Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 01:27:35
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Milan Nedić  (Pročitano 13180 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

OK...idemo dalje...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11512
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Bolje da se borio protiv Nemaca...

А по чему то? За једног свог мртвог војника, Немци су кажњавали са 100 мртвих Срба. Ти мора да много мрзиш свој народ, чим тако размишљаш.

Da,ja mrzim...razmisljam "protivu srposkoga naroda" ...
Da li ja mrzim nas ne raspravlja se ovde (a nikada ne mogu mrzeti i iskreno ne razumem one koji mrze cak i sebe,ali opet to se ovde ne raspravlja).Ali necu da moje razmisljanje ogranicava patriotizam i ljubav prema otadzbini,svaku stvar treba videti iz svakog ugla jer se jedino tada moze videti iz pravog ugla...
A u onom trenutku smatram da je zrtva bila neophodna (narod,nazalost strada u svakom ratu) i samo mi je drago da tada nisam ja ziveo (ili jesam... Smile ) jer da smo bili uz Nemacku zavrsili bi kao sve zemlje Istocne Evrope,Rusi bi nas jebavali kao Madjare,Poljake,Rumune...A ovako smo ostali u "zlatnoj sredini"...

Citat
Слажем се, али бих комунисте (што велико слово?) одвојио из ове групе јер су убедљиво највише штете нанели народу.

Ne,nije komunizam nego komunisticka partija,nemoj optuzivati sitem za postupke pojedinaca...(a opet mislim da mi sami sebi konstatno nanosimo najvecu stetu,a za to optuzujemo druge)

Citat
Створена је јер су комунисти по Немачкој окупацији већ кренули са својим планом освајања власти у Србији... а то је подразумевало масовна стрељања "реакционара", "буржуја", свештеника итд. итд.

A Nedic je to stanje iskoristio za svoje planove...

Citat
А државне службе под окупацијом по међународном праву настављају свој рад - не може због окупације све да се сруши и народ да помре од глади као што би ти желео.

Ne kritikujem stvaranje vlade nego njeno delovanje...A nemoj mene da optuzujes za antisrpstvo,ustastvo i ko zna za jos sta...Dosta mi je toga posle Slobe za ceo zivot...

Citat
Али као што рекох - прочитај мало основне ствари, а да ти једини извор не буде уџбеник за основну школу...

Literature u II svetskom ratu sam nacitan,i jos mnoge "nezvanicne stvari" sam saznao sto na netu,sto od nekih ljudi koji jos vise znaju o tom periodu...Tako da nemoj da me savetujes sta da citam a sta ne...
IP sačuvana
social share
Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Da,ja mrzim...razmisljam "protivu srposkoga naroda" ...

Очигледно. Који још разлог може бити за индиректно пуцање у 100 Срба?

A u onom trenutku smatram da je zrtva bila neophodna (narod,nazalost strada u svakom ratu) i samo mi je drago da tada nisam ja ziveo (ili jesam... Smile ) jer da smo bili uz Nemacku zavrsili bi kao sve zemlje Istocne Evrope,Rusi bi nas jebavali kao Madjare,Poljake,Rumune...A ovako smo ostali u "zlatnoj sredini"...

А не би завршили као једна Бугарска или Италија? Потсећам те - Бугарске жртве - 20.000 - Српске - преко милион. Бугарска данас у ЕУ а Србија са преко 50% окупиране територије.

Кажеш - жртва била неопходна - да ли ти заиста мислиш да нас је било 100 пута више него Немаца?  Smile

Ne,nije komunizam nego komunisticka partija,nemoj optuzivati sitem za postupke pojedinaca...(a opet mislim da mi sami sebi konstatno nanosimo najvecu stetu,a za to optuzujemo druge)

А та комунистичка партија шири шта - комунизам или идеје дубења на глави?

A Nedic je to stanje iskoristio za svoje planove...

А да чујемо који су то планови били - али поткрепљено изворима.

Ne kritikujem stvaranje vlade nego njeno delovanje...A nemoj mene da optuzujes za antisrpstvo,ustastvo i ko zna za jos sta...Dosta mi je toga posle Slobe za ceo zivot...

Шта је био проблем деловања владе и шта је то по теби требало да уради да би сад изгледала ОК у твојим очима?

А како да те другачије назовем кад оправдаваш систематско истребљивање свог народа - 100 за 1?

Literature u II svetskom ratu sam nacitan,i jos mnoge "nezvanicne stvari" sam saznao sto na netu,sto od nekih ljudi koji jos vise znaju o tom periodu...Tako da nemoj da me savetujes sta da citam a sta ne...

Видим, видим, све ти знање цури из монитора...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

OK...idemo dalje...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11512
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Citat
Очигледно. Који још разлог може бити за индиректно пуцање у 100 Срба?

OK,priznajem...Ajd da me nabijemo na kolac jer sam sve izdao.... Smile

Citat
А не би завршили као једна Бугарска или Италија?
Ne, Bugarska i Italija su bile na strani Nemacke,tj oni su nas napadali a kad su videli da su propali,onda su se pripili uz SAD...Mi nismo mogli da se odlucimo na koju cemo stranu,tj resavali smo to oruzjem...I opet nismo resili...

Citat
Потсећам те - Бугарске жртве - 20.000
Normalno kad se uzme da nijedna vojska nije okupirala Bugarsku,oni su napadali pa se povukli kad su videli da im gori pod nogama i brze bolje otrcali SAD...

Citat
Бугарска данас у ЕУ а Србија са преко 50% окупиране територије.

Bugarska je bila na pravoj strani,a i nisu imali Slobu...
A bas me zanima tih 50%,ako mislis na Kosovo to je samo 1/3 teritorije?

