Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 02:33:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mala analiza - Kosovo  (Pročitano 6828 puta)
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Rekoh da se igram malo matematikom, i da uradim jednu procenu..

Recimo da Srbija reintegrise Kosovo i Albanci udju u parlament.. Koliko ce im godina trebati da preuzmu vladu..

CIA Factbook:
Rast populacije (Albanija - verovatno slican i na Kosovu) je +0.65 % (0.0065)

Wikipedia:
Pad populacije (Srbija) je -0.8 (procena iz 2000 godine). Medjutim, ovaj broj ukljucuje i albance, pa ga stoga treba korigovati, i reci cemo da je taj procenat oko -1.5 % godisnje (0.015). Plus iz Srbije ljudi odlaze dosta, pa i to ulazi u 1.5%.

Ovi procenti ce se menjati sa godinama. Ako Kosovari nastave istim tempom da se mnoze, imacemo geometrijsku progresiju, ali ja racunam da ce tempo donekle da opada sa godinama, a da ce procenat ostati blizak 0.65.

Pretpostavimo da u Srbiji imamo 8 miliona ljudi,
A na Kosovu 2 miliona

Za 20 godina ovim tempom:
Srbija 5.9 miliona
Kosovo 2.3 miliona

Za 50 godina ovim tempom:
Srbija 3.8 miliona
Kosovo 2.8 miliona

Dakle, Srbija bi postala gori slucaj od Makedonije za jedno 50 godina. Za 100 godina vam je jasno.

Zakljucci?

Proveri koliko siptara sa KiM ima u Svedskoj, Skandinaviji, Americi,...
U pravu si da se *ebu kao kerovi i kote njihove kucke. Ali ??????
Njima ne odgovara ni KiM vec zapad.
Tamo ce biti sa svojom bracom muslimanima iz Alzira, Indije, pakistana,.... koji su preplavili Englesku, Francusku, Holandiju, Nemacku,...Ako, ponavljam AKO??? ikada KiM dobije samostalnost sledi bezanija na zapad i onda vruc krompir EU!!!!!!!!!!
Nece Srbija vecito da finansira svoje neprijatelje pa ni siptare da bi se kotili kao pacovi i kerovi..
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung Galaxy S9+
@stami4

Mislim da EU nece dopustiti naseljavanje Siptara.  Smile Smile Ne treba njima sljam.Imaju oni dosta problema sa njima.Gde god dodju oni to su problemi.Znaju to oni samo sto se prave blesavi.Znas onaj fazon:"Super ste vi ali zaobidjite nasu zemlju". Svi ih kao obozavaju ali samo dalje od nase zemlje  Smile Po meni oni ce se potruditi da sutnu Albance na Kosmet.  Smile Naravno njihov prljav novac im se ne gadi i to uzimaju samo tako.....  Smile
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
@stami4

Mislim da EU nece dopustiti naseljavanje Siptara. Smile Smile Ne treba njima sljam.Imaju oni dosta problema sa njima.Gde god dodju oni to su problemi.Znaju to oni samo sto se prave blesavi.Znas onaj fazon:"Super ste vi ali zaobidjite nasu zemlju". Svi ih kao obozavaju ali samo dalje od nase zemlje Smile Po meni oni ce se potruditi da sutnu Albance na Kosmet. Smile Naravno njihov prljav novac im se ne gadi i to uzimaju samo tako..... Smile
Mozda si u pravu. Ali,..????
Pogledaj kako su davali politicki azil siptarima. tako si svojevremeno Nemci napravili greskusa ciganiam (da se ne uverede- romima) i saka imaju plan da za par godina vrate zemljama iz kojih su dosli oko 300.000 politickih izbeglica-romske macionalnosti sa decom koja su rodjena u nemackoj i po zakonima te iste zemlje imaju i Nemacko drzavljanstvo.
tako su i Svedjani dalai siptarima politicki azil. Doslo je do naglog povecanja broja siptara - i tamo se kote i vec su u problemima .
Videcemo kako ce pokusati da sada rese taj problem.
Sitan zez protiv sebe su napravili davanjem politickih azila svim probisvetima koji su ga zatrazili a dolazili su iz Srbije ili bivse SFRJ.
malo je ljudi koji su u ratnim desavanjima 90-tih stvarno imali potrebu za azilom jer su ostali bez domova i pognjista.
medjutim sipci su to debeloiskoristili .
Po SAD ih isto ima mnogo i , verujem da znas da predstavljaju jedan od jacih lobija zbog snage siptarske mafije koja je u vrhu mafijaskih organizacija u SAD.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung Galaxy S9+
Citat
Mozda si u pravu. Ali,..????
Pogledaj kako su davali politicki azil siptarima. tako si svojevremeno Nemci napravili greskusa ciganiam (da se ne uverede- romima) i saka imaju plan da za par godina vrate zemljama iz kojih su dosli oko 300.000 politickih izbeglica-romske macionalnosti sa decom koja su rodjena u nemackoj i po zakonima te iste zemlje imaju i Nemacko drzavljanstvo.
tako su i Svedjani dalai siptarima politicki azil. Doslo je do naglog povecanja broja siptara - i tamo se kote i vec su u problemima .
Videcemo kako ce pokusati da sada rese taj problem.
Sitan zez protiv sebe su napravili davanjem politickih azila svim probisvetima koji su ga zatrazili a dolazili su iz Srbije ili bivse SFRJ.
malo je ljudi koji su u ratnim desavanjima 90-tih stvarno imali potrebu za azilom jer su ostali bez domova i pognjista.
medjutim sipci su to debeloiskoristili .
Po SAD ih isto ima mnogo i , verujem da znas da predstavljaju jedan od jacih lobija zbog snage siptarske mafije koja je u vrhu mafijaskih organizacija u SAD.

