Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 12:38:34
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mala analiza - Kosovo  (Pročitano 6826 puta)
18. Jun 2007, 10:29:00
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1086
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Rekoh da se igram malo matematikom, i da uradim jednu procenu..

Recimo da Srbija reintegrise Kosovo i Albanci udju u parlament.. Koliko ce im godina trebati da preuzmu vladu..

CIA Factbook:
Rast populacije (Albanija - verovatno slican i na Kosovu)  je +0.65 % (0.0065)

Wikipedia:
Pad populacije (Srbija) je -0.8 (procena iz 2000 godine). Medjutim, ovaj broj ukljucuje i albance, pa ga stoga treba korigovati, i reci cemo da je taj procenat oko -1.5 % godisnje (0.015). Plus iz Srbije ljudi odlaze dosta, pa i to ulazi u 1.5%.

Ovi procenti ce se menjati sa godinama. Ako Kosovari nastave istim tempom da se mnoze, imacemo geometrijsku progresiju, ali ja racunam da ce tempo donekle da opada sa godinama, a da ce procenat ostati blizak 0.65.

Pretpostavimo da u Srbiji imamo 8 miliona ljudi,
A na Kosovu 2 miliona

Za 20 godina ovim tempom:
Srbija 5.9 miliona
Kosovo 2.3 miliona

Za 50 godina ovim tempom:
Srbija 3.8 miliona
Kosovo 2.8 miliona

Dakle, Srbija bi postala gori slucaj od Makedonije za jedno 50 godina. Za 100 godina vam je jasno.

Zakljucci?
« Poslednja izmena: 18. Jun 2007, 10:33:51 od alexnikolic »
IP sačuvana
social share
Profil glasaca Tome Nikolica: 27% osnovna skola (citaj nepismeno), 17% zanatske skole, 45% srednja skola, samo 11% visa skola ili fakultet.

Zakljucak: Ako ume da procita sta pise na glasackom listicu - dobar je.
(Izvor: CESIDovo istrazivanje za predsednicke izbore 2008, strana 9, videti na CESIDovom sajtu)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
 posto je tebi izgleda sve vec tako "jasno", zasto nam ti ne das neki originalan zakljucak,
valjda si zato i postavio temu??

mada bolje bi pristajao naslov "sta ce biti za 100 godina" jer ovo nije bas mala analiza, iako ce takvom cini.... 

kako god, zanimljivo je...

ja mislim da ce nacije, vjere i rase biti zabranjene zakonom prije nego sto broj siptara, pardon, kosovara, dodje na 2,189.988
bicemo "lovci", "rudari", "radnici", "zidari" isl. nema srbin, hrvat, spanac, mohikanac, mozda ce biti svajcaraca ali tesko... zadovoljan?

ps.
koji kosovari?
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1086
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
posto je tebi izgleda sve vec tako "jasno", zasto nam ti ne das neki originalan zakljucak,
valjda si zato i postavio temu??

mada bolje bi pristajao naslov "sta ce biti za 100 godina" jer ovo nije bas mala analiza, iako ce takvom cini.... 

kako god, zanimljivo je...

ja mislim da ce nacije, vjere i rase biti zabranjene zakonom prije nego sto broj siptara, pardon, kosovara, dodje na 2,189.988
bicemo "lovci", "rudari", "radnici", "zidari" isl. nema srbin, hrvat, spanac, mohikanac, mozda ce biti svajcaraca ali tesko... zadovoljan?

ps.
koji kosovari?

Ja se slazem, besh nacije, ali rekoh da vidim sta kazu drugi.. Kosovari - odnosi se na albance na Kosovu jer oni sebe tako zovu.
IP sačuvana
social share
Profil glasaca Tome Nikolica: 27% osnovna skola (citaj nepismeno), 17% zanatske skole, 45% srednja skola, samo 11% visa skola ili fakultet.

(Izvor: CESIDovo istrazivanje za predsednicke izbore 2008, strana 9, videti na CESIDovom sajtu)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Kragujevac za prestonicu!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 463
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola v3
Ne slazem se s tobom. ljudi treba da znaju svoje porklo i svojukulturu. Nije bas "besh nacije". Ali to ne treba biti glavna odrednica pri ocenjivanju ljudi
Mislim:
Zdravo ja sam Pera Peric. Ja sam Srbin.
ili
Zdravo. Ja sam Pera Peric. Ja sam iz Srbije.
To definitivno nije isto.
A sto se tice Kosova, i tu se ne slazem.
Nema nikakvih nacina da Srbija povrati vlast nad Kosovom.
Cak ni ratom, jer cemo tek onda dobiti po nosu.
IP sačuvana
social share
Idemo u rat da se bijete!
 Neki cete da poginete, a neki cemo i da se vratimo!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1086
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Ne slazem se s tobom. ljudi treba da znaju svoje porklo i svojukulturu. Nije bas "besh nacije". Ali to ne treba biti glavna odrednica pri ocenjivanju ljudi
Mislim:
Zdravo ja sam Pera Peric. Ja sam Srbin.
ili
Zdravo. Ja sam Pera Peric. Ja sam iz Srbije.
To definitivno nije isto.
A sto se tice Kosova, i tu se ne slazem.
Nema nikakvih nacina da Srbija povrati vlast nad Kosovom.
Cak ni ratom, jer cemo tek onda dobiti po nosu.

Ma ne kazem ja da cemo da povratimo, ali ovo je matematicki scenario, nema veze sa realnoscu.

Ovaj scenario je u sustini uzet da bi se testiralo sta to neki zele pricom Kosovo je Srbija i predstavljanjem ishoda takve price.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Kragujevac za prestonicu!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 463
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola v3
Brate i bez kosova desice nam se isto.Ovi nas ubijaju takvim tempom da ce uskoro ostati samo oni i njihove velike vodje. a onda ce se poubijati izmedju sebe...
IP sačuvana
social share
Idemo u rat da se bijete!
 Neki cete da poginete, a neki cemo i da se vratimo!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
Nokia 
ovako,
 analiza ti je uzas boziji.
dosta povrsno gledano...

glavno si propustio.
DS, LDP G17 nikada nece biti u vlasti sa retardima.
dakle u srbiji ima 2 bloka. DS,LDP,G17 i slicni, i DSS,SRS i SPS
dok bi albanci bili zadovoljni sa jednom strankom ili koalicijom svih mi bismo se podelili.
dakle tu ti granica vec pada na 30 godina.

dalje, albanci su ti kao sekta.
ili niko nece izaci na izbore, ili ce izaci svih 3 miliona dok je kod nas izlaznost u najboljem slucaju 65%.
dakle, granica ide na 20 god.

ako KiM ostane u srbiji, vrlo brzo cemo imat nekog mustafu za predsednika a jos brze ministre muhamede i sl.
najkasnije sve to za 20 god.

Smile
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 311
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
gluposti !!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
Nokia 
gluposti !!
Smile
istina, jak ti argument.

jbg. istina na da boli, ali sto je pre pogledas u oci, to bolje za tebe.
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung S7220
Ko ce zivjeti na nasim prostorima. Nista nije bolje ni u BiH, Hrvatskoj...  Smile  Smile
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 12:38:34
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.