Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Napamet zna 4.000 brojeva  (Pročitano 398 puta)
10. Mar 2005, 10:35:21
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Napamet zna 4.000 brojeva

Umesto službe 988, okreni Milenka Jovanovića koji u glavi ´držiŞ više od četiri hiljade telefonskih brojeva. Iako posao tehničara tt uređaja u požeškom Telekomu nije da ih pamti, ovaj momak je živi telefonski imenik. Kako kaže, ni sam ne zna kako je počeo da pamti brojeve, mada je još kao učenik trećeg razreda Elektrotehničke škole "Nikola Tesla" u Beogradu znao mnoštvo najrazličitijih brojčanih kombinacija.

- Tada sam bukvalno pamtio sve što je u sebi sadržavalo bilo kakav broj. Što je posebno zanimljivo, nisam to činio ni svesno, ni namerno. Jednostavno bih zatekao sebe kako šapućem kombinacije nekih brojeva. Kada bih, kasnije, porazmislio o tome, shvatio bih da sam u "moju bazu podataka" dodao masu novih informacija i da sam se prema njima odnosio kao da je reč o izuzetno važnim podacima.

Milione osvaja bez problema

Nema te "skandinavke" koju za tren oka ne rešavam. Takođe, i u popularnoj računarskoj igrici "Želite li da postanete milioner", rađenoj po istoimenoj televizijskoj emisiji, bez problema osvajam maksimum, naglašava Milenko .

Odmor za nove gigabajte

Požeškim Telekomom kruži anegdota da Miškovi pretpostavljeni ne strepe ni od elementarnih nepogoda niti od čestih nestanaka struje koliko od njegovog odsustva sa posla, bilo zbog godišnjeg odmora ili iz nekog drugog razloga, jer im samo njegova baza podataka pruža potpunu, tačnu i brzu informaciju.
A kako ću da je proširim memoriju bar za koji gigabajt, kaže u šali Jovanović.

Milenkove kolege, koje ga iz milošte zovu Miško, sa neskrivenim simpatijama govore o njemu i njegovim memorijskim mogućnostima ističući da je on počesto brži i od računara.

- Da bih nečiji broj telefona zapamtio, dovoljno je da sam bar jednom imao bilo kakav dodir sa tim pretplatničkim brojem. Znam tačne adrese svih telefonskih stubova, odnosno, narodski rečeno, bandera, i adrese i tehničke mogućnosti svih telefonskih izvoda u gradu, i na područjima ostalih centrala koje su uključene u požešku centralu.

Na pitanje da li su njegove memorijske sposobnosti podređene samo profesionalnim potrebama, odnosno svetu telekomunikacija, Milenko kroz smeh ogovara da on pamti i druge stvari, recimo matične brojeve svojih kolega, značajne datume, rođendane, brojeve na automobilskim tablicama...

- Nemam nikakvu posebnu tehniku pamćenja, niti radim bilo kakve vežbe da bih se specijalizovao za određenu vrstu podataka, ili da bih proširio svoje mogućnosti. Ima i onih koji ne veruju da znam toliki broj telefonskih brojeva i da mogu tako brzo da o njima dam tražene podatke, ali ih za tren oka razuverim.
Zvonko Prijović
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 6.352 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.