Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 [Sve]
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Maxtoru preti nokaut  (Pročitano 964 puta)
21. Nov 2004, 15:39:49
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Maxtoru preti nokaut

Maxtor je doživeo još jedan snažan udarac u veoma kratkom periodu. Za razliku od standardnih tržišnih utakmica, ovoga puta udar je došao iznutra, jer je Pol Tufano, glavni izvršni direktor i šef finansija iznenada napustio ovog giganta u proizvodnji storidž uređaja.
Da situacija za Maxtor bude nepovoljnija, ovo je četvrti šef finansija koji je napustio tu firmu za proteklih osam meseci.

U junu prošle godine Tufano je unapređen sa mesta šefa finansijskog sektora na mesto glavnog izvršnog direktora. Na njegovo mesto je došao Robert Edvards, koji je napustio firmu u martu 2004. Od marta do avgusta šef finansija je bio Teodor Hal, a od avgusta do 14. oktobra na toj poziciji bio je Majkl Bles. Bles je podneo neopozivu ostavku iz razloga lične prirode. Tada je mesto upravnika finansija preuzeo Tufino, da bi i on ubrzo napustio obe funkcije.

Za sada još nije poznato da li je Pol Tufano dobio otkaz ili je sam podneo ostavku, ali je sigurno da se Maxtor nalazi na oštrici brijača. Ova kompanija koja se neprestano bori za svoj tržišni udeo lako može da izgubi dobru poziciju ukoliko kormilo njenih finansija uskoro ne preuzme sposoban ali i lojalan direktor. Za sada i posao izvršnog i finansijskog direktora obavlja predsednik komapnije Maxtor, što je zaista velika zbrka, i mnogi stručnjaci misle da je manjak ljudstva doveo do toga da obim posla postane neizdrživ, i da su mnogi visoki službenici napustili firmu upravo iz tog razloga.

Iz nezvaničnih izvora saznajemo da u Maxtoru vlada mišljenje da je Pol Tufano lošim upravljanjem finansija napravio u proteklom kvartalu dug od 91 miliona dolara, kao i da je to razlog zašto je ova kompanija prinuđena da snizi cene većine uređaja koje trenutno nudi na tržištu. Pored gubitaka, Maxtor nije uspeo da obnovi ni ekskluzivni ugovor sa Delom.

Ako je Tufano zaista jedini krivac za lošu situaciju u kojoj se Maxtor našao na kraju kalendarske godine stručnjaci postavljaju pitanje odgovornosti onih osoba koje su njega naimenovale na funkciju direktora finansija, a pri tom ga nisu razrešili obaveze glavnog izvršnog direktora. Posledice ove politike odrazile su se i na radnike, pa je krajem prošlog meseca Maxtor bio prinuđen da otpusti 450 zaposlenih.

Situacija na tržištu za sada stoji tako što je Maxtor i dalje u proizvodnji hard drajvova od 3.5 inča. Seagate i Western Digital ubedljivo drže primat u fabrikovanju diskova od 2.5 inča za prenosive računare, i veoma su male šanse da će Maxtor ući u trku 2.5 inčnih diskova u bliskoj budućnosti.

Kompanija očekuje gubitke između 45 i 55 miliona dolara do kraja kalendarske godine, a mnogi ekonomski eksperti smatraju da je to za Maxtor put bez povratka, na čijem kraju ga čekaju konkurentske firme, koje će, kao po pravilu, pokušati da otkupe propale "kolege". U svakom slučaju, krajnji korisnici nemaju razloga za brigu. S obzirom na to koliko je prenatrpano tržište hard diskova, čak i u slučaju da Maxtor ispadne iz igre, ostaju mnogi drugi proizvođači koji zaista nude jednak kvalitet po sličnim cenama.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

~ Shabaniqus Vulgaris ~

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 12758
Zastava Sabac
mob
Nokia 6120c
Verujte mi da ih nije zao... Zamrzao sam ih od kupovine Quantuma...
IP sačuvana
social share

