Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: GunZ the Duel, one of the most online playing game  (Pročitano 532 puta)
18. Nov 2006, 19:59:42
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 479
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
mob
Nokia 7600
GunZ the Duel: International Edition

Korejski Matrix

Obično sam veliki zagovornik timske igre, saradnje i koordinacije, ali GunZ je igra koju jednostavno ne želim da igram sa nekim, nego protiv svih!

Zvanično, Južna Koreja je raj na ovoj smrdljivoj planeti. Dok se u ostatku svijeta mozgovi pretvaraju u sluz gledanjem sapunica i reality show klonova, u Koreji postoje 4 (da, četiri) TV kanala na kojima nema ništa osim Starcraft pro mečeva. Dok se posvuda crkava od zime, raka, ptičje gripe, previše oružja i premalo hrane, u Koreji se umire od igranja. To je jedina država koja na najvišem nivou podržava razvoj kompjuterskih igara. Jedna od igara koja je nastala kao rezultat ove podrške je i GunZ the Duel. Najljepše od svega je što se radi o potpuno besplatnom naslovu, koji je čista multiplayer akciona pucačina u trećem licu.

Čisto reda radi, napravljen je pokušaj da se bezumno napucavanje stavi u kontekst nekakve nemušte priče, ali ako je ikada postojala igra kojoj pitanja “Ko?” i “Zašto?” nisu potrebna ni koliko govečetu trebaju lakirani nokti, onda je to GunZ. Mozak u teglu i buši redom...

GunZ-i su dostupni u tri verzije: korejskoj, japanskoj i internacionalnoj. Velika se pažnja posvećuje tome da igrači koriste odgovarajuću verziju, tako da u slučaju punih servera nije preporučljivo da se pokušava igrati na verzijama koje nisu predviđene za određeno područje. Nekada je teško suspregnuti se, zato je korejska verzija (kažu sretnici koji su je igrali) daleko naprednija od druge dvije i nudi više opcija i sadržaja. Međutim, nebitno je, jer za cijenu od okruglo nula (niente, nada, zilch, nichts, ukratko – zero) novčanih jedinica, GunZ nudi više zabave od polovine skupih i razvikanih multiplayer hitova.

Skači, pucaj, sijeci, svuda lete meci!

Nakon što skoknete na GunZ website i skinete oko 130 MB tešku instalaciju (a imate je i na našem DVD-u), igru instalirate, napravite account i spojite se na jedan od servera (ako nisu prepuni, što je vrlo čest slučaj), prvi zadatak je da napravite svog lika. Postoji nekoliko rudimentarnih opcija za individualiziranje (muško/ žensko, par frizurica, faca i to je to), a mnogo je bitniji izbor početnog oružja. Svaki igrač na početku ima hrđavi mač i može birati između nekoliko kombinacija vatrenog oružja. Većina odmah poleti za duplim, na Uzi nalik mašinkama, ignorišući ostale varijante kao što su single mašinka ili jedan ili dva pištolja.

Dva Uzija su opako naoružanje, ali problem je u strašnoj nepreciznosti na bilo kojim, osim najkraćih distanci. Meni je bilo sumnjivo to što već na startu mogu uzeti dvije mašinke, pa sam se ipak odlučio za dva pištolja i nisam se pokajao. Manje metaka po magazinu i sporije pucanje nadoknađeni su daleko većom ubojitošću i preciznošću, što mom stilu u ovoj igri sasvim odgovara.

GunZ vrlo mudro uključuje RPG elemente, tako da lik kojeg napravite vremenom (odnosno ubijanjem) stiče iskustvo (nivoe) i novac (Bounty), što vam omogućava kupovinu boljeg oružja, ali i odjeće (čitaj: oklopa) i nekih drugih sitnica. Sačmara, dva revolvera i mač čine jedan od uobičajenih arsenala u GunZ. Naravno, dva Uzija, rocket launcher i bodež su isto tako validna opcija... Relativno brzo je moguće napredovati dovoljno da se nabavi žešće oružje, mada je najbitniji faktor preživljavanja i pobjede vještina, a ne oprema. Razlog je u tome što i pored relativno velikog broja različitog oružja, razlika među njima je dosta blaga, tako da je bitnije dobro gađati i eskivirati, nego imati najveći i najskuplji top. I najveći top ti je beskoristan ako ti svaki put promašiš, a protivnik te svaki put pogodi, pa makar i najslabijim pištoljčićem. (Jeste li svi vi igrači Gunza tako mudri? – op.gl.ur.)

