Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Jun 2025, 03:50:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Messerschmitt Bf-109F2 JG 54 ICM 1/48  (Pročitano 4680 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 140
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
@ Pilot: Narafski da verujem, sada sam seo i uverio sam sebe da je F4 Smiley hvala na strpljenju  Smile Smile Smile Smiley Umem da smaram ovako ponekad Smiley Superiska da se ne zeznem kada budem gravirao plocicu za dioramicu pa da ne bude ispala  Smiley 1 Smiley Smile
@ bf109 g6, ne mora da ima oklopno staklo, skidali su ga zbog lose vidljivosti... Nije bilo hermeticki nakaceno, pa se unutra zadrzavala voda i slicnbe gluposti...
IP sačuvana
social share
...and sometimes, just sometimes crow can bring that soul back to put the wrong things wright...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Gepancerte Windschutzschaiben se montirao preko cetiri drzaca. I onda se u ram ubacivalo zamenljivo staklo. Eto Raptore, valjda sad znas cemu sluze velike slike i dobra zbirku u licnom vlasnistvu  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
SonyEricsson C702i
 Smile
Aj sad i ja da pitam nesto pametno sto bas i nema veze sa temom...
Na fotki koju je Pilot postavio je i Polikarpov I-16...Jel se zna nesto vise,koji je od ta dva zarobljen Messer ili I-16?
Zna li se koji je tip ovaj I-16 (Meni deluje kao mozda tip 10)
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 140
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
@Pilot: Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile have no words to express myself Smiley
IP sačuvana
social share
...and sometimes, just sometimes crow can bring that soul back to put the wrong things wright...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
I-16 je zarobljen. Inace Bf109 koristi jednu od mnogih pipavih sema koje su se koristile na istocnom frontu. Tesko da se moze dokazati koje su boje tu primenjene.

Dr. Raptor- ziv bio i nadam se da si se odomacio ovde. Mi nismo maketarski opredeljeni ali ako zatreba preko noci mozemo da postanemo veoma snazni na tom polju  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Izvukao sam detalj sa velike slike, posvetlio je i pojavio se vidljiv trougao na mestu prozorcica(plava strelica) - kao da su to zatvorili delom oplate. Jel' o tome pricate vas dvojca? Smile
Ja sam totalni glupson za ove messerschmitte (a treba da radim jednu maketu, doduse to je Bf109G-6) i ne znam sta je to oklopno staklo, gde se stavljalo; ne vidim te nosace koje Pilot spominje - pojma nemam jednom recju. Smile Smile
Ali, ok, jasno mi je da je ovaj na velikoj slici sa "pipavom" shemom Bf109F-4 a ne Bf19F-2 (iako je pilot u nazivu fajla ove zadnje-postovane velike slike stavio gresko Bf109G Smile, a u nazivu iste te ali manje postovane prvi put stoji pravilno Bf109F-4).

Dakle radi se o ovome napisanim debelim crnim slovima i tu maketu u stvari Drraptor radi. (Boze, kako ja smaram - nesto sam danas ko udaren mokrom krpom).

Samo mi odgovorite za ovo trouglasto polje koje se pojavilo. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Jeste, kad mi dodje gomila skeniranih slika ja vrlo cesto dam pogresan naziv. To je F-4 a glavna osobina je nedostatak veoma vidljivog ojacanja u zadnjem delu trupa. To trouglasto je prozor koji moze biti prebojen. Osim toga na nosu aviona se ne vidi mali dodatni usisnik vazduha pa to nije G nego bas F.

Inace ti si verovatno podigao sliku ali je ja ne vidim. I ne brini se, nisi glupson za Mesersmite. Nisam mnogo bolji od tebe.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile eto, sto ti je covek u guzvi - pa zaboravio sam da postavim tu sliku. Eeee, sta je majka radjala, cemu se nadala! Smile
Evo slike. Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Messerschmitt Bf 109 F-4 &I-16_bigD1v.jpg
(196.29 KB, 1024x778)
« Poslednja izmena: 07. Nov 2008, 23:28:20 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
malo da vas zbunim oko tih stakala  Smile

proverite shta veli ovaj na ovom sajtu (za verziju E-4) :

http://www.ipmsstockholm.org/magazine/1997/07/stuff_eng_detail_bf109e.htm

p.s. na slici koju je postavio pilot ne vidi se jasno zadnji kraj ,ali kod ranih verzija F-a  postoje utvrdjivachi repa sa spoljne strane (dodati zbog onih cuvenih rezonantnih podrhtavanja koja su ubila par pilota). u kasnijim verzijama ti utvrdjivachi su unutra i ne vide se.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

detail_bf109e_02.jpg
(16.11 KB, 436x290)
detail_bf109e_03.jpg
(16.32 KB, 443x293)
« Poslednja izmena: 07. Nov 2008, 20:58:55 od bf_109_g_6 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Videli bi se ti delovi ili male senke ili linije panlea ili prljavstina. A za E-4 kaze da ima dodatni oklop- ima iza pilota i to je poznato. Vetrobran je druga prica.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Jun 2025, 03:50:23
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.203 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.