Ma ljudi sto se Metallice tice, njihovih prvih 5 albuma su neponovljive stvari koje su ih i upisali u istoriju muzike. Mnogim ljudima je Metallica je razlog sto su poceli da slusaju malo "tezu" muziku. Medjutim,najbolje bi bilo da su na njima i ostali a ne izbacivali razne sranja poput load,reload,st anger i mrtvih magnetika koje nikad nisam ni uspeo da proslusam cele uz najbolju moju volju
Samo nek oni izdaju lose albume,bar ce ici na turneje i dolaziti opet u Srbiju da ih slusamo.Odsvirace 3 nove i onda 12 starih pesama i svi sretni i zadovoljni.
Prva metal grupa koju sam slusao je upravo Metallica,to su bile 3 kasete koncerta Live Shit u Mexico City-ju. Inace,volim ih vise od rodjenog cala,ali realno gledajuci ova dva zadnja albuma St.Anger i DM nisu ni blizu onoga sto su pre toga napravili,pogotovo zato sto su svi u grupi izuzetni muzicari sa jedinstvenim stilom koji su izgradili. Valjda im je ponestalo ideja...
Load Re-load uopste nisu epic fail albumi,vec je tu Metallica pokazala svoju drugu stranu lica....Mama Said,Low man's lyric,Fuel,Memory Remains......sve odlicne pesme. Slusam Metallicu i Metal vec duzi period,i ni za jedan album Metallice ne mogu reci da je los.Mogu ih samo poredjadi od Omiljenog do najmanje omiljenog.... 1.Black Album 2.Kill em all 3.Master of Puppets 4.Justice For All 5.Ride the Lightning 6.Load 7.Reload 8.Death Magnetic 9.St.Anger 10.Garage Inc
Autori metal klasika na koje nijedan fan metal muzike ne može da kaže da je to loša pesma kao što su One, Master of Puppets, Battery, Blackened, Seek an Destroy, For Whom The Bell Tolls... i autori pesama koje slobodno mogu poistovetiti sa umetničkim remek delima na koje nijedan čovek koji sluša muziku uopšte ne može ostati ravnodušan: Fade to Black, The Unforgiven, Nothing Else Maters, obrada Turn the page...
Load i ReLoad su albumi koji se bitno razlikuju od prethodnih svakako, ali što reče Lars : "Jebeš ti to ako praviš iste stvari non stop. Moraš malo i promeniti." Da sam svetski poznat muzičar i autor i sam bih težio sličnom. Ja volim AC/DC, ali jebote, kako ih ne smori da prave pesme na isti kalup 35 godina... I opet, izavši iz okvira trash i speed metala, napraviše odlične hard rock - heavy metal pesme kao što su što reče čovek gore Mama Said, Until it Sleeps, Memory remains, Fuel, King Nothing, meni posebno draga Unforgiven II... Novi album je doneo jednu od njihovih najboljih pesama "The day that never comes". Već vidim kako je svi odreda stavljaju na top 10 best songs of Metallica svuda po tv-u i jutjubu. Takođe bih izdvojio i Unforgiven III. U svakom slučaju... najveći bend koji hoda planetom.