Teškoće pri gađanju nastaju kao rezultat spektakularnih akrobacija koje igračev lik izvodi naizgled bez imalo napora. Parade u svim pravcima bez prekidanja pucnjave, trčanje uz zidove (vertikalno ili uzduž, kao Prince of Persia i Neo) i odbijanje od zidove, skokovi sa ogromnih visina bez posljedica, sve su to najnormalniji i sasvim uobičajeni potezi. Sistem kretanja je sličan UT 2004, jer brzim duplim klikom na smjer, lik izvodi paradu na tu stranu ako drži vatreno oružje ili pravi kratki “boost” ako drži mač ili bodež. Većina tih poteza je vrlo jednostavno izvodiva, ali kada vidite kakve su sve kombinacije i akrobacije uvježbali napredni igrači, pamet će da vam stane.
Akcija je tipično korejska: brza, brutalna i spektakularna. Igrači koji više lete nego što trče ili skaču rešetaju se stotinama metaka, a kada olovo presuši, isukavaju se mačevi i borba nastavlja do posljednjeg atoma života u avatarima. Tipično za iskusnije igrače je da se uvijek kreću držeći mač, jer ih je tako mnogo teže pogoditi. Vatreno oružje nije primarno i koristi se samo u kombinaciji sa mačem.

Korejski igrači su umjetnost kretanja i eskiviranja u ovoj igri doveli do savršenstva. Način “kako to oni rade” se čak zove K-style (korean-style). Opisivanje nema svrhe, igru treba probati da steknete kakav-takav osjećaj za kretanje, a onda pogledati nekoliko replay-a “profesionalnih poteza” da bi vam postalo jasno o čemu se tu radi.

Svako se zabavlja na svoj način

GunZ je nevjerovatno zabavna igra, ali svakako da ima i mana. Tehnički gledano, mogao bi se nazvati mediokritetom, možda čak i zastarjelim, ali to ni na koji način ne smanjuje zabavnost, tako da tehnikalije možemo poslati dođavola u ovom slučaju. Mnogo veći problem su retardirani maloumnici koji nemilosrdno i bez pravih posljedica igru hakiraju i kvare zadovoljstvo svima koji imaju tu nesreću da se sa njima nađu na istom serveru. GunZ podržava kick vote, ali iz nekog razloga izuzetno je teško prikupiti dovoljan broj glasova da se nekoga šutne sa servera.

Drugi problem je nastao desetak dana prije pisanja ovog teksta i do momenta pisanja još nije razriješen, a radi se o seobi servera koja je trebala uzeti svega dva do tri dana, ali se odužila na preko deset do ovog momenta. Fanovi su van sebe zbog duge pauze, ali nadamo se da će se situacija vrlo brzo razriješiti. Moram priznati da je i meni čekanje jako teško palo, dan prije isključivanja servera bio sam vrlo blizu dostizanja slijedećeg nivoa koji bi mi omogućio da kupim mantil i prekrasan par revolvera, ali šta se može... Treba biti strpljiv.

NAPOMENA:
U vrijeme objave teksta vršena je migracija servera, te da bi se igralo, potrebno je instalirati update sa ovog linka, nalon čega se igra sama update-uje nekim svojim torrent-om (strašno sporo, ali radi).

IGRA JE SUPER KADA SE IGRA ONLINE PROBAJTE!!!

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Gunz 2.jpg
(56.03 KB, 800x600)
Gunz.jpg
(64.31 KB, 250x191)
Gunz the Duel.jpg
(32.11 KB, 600x450)
IP sačuvana
social share
Molitva, kao zar na mojim usnama je
molitva, mesto reci samo ime tvoje
nebo zna, kao ja koliko puta sam ponovila
to nebo zna, bas kao ja
da je ime tvoje moja jedina MOLITWA!!!!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1912
Zastava Kotor
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
mob
Nokia E71
smrc igrao sam ovo dok sam imao budjavi ISDN od 128 kbps a sad kad imam adsl nece da radi zbog routera a neznam zasto ne mogu da podesim port forwarding Smile
IP sačuvana
social share

Cowards die a thousand deaths, while heroes die but once...unless they are playing video games in which case the heroes die a lot too.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.192 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.