Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mali hint za photoshop  (Pročitano 1314 puta)
27. Maj 2004, 08:52:28
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2950
Kako da u photoshop-u ili u nekom drugom programu izvedem ovaj efekat sa tekstom kao sa slike koju sam postovao kao primer. Znaci hocu da mi tekst bude na ovoj sivoj podlozi koja je providna. Pitao sam SF, ali on mi je dao neke linkove za neke druge stvari, tako da to nije to. Molim vas nemojte mi slati linkove ka tutorialima i tako dalje posto je ovo siguran sam jako prosta stvar i potrebno je samo nesto uraditi u tri koraka. Hvala.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

petar-frankfurt.jpg
(48.47 KB, 640x480)
IP sačuvana
social share
Prljavi plagijator, strani placenik, domaci izdajnik i najveci bludnik grada Cikaga.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Svedok stvaranja istorije

kad porastem, 'ocu bRe da budem tu-ri-STA!!

Zodijak
Pol
Poruke 26315
mozda 'vako, ali nisam u zivotu probala, pa sam mozda i lupnula (samo da ostanem ziva Wink )

napravis txt box ispises txt, onda ides tamo gde se podesava transparentnost, nadjes opciju za ono, kao postepeno, u smislu nijansirano transparentno i to aplikujes na layer za pozadinu ( e sad, kako sam ja to objasnila i jeste li bilo sta jasno, ne znam pojma, na engleskom ne znam kako se to sve tacno zove, jer ja ovde koristim ps na italijanskom )

mozda.. Wink
IP sačuvana
social share
imam nešuntave dlanove Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2950
Hvala tebi na dobroj volji, ali nista te nisam razumeo, a tako nesto sam i ja sam pokusavao, ali nisam bas uspeo Smiley . Mislim da ce SF ili neko drugi ipak morati da mi kaze sta treba da uradim, naravno ako ga ne bude mrzelo.
IP sačuvana
social share
Prljavi plagijator, strani placenik, domaci izdajnik i najveci bludnik grada Cikaga.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Svedok stvaranja istorije

kad porastem, 'ocu bRe da budem tu-ri-STA!!

Zodijak
Pol
Poruke 26315
e pa dobro, ja rekoh i ostadoh ziva Wink

deder, kad saznas kako, postuj, sad i mene interesuje:)
IP sačuvana
social share
imam nešuntave dlanove Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Insane in the Mainframe

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 4488
Zastava Aachen
mob
Samsung Wave
Odaberes "Rectangular Merquee Tool" , i selektujes jedan deo na slici koja ce biti ta "siva / providna" , zatim odaberes "Gradient Tool"  gore (odma ispod menija) ces imati da biras kakvu hoces nijansu (znaci odaberes crno koje se preliva u transparentno) i onda drzis SHIFT i od pocetka one selekcije koju si napravio povuces (levim misem) do kraja selekcije i pustis, i dobices taj efekat ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2950
Da, da bas mi je jedan drugar to objasnjavao, medjutim ipak nije to to sto sam ja trazio. Na kraju sam ipak provalio kako se to radi i to sam. Znaci cela stvar je u tome da se jednostavno uzme opcija za crtanje kvadrata odnosno pravougaonika i nacrta se pravougaonik recimo crne boje. Onda desno dugme misa, blending options i samo se opacity smanji sa 100 na koliko zelis i to je sve sto sam ja trazio, ali niko mi to nije znao objasniti. To je to.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Insane in the Mainframe

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 4488
Zastava Aachen
mob
Samsung Wave
Ne, ne, ti si trazio efekat sa slike, a to sto sad kazes nije efekat sa slike... to je samo smanjena transparencija...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2950
Da u pravu si, ali meni je upravo to trebalo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Ti pitao:
Citat
mozes li da mi objasnis kako da u photoshop-u dobijem onaj transparentni efekat, odnosno da kada kucam tekst imam sivu podlogu koja je providna? Pokusavao sam da provalim kako to da uradim, ali ne znam.

Ja ti odgovorio:
Citat
http://www.uwec.edu/help/Photoshop7/transpimgs.htm
http://www.photoshopgurus.info/intermediate/transparent-gifs.shtml

S obzirom kako si objasnio dobro sam ti i poslao ista  Smile
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.107 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.