Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pravni savet  (Pročitano 4632 puta)
06. Avg 2015, 16:31:03
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 31
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Pozdrav, mozda sam promasio temu (verovatno jesam) ako moze neki admin da je pomeri tamo gde treba...
Uglavnom, polomio mi se ekran telefona lumie 1520, cena popravke 18000rsd. Odnesem u servis oni to zamene za 2 dana. Prodje nedelju dana telefon pocne da trokira, ekran promasuje i slicno, odnsem ga na reklamaciju i od tada je i dalje kod njih. 2 nedelje vec me kuliraju i zezaju kako stigunu, ne javlja se niko na telefon, odem tamo oni mi kazu bice gotovo sutra, ja odem on mi kaze tek za par dana... Znaci ludim vise. Nisam dobio nikakvu garanciju, racun, nista.. Pa me zanima, da li mogu na bilo koji nacin da im pripretim da se uzobilje jer me namerno zezaju sto sam reklamirao. Nemoguce za 2 nedelje da nisu mogli da ga poprave. Trebalo je danas da bude gotov a malopre sam bio i tek za ponedeljak su odlozili?!
Jel ima neko neki savet kako da ih malo uplasim, u stvari ako ne dobijem telefon do pon planiram i konkretno nesto da preduzmem.

<hr />
Obavestenje: Poruka je preseljena od strane moderatora lightsoft (Vreme: 06. Aug 2015, 16:44:29)
« Poslednja izmena: 06. Avg 2015, 17:13:38 od kojot93 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 31.0
Jesi odneo u ovlasceni nokia servis ili u neki lokalni servis?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 31
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Lokalni servis.. Ali nije divljak, znaci imaju radnju, u centru grada, sve uredno.. samo sto nisam dobio nikakav pisani racun niti garanciju za zamenu ekrana.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 31.0
Ne znam iz kog si grada ali trebao si odneti u ovlasceni servis za nokiu, ako postoji u tvom gradu. Sve te radnje i servisi posluju manje vise na crno. Tim radnjama/servisima je 99% prodaje i servisiranja na crno, ima nekih koji drze i legalne telefone. Pitanje je za drzavu kako toliko hiljada radnji moze da radi na crno poslednjih 25 godina. Nema ti neke pomoci.
« Poslednja izmena: 06. Avg 2015, 17:17:30 od telep »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 31
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Pa ako posluju na crno onda odlicno, jer planiram da ih prijavim i naplatim muku. Ja sam telefon kupio u inostranstvu, ovde sam samo hteo da popravim polomljen ekran. Mislio sam ako moze neko da mi pomogne u smislu gde da prijavim slucaj, inspekciji nekoj? policiji? Nakon koliko vremena to uopste i mogu da uradim? Ne znam kako to ovde kod nas ide pa zato pitam.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 31.0
Jedino inspekciju trzisnu da nazoves, mada nisam siguran da li su oni nadlezni, menjalo se.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.4
Browser
Safari 600.7.12
mob
I-mate 30 Pro
To ti nije pametno...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
mob
LG Nexus 5
Tesko da ces bilo sta tako da uradis. Zna ta trzisna tacno skim ima posla.

Da se ogradim odmah u pocetku. Verujem da zaista postoje lokalni servisi koji svoj posao obavljaju dobro. Ali sam ubedjen da je vecina lokalnih servisa pravo izvoriste prevaranata.

Primer mog rodjaka sa razbijenim ekranom na HTC 8x. Pao mu telefon, displej mu pukao, tacskrin i dalje funkcionise normalno. U tri razlicita servisa u istom gradu mu kazu tri razlicite cene i to u rasponu od nekoliko hiljada. Posto kod tog telefona mora da se menja displej+tacskrin u paketu, u jednom servisu mu skinu ekran i stave ga na malo cekanje. (dok deo "ne stigne")

Nakon mesec dana, ode u drugi servis i ovi mu kazu, nije frka, donesi telefon menjamo odmah. Vrati se kod ovih idiota, uzme telefon, bez onog svog slomljenog displeja koji su izvadili i bacili.

U novom servisu mu stave displej, ali provale da mu je ploca crkla. Krene on da se napusava sa njima, oni mu kazu da je ovaj prvi servis napravio sranje. Ode kod ovih prvih, krene njih da napusava, oni mu kazu da nije dobar displej, iako savrseno pase na telefonu.

Vrati se on kod ovih drugih, vidno sjeban, uhvati majstora za glavu i ovaj mu pokaze na kompu, ajd, nazovimo ga forum.

Svi ti, nazovi, "serviseri" imaju svoj, nazovimo ga, forum gde se raspituju o rezervnim delovima telefona, narucuju, razmenjuju, itd. (kontam da je to neka zajednicka baza podataka ili neki veci dobavljac u Srbiji)

I lik mu ladno pokaze da su ovi prvi tamo trazili plocu za HTC 8x jos pre mesec dana, nego je telefon redak, pa nema ploce u Srbiji. (taman posla da su je narucili iz inostranstva)

Nakon toga, pokupi 3-4 neispravna telefona od drustva, matorih i izgustiranih koji su odavno u fiokama. Slomije im ekrane i njegova dva druga odnesu po dva komada na servis kod ovih prvih idiota. Ugovore rad, ukupna cena oko 160e. Obojica dala kontakt telefone od dva broja mog rodjaka. I kada su ga zvali da pokupi telefone ovaj im objasni ko je, da zna kako su ga zajebali, da je svestan da ne moze da vrati svojih 50e sto je dao za ekran ali moze da im napravi tri puta vecu stetu.

Naravno, to nije nikakvo resenje, a nema nikakav racun kao garanciju, jednostavno, kao da nikada nije ni odneo na servis telefon kod ovih prvih prevaranata. Pa je kontao ako je vec popusio 50 evra, da ih barem sjebe za novac.

« Poslednja izmena: 06. Avg 2015, 18:41:57 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 31
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 39.0
e ljudi hvala puno na odgovorimo, da ne duzim previse zvao sam advokata i resio da stvar prijavim inspekciji po osnovu za ne izdavanje racuna (bar za pocetak).
Prodavac je duzan da, kroz fiskalni sistem, evidentira svaki promet pojedinacno, i da kupcu izda fiskalni racun, bez obzira da li sam ga ja zahtevao ili ne. Tako da ta prica sto rade na crno firme, rade jedino one koje nisu do sada imale nekih vecih incidenata, inspekcija sada skida kozu - ovo su reci ovog pravnika koji me je posavetovao. Izgleda da i kod nas postoji jasan zakon o zastiti potrosaca.
Druga stvar, da sam dobio fiskalni racun ili garanciju, imali bi pravo da drze telefon na popravku cak do mesec dana! Medjutim posto nisam dobio ni garantni list niti fiskalni racun mogu i za to da ih ribam.
Sutra idem da poslednji put popricam sa njima pa cu im na poluvremenu razgovora zapretiti i ovim, ako me ne shvate ozbiljno, jbg onda idemo drugim metodama mada znajuci naseg coveka bice gotovo kroz 2 sata..
Javicu sta je i kako bilo ako stignem, pa eto ako nego zaglavi kao ja da ne luta previse. Smiley Ziveli
« Poslednja izmena: 06. Avg 2015, 19:39:44 od kojot93 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.4
Browser
Safari 600.7.12
mob
I-mate 30 Pro
Srecno s tim...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Pravni savet

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.