You know what? Screw you guys I'm going home... Wait, I am home... Screw you guys I'm getting off line...
Najbolji imperator na svetu
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 1127
Zastava Vladimirci, Srbija
mob
Nokia N70
I ja...
Bas sam voleo Quantium...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3021
mob
Nokia n80-1
Ali pogledajte sadašnje cene maxtorovih modela .. nije sve tako crno .. za nas ..
IP sačuvana
social share
Svi za jednog - jedan za sve! Te noći kad me stignu potere, kurve sudbine .. sa dva lica ..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2950
Meni je TRECI maxxtor 40gb, crkao za godinu dana. Kao sto su ostali ljudi rekli. Quantum je bio odlican, maxtor ne valja nista.
IP sačuvana
social share
Prljavi plagijator, strani placenik, domaci izdajnik i najveci bludnik grada Cikaga.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Quantum je valjao do 20gb, fireball serije....
A ne malerisite mi tako ljudi imam 2x120gb sata WD .. dakle nije Maxtor... a kad sam makinu nosio da mi stave dodatno hladjenje na grafiku lik u servisu mi kaze mozda 2 meseca nakon moje kupovine... Jeli.. a tebi nisu crkli hardovi? Smiley 8 od 10 koje smo prodali su se vratili Smiley
Ono sto je jako bitno a o cemu niko ne vodi racuna... Hladjenje harddiskova... nekad to nije moralo.. ali sada svakako mora.. nije bitno imati one hladnjake sto se srafe na diskove, ali jedan cooler na stranici kucista blizu njih ili jos bolje na prednjoj strani ispred njih je moranje.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3021
mob
Nokia n80-1
Ja to pokušavam da objasnim poznanicima .. meni je temp. Maxtora 80 GB 2MB prelazila 55 C .. a sa dodatnim ventilatorom pada na 27-35 u zavisnosti od temperature sobe.
Samo zagrevanje jeste mana i tu je Maxtor morao da povede računa ..
mada ni ovaj WD nije neki cool HD ..
btw. sf koji su tvoji modeli HD'a ?  
IP sačuvana
social share
Svi za jednog - jedan za sve! Te noći kad me stignu potere, kurve sudbine .. sa dva lica ..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Ni jedan nije, posebno brzi hardovi i hardovi sa manje cashe-a.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 1127
Zastava Vladimirci, Srbija
mob
Nokia N70
Da kucnem u drvo, imam Maxtora od 80 GB, greje ko lud, posle par sati rada mozes da isprzis jaje na njemu, ali evo vec dve godine radi normalno...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

~ Shabaniqus Vulgaris ~

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 12758
Zastava Sabac
mob
Nokia 6120c
Ja i imam jos uvek fireball 20GB radi ko satic i to hladan satic doduse nije nesto brz ali jbga ne moze se sve imati zar ne?
IP sačuvana
social share

You know what? Screw you guys I'm going home... Wait, I am home... Screw you guys I'm getting off line...
Najbolji imperator na svetu
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Moze... kupis xaser sa hardcanom i uzivas u kojoj hoces brzini.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 550
Uvek sam kupovao Maxtor i nikada nisam imao problema ... A sto se teme tice, uporedite cene Maxtora, WD-a, Samsunga i ostalih - ko je najjeftiniji ?
IP sačuvana
social share
Volim i postojim.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Pa to bas i nije reprezentativno... to ti je ko kad kazes.. uporedite Borovo, Nike, Cons i Adidas Smiley Dobro nije bas Borovo , vise recimo Highroad Smiley
Harddisk je ako nista vise a ono sigurno makar stvar kod koje se NE SME stedeti... dzaba ti tih stotina hiljada gigabajta vise ako on vrisne posle 10 dana Smiley
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 550
U pravu si ti. Ja sam hteo reci da su najjeftiji i da zbog toga propadaju ...
IP sačuvana
social share
Volim i postojim.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Niko nije gadljiv na jeftino a dobro Smiley
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 [Sve]
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.337 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.