Citat
А та комунистичка партија шири шта - комунизам или идеје дубења на глави?

Ajd optuzi Marksa i Engelsa za postupke KPJ...Mi smo ziveli u najboljem obliku komunizma - socijalizmu,SFRJ oblik,samo nije valjao "prelazni period" izmedju Socijalizma i kapitalisticke demokratije...I tu je problem sadasnje situacije iliti "zasto je Bugarska ispred nas"...

Citat
А да чујемо који су то планови били - али поткрепљено изворима.

Vlast,moc,da vladas zemljom...makar i tako..Sta ce ti izvori,samo pogledaj malo drugu stranu medalje...

Citat
Шта је био проблем деловања владе и шта је то по теби требало да уради да би сад изгледала ОК у твојим очима?

Da ispuni sve zahteve,zaustavi progon i pomor Srba u Jugoslaviji,da se "tiho" protivi Nemackom rezimu,da saradjuje sa organizovanim otporima u Jugoslaviji,i sa Partizanima i sa Cetnicima,cak je mogao i da ih spoji,da bude spona izmedju njih da se nije toliko zadrto pridrzavao "unistiti komuniste",da zajedno sa njima pravi planove oslobadjanja Srbije...A ne samo da se bori protiv komunisticke ideologije i sto vise suruje sa nemcima da bi ostao na vlasti,to je moglo i posle rata...

Citat
А како да те другачије назовем кад оправдаваш систематско истребљивање свог народа - 100 за 1?

ko je i rekao da hocu sistematsko istrebljavanje,da su svi lepo saradjivali to se ne bi dogodilo,da nije politika i velike sile umesale prste...Da su se tog trenutka svi slozili oko oslobadjanaja Srbije - ne bi bilo ni problizno toliko zrtava(ostaje i dalje ono "Ne daj Boze da se Srbi sloze")
Zovi kako hoces,ali nemoj da vredjas...

Citat
Видим, видим, све ти знање цури из монитора...
Pa ajd me nauci sta treba da znam.... Smile
A mogao bi da kazes nesto konkretno sta je uradio....
IP sačuvana
social share
Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 8621
Zastava 44°49'14"N 20°27'44"E
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia N82
za pocetak mislim da je nedic pomagao njemcima, u to nema sumnje(ne kazem da nije spasavo srbe ali sa njemcima je saradjivao nije sa mnom). takodje po mom misljenju sa komunistima definitivno nije trebalo saradjivati, ipak su oni kasnije zaveli klasicni jednopartiski sistem, odnosno napravili su farsu od parlamenta, samim tim narod se nista ne pita(tito je unistio demokratiju).
mislim da se u ono 50% ubraja i republika srpska. ne znam, nisam siguran, nisam ja pisao, samo misljenje.
« Poslednja izmena: 12. Apr 2007, 19:08:19 od gogio »
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1209
Zastava Nediceva Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6030
Citat
za pocetak mislim da je nedic pomagao njemcima, u to nema sumnje(ne kazem da nije spasavo srbe ali sa njemcima je saradjivao nije sa mnom). takodje po mom misljenju sa komunistima definitivno nije trebalo saradjivati, ipak su oni kasnije zaveli klasicni jednopartiski sistem, odnosno napravili su farsu od parlamenta, samim tim narod se nista ne pita(tito je unistio demokratiju).
mislim da se u ono 50% ubraja i republika srpska. ne znam, nisam siguran, nisam ja pisao, samo misljenje.
Nedic je saradjivao sa Nemcima i tu mema spora,i to nije nikakav zlocin. Secas se kada je Nedic hteo da odustane da su mu pretili da ce ustasama predati Srbiju. Spasavao je Srbiju koliko god je mogao. Za mene su Nedic i Ljotic jedni od najvecih Srba ikada.
Sa komunistima su cetnici dosta saradjivali i na zalost uvek su ih komunisti nasamarili i izdali. Primer zajednicki napadai na Olovo i Zvornik. Cetnici u Bosni su herojski spasaval inarod  od ustasa.
IP sačuvana
social share
На овоме свету могу да кажем што се дешава то није истина...мислим на овоме свету, што бих нагласио..да...пропаганда, што већина кажу, о овоме..није истина.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ajmo, droga, petarde, ulosci na komad!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 3545
Zastava Dry Valley Nis Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson K510i
pa doprineo je tome da za 4 godine 1/4 srba bude istrebljeno od strane nemaca i ustasa
sto se tice djindjica da nije bilo njega mi bi sad jeli hleb od 4 dinara
tome su doprineli komunisti
IP sačuvana
social share
Najzad sam pobedio u fantaziji!!!

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ccccc

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1034
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 6234
Nedic je bio veliki Srbin
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

крв југа - душа истока

Zodijak
Pol
Poruke 1224
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Možda je i bio veliki Srbin, ali je bio premijer okupirane Srbije znači kvisling. U moralnoj vertikali II sr takve stvari se ne praštaju. Peten je bio heroj Francuske, pa je opet osuđen za izdaju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 7773
Zastava Kurcheva Glava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Imali smo mi mnogo Kvinslinga.
IP sačuvana
social share
I got banned for having a common sense.
Common sense... Not as common as you might think.
Sta smo danas naucili? Filmovi se dele na umetnicke i filmove za opustanje. Nema losih filmova, to je laz, plod fikcije.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1209
Zastava Nediceva Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 6030
Možda je i bio veliki Srbin, ali je bio premijer okupirane Srbije znači kvisling.
Питање искључиво за тебе паметњаковићу. Шта би ти радио у датом тренутку?
IP sačuvana
social share
На овоме свету могу да кажем што се дешава то није истина...мислим на овоме свету, што бих нагласио..да...пропаганда, што већина кажу, о овоме..није истина.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 01:27:35
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.