Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Truteones - eksperimentalna radionica  (Pročitano 697 puta)
11. Apr 2005, 15:51:04
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Za jednog ROKERA - 100 shabana.

Zodijak
Pol
Poruke 1329
Ako moderatori nemaju nsita protiv, ovo bi po mom misljenju mogla da bude tema gde bismo eksperimentisali sa pravljenjem truetone melodija i razmenjivali medjusobno iskustva.

Licno sam probao da napravim nekoliko melodija sa razlicitim rezultatima.

Procitao sam temu Kako napraviti Truetone? Kako postaviti MP3 kao zvono? i po tim uputstcima, dobio krajnje razlicite rezultate. Kao primer navodim dve pesme, od kojih je jedna po mojim kriterijumima ispala odlicno, to je maroon - sunday morning, dok je druga, recimo ispala krajnje lose i nerazumno. Pretpostavljam da je fora u nekom podesavanju, filtriranju, izvlacenju glasa i tome slicno, pa zato mislim da bi ovde mogli o tome da prodiskutujemo i razmenimo iskustva u cilju postizanja najboljih rezultata.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

*
sunday_mono.rar (58.97 KB)
IP sačuvana
social share
If ASSHOLES could FLY this place would be an AIRPORT.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1329
Nekoliko stvari koje sam zapazio:

- AMR ponekad moze da zvuci bolje, jasnije, prodornije od AWB-a, narocito kada je u pitanju glas.
- Mana toga je sto je sam glas ponekad toliko prodoran, a cesto instrumenti u pozadini, da to cepa kako usi tako i sam zvucnik.

Par pitanja:

- Kako optimizovati mp3 tako da recimo glas iz pesme koju sam poslao dodje u prvi plan, a instrumenti u pozadini ne cepaju usi?
- Kako optimizovati mp3 da zvuci bas kao ovaj sa ovog linka. U pitanju je  Under The Bridge (Chorus) - RED HOT CHILI PEPPERS.
- Da li znate neki nacin da se konkretno ova pesma skine na komp? Probao sam sa snimanjem, ali ne moze.
- Zasto AWB koji sam napravio zvuci losije?

*
intro2.rar (67.8 KB)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Znao sam da je pitanje dana kad ce neko napraviti od melodije za mobilni zivotnu filozofiju.
Sto se "skidanja" te melodije tice.. kao sto mozes primetiti, to sto se pusta nije awb ili amr vec konverzija istog u wma , koju mozes i sam skinuti ako kliknes na "Can't hear anything?" ili je u slicnoj situaciji ako tog linka nema, mozes iscupati iz code-a stranice. Kad iscupas, to lepo konvertujes i imas sta ti treba. Da li ces moci da ides wma -> amr/awb ili ces morati wma->wav/mp3->amr/awb nisam siguran, al to i nije toliko bitno. Sve zajedno je cirka 10 min posla

Sta je presudno da se nesto cuje vise ili manje jasno....
Pored svog drugog modifikovanja, kompresovanje pesme je sece u najvisim - najnizim tonovima.. dakle pesma otupi. Isto kao sto otupi i kod konverzije sa cd kvaliteta na mp3, samo sto mali broj ljudi to primeti.
Kada konvertujes neku pank pesmu to i nije toliko bitno jer ona sama po sebi obicno nije ni pisana da bude savrseno precizna, ali kad konvertujes neku opersku ariju a pritom imas sluha.. razlika izmedju dva zapisa je jasna.
Kada je zapis relativno "ujednacen" mnogo su vece sanse da ce se na AWB on cuti bolje iako prilicno nejasno dosta bolje nego AMR, dok u situaciji kada je tu zapis koji ima dosta promena mnogo su vece sanse da ce AMR bolje pogoditi ono sto ti treba jer ono sto je u pesmama upecatljivo obicno je na prelazima a prelazi su jasniji na amr upravo zbog toga sto se na njemu cuje mnogo manje detalja.
Pesma nije tepsija bureka pa da je ti sad menjas i utisavas instrumentale.. da to tako moze, svi bi lepo "izbacivali" glas sa mp3 i pustali samo instrumentale na svirkama, ali to naravno nije moguce. Ono sto jeste moguce je poigravanje sa odredjenim elementima pesme te ubacivanje nekih efekata da nesto vise dodje do izrazaja, a to vec prevazilazi uveliko domen mobilnih melodija, pa ako ti to treba, lepo uzmi za pocetak SoundForge i Help i kreni da se igras.

primer2.png
(66.83 KB, 400x300)
primer1.png
(53.27 KB, 400x300)
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1329
Hvala. Kada sam otvorio temu, mislio sam da ljudi eventualno postuju svoja iskustva. Znaci sa kojim efektom, na kom bitrate-u ili sta ja znam cime pesma zvuci najbolje.

Ovo za awb, amr mi je sada malo jasnije.

Znam da ne moze da izvadi samo glas i slicno, nisam lud. Mislio sam na koriscenje eq-a i tome slicne stvari, kao i razne programe koji ti prave.

Da li znas nesto o mp3pro codec-u? Posto koristim nero wave editor jer je on beplatan video sam da psotoji odredjen broj fajlova koji se mogu snimiti u mp3pro. Danas sam ispunio taj limit i sada vise ne mogu da snimam u mp3pro. Moze li se negde naci taj unlimited codec i gde?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Poenta onoga sto sam napisao je bila da je to individualno od pesme do pesme, od situacije do situacije..
Jel postoji univerzalna ekspozicija, svetlo, filteri i sl, da bilo koja slika ispadne dobro? Ne postoji.

Definitions of mp3pro on the Web:
A newer format that claims near-CD quality at 64 kbps. It offers a tremendous improvement in sound. MP3PRO files are backwards compatible and can play on MP3 players.
http://www.streamium.com/support/glossary.cfm

mp3PRO is an audio compression algorithm (a.k.a. codec) capable of greatly reducing the amount of data required to reproduce audio, while sounding like a faithful reproduction of the original uncompressed audio to the listener.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mp3PRO

To sto pise i nije tacno, u sustini je ogg dosta bolji.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1329
A gde, kako da implementiram ogg ali encoder u okviru nero wave editor-a? Kada sam pitao za mp3pro mislio sam gde mogu da nadjem encoder, a ne sta je.

Skinuo sam par pesmica sa onog sajta i rezultati su impresivni, bar za mene. Evo recimo upravo sam stavio under the bridge od rhcp kao melodiju i zvuci sjajno. Ovo sto sam ja napravio zvuci dosta losije. Primetio sam da su fajlovi koje sam skinuo kompresovani u 22 khz i 22 kbs. E sada, ne znam kako to da napravim sam? Probao sam preko mp3 cutter joiner-a, ali ne mogu da dobije iste parametre. Ne znam usopte da li je u tome tajna melodija sa sajta, ali definitivno zvuce odlicno. Ako uspes da shvatis u cemu je njihova fora, nadam se da ces nas obradovati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: awb codec

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.193 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.