Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 15:59:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Merna jedinica za ego  (Pročitano 6051 puta)
14. Nov 2008, 18:12:14
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Merna jedinica za ego

Kao što ni jang ne može bez jina, tako i moja kolumna ne bi bila potpuna bez iskrenih komentara kolege-mi-po-kolumnama Tombaya koji poprilično iskusno svakonedeljno puca ispod mojih kolumni. I tako je uspostavljena ravnoteža. Jedan ženski i jedan muški pogled na svet.

Za sve u životu postoji dvoje kako bi se napravio savršen balans. Tako je i prilikom postanka sveta NEKO smatrao da bi taj treći narušio ravnotežu te nije ni stvarao treći pol. Niko ne može sam. Tako je i u poslu - ako nema tima, nema ni napretka.

Pre dve kolumne, čitateljka me pitala šta mi se to dogodilo da mi se povratila inspiracija odnosno raspoloženje?! Ako ih nemam u sebi uvek ću pronaći u svom alter egu, ko god bio. Moj alter ego ima čak i broj telefona, tako da kada god mi ponestane isnpiracije, ja pozovem Alter ego i odmah mi,  kao da ukucam u Google, izbaci nekoliko ideja. Dakle, nije vaš ego, nego tuđi, ali kao da je vaš, jer predstavlja vašu nadogradnju…samo je bitno da su ta dva ega istih dimenzija pa da se napravi krug. U suprotnom, ostaje samo taj jedan, sam, ali i usamljen.
Elem, povela sam priču sa tim mojim Alter egom o tome kako nam je poznanik razveden. Asocijacije su se ređale jedna za drugom. On – razveden – usamljen –isfrustriran - bez svog alter ega… I napravi se cela jedna priča.

Teško je naći nekoga ko će da se nosi sa tvojim egom i kome ćeš da dozvoliš da budeš njegovo drugo ja. Ja sam vrlo počastvovana što sam nečiji alter ego. Uvek kada vidim muškarca sa unezverenim levo - desno pogledom, koji bi sve odmah i odjednom, koji kao da nešto traži, znam da je izgubio samo jedno - svoj alter ego. E baš takav nam je i poznanik Siniša koji je, dok se nije razveo, bio naprasit, saomodovoljan, napucan samopouzdanjem, njegov ego se u jednom mometu toliko proširio da je pravio senku avom alteru i tako je naš drug polako postajao toliko naduvan da od tolike naduvanosti nije više mogao da vidi svog malog i sitnog altera.

Sada je Siniša samo neko ko je izgubio deo sebe. Sigurna sam da smo se svi kad tad našli u situaciji da tek kada izgubimo nešto ili nekoga, shvatimo koliko nam je to vredelo. Ko god to bio: prijatelj, prijateljica, poslovni saradnik, dečko, devojka. Hoću da kažem kako se često nalazimo u situacijma da ne umemo da cenimo to što imamo.

Ne želim da ovu kolumnu pretvorim u patetično pokajanje, iako će možda nekima baš tako da izgleda, već da posluži kao „rimajnder“ onima koji su zaboravili da i pored njih čuči jedan alter ego i kakav god da je, njihov je. Htela sam zapravo samo da podsetim SVAKOGA ko pročita ovu kolumnu da se malo okrene oko sebe i da dobro promisli ko bi mogao da bude njihov alter ego i da li on zapravo uopšte postoji. Zvuči kao zadatak u školici, ali može da posluži kao jedinica za merenje vašeg ega. Dakle, jedinica za merenje vašeg ega jeste upravo vaš alter ego. Sretno sa računanjem, 1+1 uvek će biti 2.

Izvor: Na Dlanu
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Nokia 
pa to Bambina Smile
da nije svejedno da si naduvana zbog nešto što nije pravno ili zbog španata Smile

izvini Bambina Smile
ali nije sve jedno da dali postaviš žrtvu krivu za svoju sudbinu,ili tražiš razloge, kroz kojima lečiti možeš. a ne da umesto lečnje ti napraviš alteru za žrtvima, ‚"zbog čega oni su krivi sami"
« Poslednja izmena: 14. Nov 2008, 18:49:24 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 

ne kontam sta se desilo sinisi ?  Smile
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Записи из подземља

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 15650
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Samsung S8

ne kontam sta se desilo sinisi ?  Smile

He is dead Smile
IP sačuvana
social share
Ako je nesto ocigledno, ne mora biti istinito.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 1425
OS
Nepoznat
Browser
Opera 9.50
mob
Nokia 1234
Hm... Pretpostavljam da nije dobro imati nekoliko alter egova oko sebe? Tad mozemo da izgubimo identitet,  prepustajuci njima da nam vode misli i emocije. Ili alter ego ne mora biti osoba?
Mislim da sam jednu osobu dozivljavala kao takvu, ona bi mi obuzdala teske misli ili podstakla dobre... vrlo mi je bliska ali bas zato ne mozemo dugo da sedimo zajedno. Kada sam shvatila da mi ta osoba dodje nesto kao "produzena ja", prijalo mi je saznanje, ali brinula me je pomisao da cu mozda postati zavisna od njene licnosti, i zato sam se udaljila od nje... Ne znam koliko je pametno to sto sam uradila, ali odlucila sam da joj se javim tek kada se u meni izgubi ona kao vizija stabilnije mene...
IP sačuvana
social share
povežite:

kako si?                            -pa tu sam, a ti? nema te ovih dana...
e cao gde si ti?                  -eto, nista
cao, sta radis?                   -evo, dobro sam, ti?

Virtuelna galerija ~ mkicus
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 
Dakle, nije vaš ego, nego tuđi, ali kao da je vaš, jer predstavlja vašu nadogradnju…samo je bitno da su ta dva ega istih dimenzija pa da se napravi krug.

ovo me zanima-  kako da znamo da su nam ega istih dimenzija ? hajde psiholozi , zaradite platu    Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 

ova tema mi je zanimljiva a niko da pokusa da mi odgovori ,stvarno nema smilsla  Smile

p.s. izvinjavam se na duplom postu  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Znam čoveka ...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11717
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Dakle, nije vaš ego, nego tuđi, ali kao da je vaš, jer predstavlja vašu nadogradnju…samo je bitno da su ta dva ega istih dimenzija pa da se napravi krug.

ovo me zanima-  kako da znamo da su nam ega istih dimenzija ? hajde psiholozi , zaradite platu    Smile
matematika je prosta....  Smile dva puta ništa je ništa, znači ega nije ni bilo...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 

ma mora da ima , pa ljudi smo poBogu  Smile
ne stavrno , kako da ocenimo da je neciji ego na istim talasima kao i nas ?
« Poslednja izmena: 16. Nov 2008, 23:58:32 od lolana »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Po broju minuta (ili sati?  Smile ) koji dnevno provede pred ogledalom?  Smile

A ne, ne... to je ipak narcis.  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 15:59:16
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.