Softverski gigant se suočio sa bujicom negodovanja prošlog meseca kada je reč o njihovom alatu za proveru piratskih kopija koji vrši proveru pri svakog podizanju sistema. Ova kompanija je obećala da će promeniti učestalost provera na svakih 14 dana. Pored toga iz ove kompanije je takođe objavljeno da je inicijalna frekventna provera bila deo pilot programa koji je sada završen. Alat sakuplja informacije u vezi sa konfiguracijom sistema uključujući model, regionalna podešenja, Global Unique Identifier kao i naziv i revizioni broj biosa i serijski broj hard diska. Pri proveri preko Microsoft servera koristi se IP adresa korisnika.
I kako ja ovo da razumem... kada su oni time direktno povredili moju privatnost jer su bez moje dozvole pokupili ko zna koje sve podatke sa mog racunara...
usledice par stotina hiljada tuzbi protiv MS-a za narusavanje privatnosti koji ce da se odbace uz obrazlozenje:koristite njihov software,imali ste obavestenje u vezi "spijuniranja",ako necete,ne morate da koristite win...