болнице, булеваре по приштини, да имају кафиће " ричард холбрук", " мадлен олбрајт", да је то једина земља у свету у којој је буш (скоро сто процентно) популаран, итд.. а зна омладина њихова српски, разумели би се они са нама, веруј ми, учествовали би они у разговорима, само би брзо истрошили 4-5 увежбаних мантри научених од американаца и комуниста које понављају без престанка одвајкада.. да им нема криминала и трговања кокаином, белим робљем и оружјем и да нису најсигурнија кућа у европи за припаднике ал-каиде опет би се они вратили у планине и били илири Smile ( сад с овим илиризмом и покушавам да ти лебац из уста отмем  Smile)

можемо да попричамо и о твом ангажману, волео бих да мало подробније развијеш тезу о томе да су Крајишки Срби протерани из Хрватске без учешћа Слободана Милошевића у њиховом прогону. Smile - мислим да би ипак пре стигао до тезе да је интелектуалац рамуш харадинај директан потомак Балаиоса, илирског краља Smile
« Poslednja izmena: 27. Jan 2009, 12:53:06 od Фин_момак »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Zvezda u usponu

Legum servi sumus ut liberi esse possimus.

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2135
Zastava tako blizu, a tako daleko
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
SonyEricsson 
Imaš pravo. O albancima dosta ovdje. (Nitko ne nudi pare, ni Šipci ni ti, pa čemu da se znojim  Smile )

Ovo o Miloševićevu odnosu prema Srbima u Hrvatskoj bi bila zanimljiva tema, ali, priznat ćeš, kad bih ja sudjelovao u njoj izrodila bi se u novi krug međusobnih optuživanja. Kada bi vas nekoliko sa srpske strane međusobno to razlagali, ja bih sudjelovao, ali da ti i ja to načimljemo.... Nije problem, ali mislim da bismo samo reklicirali dosad ovdje napisano.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Srbin je Srbinu vuk

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Najveći problem u tom ustaštvu Srbima smo sami mi Srbi.  Jer ustaše se ne mjenjaju.  Kakvi su takvi su.  Nema među njima lijevo orjentisanih ili nekih centralista.  Problem je u nama jer 16 godina poslije 1995.  mi njima trčimo na more i trošimo mukom zarađen novac, kod njih na Jadranu.  I još se čudimo što neku ženu napadnu na plaži jer čita knjigu pisanu ćirilicom, što prebiju čovjeka na očigled osmogodišnjeg sina, samo zato što je izgovorio jednu riječ ekavicom, što nas napadaju na semaforima jer nam vide na okvirima registarskih tablica reklamu osiguravajuće kuće iz Republike Srpske itd.  Uz to se još i naši vrli političari odvaže uvući Evropi sa nekim svojim liberalnim stavovima pa rasprodaju sve najveće gigante u državi hrvatima.  A oni ne dozvoljavaju našem kapitalu ni da prismrdi u NDH (misli na ovu najnoviju nastalu 1991. ) Tako braćo Srbi pamet u glavu i svijest u mozak.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung S500
Na tvoju veliku žalost, ti nisi poslušao niti jedan od dva vrlo mudra savjeta iz svoje posljednje rečenice.  Smile
« Poslednja izmena: 05. Jan 2011, 16:46:13 od st_faca »
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
sigurno nisi ni punoljetan a tako mudro zboriš
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Na tvoju veliku žalost, ti nisi poslušao niti jedan od dva vrlo mudra savjeta iz svoje posljednje rečenice.  Smile
sigurno nisi ni punoljetan a tako mudro zboriš
...a vas dvojica,ono delite popodneva?
zato vi crpite ono kroz istoriju,najvece stalske mudrosti.to vam ostalo od dedova,cuj od dedova,od prapradedova.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
u pravu si,moji su prapradjedovi bili srbi
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
u pravu si,moji su prapradjedovi bili srbi
...a meni je drago,sto ti taj gen ne da mira,nego si vidim svaki dan redovan na srpskom forumu.
neka,neka nije iskljuceno,da ti je deda ili otac jedno od onih nekoliko stotina hiljada srpske dece
 iz podkozarski i podgrmeckih sela,koje  su paveliceve ustase otimale od majki  i vodile u samostane fanatizovanim opaticama na milost i nemilost.znas li koliko je tako Srba,ne ssvojom voljom postalo ¨najboljim¨ hrvatskim sinovima?pa kako  drugacije?od pravog materijala se prave pravi ljudi.tako moj dobri @BoraBoraSSe ne da su ti preci bili Srbi,nego je veoma lako moguce,da ti je to i sam tata,ali se ne seca,bio je dete,kad su ga od srpske sise odvojile ustaske crne legije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Jun 2025, 11:32:19
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.083 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.