IN < - Margit Savović: Tražim posao - >LO
(1/1) :: Odgovori!
Autor: SerbianFighter :
Margit Savović: Tražim posao

- Kao doktor pedagoških nauka već godinu dana sam bez posla. Zato ga svakoga dana intenzivno tražim. U isto vreme nastojim da isteram pravdu u Subotici, gde sam, posle 29 godina radnog staža, na nezakonit način dobila otkaz. Sudski spor je u toku i videćemo šta se dogoditi - rekla je Margit Savović, savezni ministar za ljudska i prava manjina u vladi Radoja Kontića.

Savovićeva danas živi u Beogradu i, uprkos problemima, nije izgubila optimizam.
- Mada na prvi pogled nema razloga za optimizam, jer ako za jednog doktora nauka nema posla, ako je doktor nauka tehnološki višak, šta da kažu mnogobrojni magistri ili kako i gde će da se zaposle oni bez kvalifikacija.

Ipak, nisam pesimista, niti sam besposlena. Intenzivno se bavim i naukom, usavršavam se i pripremam za novi početak. Nemam mnogo slobodnog vremena jer se bavim i novinarstvom, pišući kolumne za nedeljnik Svedok. Bavim se i biciklizmom. Predsednik sam Biciklističkog saveza Vojvodine i ovih dana se uveliko pripremamo za novu sezonu.

Mnogo čitam, ne samo stručnu literaturu, pratim događaje u kulturi, odlazim na izložbe, promocije knjiga... U toku sam sa svim kulturnim dešavanjima. Ovog vikenda planiram da posetim redovni sajam antikviteta koji se svake subote i nedelje organizuje u hotelu "Slavija". Stići ću i da odem u Centar "Sava", na promociju knjige Vojislava Šešelja. U ponedeljak ponovo krećem u potragu za poslom - rekla je Margit Savović.
Lj. S.
> Odgovori
^ Povratak na viši nivo