IN < - Mile vs. tranzicija - Novi Mile, stara borba - >LO
(1/10) > >> :: Odgovori!
Autor: SerbianFighter :
Raša Andrić najavljuje serijal „Mile vs. tranzicija“
Novi Mile, stara borba
Autor: Vladimir Đurić Đura | 07.09.2007 - 10:26
Uskoro nas na TV B92 očekuju nove epizode serijala „Mile protiv tranzicije“. Jedan od reditelja serije Radivoje - Raša Andrić objašnjava kakve su se promene dogodile sa popularnim likom Mileta koga glumi Zoran Cvijanović i najavljuje nove junake i urnebesni zaplet.

- Novi serijal smo radili skoro dva meseca, pripreme smo krenuli još oko nove godine. Pored mene kao reditelja bio je Ivan Živković. Trebalo je da bude snimljeno 14 epizoda, ali smo konačno snimili 12. Ja sam radio kao neka vrsta supervizora na scenarijima, bavio sam se logistikom i problemima koji nastaju na snimanju, a Srđa Anđelić se bavio likovima. Epizode su pisali različiti scenaristi, pa je sve to trebalo uklopiti tako da deluje kao jedinstvena celina -priča Raša Andrić i dodaje: „Moja ideja je bila da se Mile seli sa Čubure na Novi Beograd jer na taj način možemo da opravdamo zbog čega uopšte radimo nastavak serijala. Prva epizoda serijala je meni bila najdraža. To su bili gerilski uslovi za razliku od ovih koje smo imali sada, kada su rađene ozbiljne igrane epizode. Napredak postoji. Ovo je sad prava igrana serija sa, naravno, Miletovom estetikom. Ja sam bio u frci oko nastavka serijala - kako da od priče o buntovniku protiv Evropske unije i tranzicije napravimo ozbiljnu televizijsku stvar. Međutim, Mile je sad postao borac protiv negativnih pojava u aktuelnom društvu. Cvija je lako ušao u nove epizode, on samo stane u kadar i odmah je Mile“.
Zaplet novog serijala je zanimljiv, a sve počinje od Miletove žene Mace koju igra Branka Katić.
- Mile se preselio na Novi Beograd jer je njegova supruga koju glumi Branka Katić to tražila. Branka se zaposlila u jednoj nevladinoj organizaciji i upoznaje izvesnu Ružicu, igra je Ana Marković. Ružica postaje njen idol i uzor. Ona je nagovori da iz malog stana na Vračaru odu u veći u fensi delu Novog Beograda kod „Beogradske arene“. Ona im sredi kredit za gajbu. Ružica je u novom serijalu Miletov glavni protivnik jer mu je ujedno i prva komšinica i predstavnik svega onoga čega se Mile gnuša - priča Raša Andrić i objašnjava gde Mile nalazi spas.
- On upoznaje komšiju, koga glumi Boris Milivojević, koji mu istovremeno postaje dobar prijatelj i saradnik u borbi protiv omražene Ružice. Mile, naravno, žali za svojim starim krajem, kao i druge komšije pridošlice na Novi Beograd iz centra grada - priča Andrić.
Mile i Stole se bore protiv tranzicije, Mace, Ružice i Ditriha, protiv privatizacije, „Partnerstva za mir“, špijuna u sopstvenim redovima, Si-En-Ena, šengenskih viza... Osnovaće bandu superheroja koja će udisanjem smoga i benzena pokušati da stekne natprirodne moći, kopaće tunel ispod granice... učiniće još 101 stvar kako bi spasli Srbiju od pošasti tranzicije. U novom serijalu, pored pomenutnih glavnih junaka, ima i dosta poznatih glumaca u epizodnim ulogama.
- Ima dosta gostiju. Od Velikog Batice kog glumi Miki Đuričić, pa sve do proverenih glumaca kao što su Seka Sablić, Nikola Đuričko i Bogdan Diklić. Zanimljivo je da su u seriji svi glumci svesni da ih snima kamera kao u nekom velikom rialiti šou programu i da svi imaju odnos prema njoj - priča Andrić i otkriva da se već razmišlja o novom nastavku.
- Postoji opcija i za nove epizode i za film. Za film je prerano jer bi to tražilo veoma ozbiljnu priču, velika sredstva ... Producenti Zoran Cvijanović i Marko Josifov su, naravno, za takvu mogućnost, ali kada budemo imali dobru priču. Postoji ideja o novim nastavcima serijala koji bi se dešavali van Srbije. Mile bi putovao i na taj način komentarisao svet. U poslednjoj epizodi ovog serijala se ostavlja baš takva mogućnost za nastavak - kaže Andrić.
Novi junaci
Pored Zorana Cvijanovića, Branke Katić, Ane Marković, Bogdana Diklića i Borisa Milivojevića u glavnim ulogama, u seriji igraju i Nikola Đuričko, Bata Živojinović, Petar Kralj, Jelisaveta - Seka Sablić, Gordan Kičić, Srđan Miletić, Miloš Samolov, Vladan Dujević, Goran Daničić Žuća, Miodrag Fišeković, Nikola Vujević... Scenario za seriju pisali su Srđa Anđelić, Srđan Valjarević, Biljana Srbljanović, Zlatan Fazlagić, Tamara Radojković, Goran Mojsin, a za režiju su bili zaduženi Radivoje - Raša Andrić i Ivan Živković.

Izvor: Blic
Autor: hkj :
znam da nije bas prava tema,ali bih zeleo da ipak to ovde kazem da bi ljudi koji cesto prate"Mileta" videli i kakav je Zoran inace...
Naime,moj ujak je upoznao(nakratko) Zorana Cvijanovica na jednom prijemu/koktelu i kaze da je u stvarnosti vrlo pametan,ugladjen i fin covek s kim je vrlo prijatno razgovarati...pravi je profesionalac sto se tice glume,i moza da glumi bilo koga,ali iza svih tih ludackih likova :mrgreen: koje je glumio,stoji jedan vrlo kvalitetan covek... :?

i eto-to bi bilo to...inace,,i meni je drago da cemo opet gledati Mileta... :D
Autor: mrgec :
nemam vremena za tranziciju :P :P :P
Autor: Sweet Marlboro Tobacco :
cvija je kralj.jedan od nasih najbolji glumaca,mogao je da glumi narkomana u lepa sela,ozbiljnog pandura u tamna je noc,freaka u mi nismo andjeli pa tako sve do mileta,i sve je maestralno odradio. jedan  =D> =D> =D> =D> za cviju...

jeva cekam nove epizode...
Autor: Delija_NS_MZ :
Jedva cekam nove epizode
> Odgovori
^ Povratak na viši nivo
>> Sledeća strana