Znam za to sve sto si rekao i slazem se potpuno  Smile Samo mislim da sada posle svega vise zemlje EU nece dozvoliti
neko veliko naseljavanje.Posebno ne Albanaca.Na primer moj brat u Nemackoj kaze da Nemci da mogu sve bi strance sutnuli  napolje ali bas iz razloga sto si naveo to je nemoguce.  Smile Jedino mozda da se nasele u zemlje EU koje nemaju toliko stranaca.To sam vec cuo da je neko dao predlog od politicara sa Zapada.  Smile Albanska mafija je vrlo jaka i koliko znam drze 1 mesto na zapadu Amerike u trgovini heroinom.Tu se vrti veliki novac a svi vrlo dobro znamo
da je kod Amerikanaca po ustavu dozvoljeno lobiranje  Smile
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

'OĆEŠ DA TI OPEREM ŠAJBU?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 864
Zastava vazduh-zemlja-voda
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 1.02
Rekoh da se igram malo matematikom, i da uradim jednu procenu..

Recimo da Srbija reintegrise Kosovo i Albanci udju u parlament.. Koliko ce im godina trebati da preuzmu vladu..

CIA Factbook:
Rast populacije (Albanija - verovatno slican i na Kosovu)  je +0.65 % (0.0065)

Wikipedia:
Pad populacije (Srbija) je -0.8 (procena iz 2000 godine). Medjutim, ovaj broj ukljucuje i albance, pa ga stoga treba korigovati, i reci cemo da je taj procenat oko -1.5 % godisnje (0.015). Plus iz Srbije ljudi odlaze dosta, pa i to ulazi u 1.5%.

Ovi procenti ce se menjati sa godinama. Ako Kosovari nastave istim tempom da se mnoze, imacemo geometrijsku progresiju, ali ja racunam da ce tempo donekle da opada sa godinama, a da ce procenat ostati blizak 0.65.

Pretpostavimo da u Srbiji imamo 8 miliona ljudi,
A na Kosovu 2 miliona

Za 20 godina ovim tempom:
Srbija 5.9 miliona
Kosovo 2.3 miliona

Za 50 godina ovim tempom:
Srbija 3.8 miliona
Kosovo 2.8 miliona

Dakle, Srbija bi postala gori slucaj od Makedonije za jedno 50 godina. Za 100 godina vam je jasno.

Zakljucci?
Postoji vrlo jednostavno resenje za ovu tvoju matematiku, a to je da se Srbija podeli u 6-7 izbornih jedinica i da svaka izborna jedinica daje isti broj poslanika, znaci ako sadasnji srpski parlament ima 250 poslanika, svaka izborna jedinica pa i Kosmet bi davao oko 40 poslanika, bez obzira koliko ima Sipusa na Kosmetu...Sto se tice lekarskih termina, gangrena i tumora, osim sece postoji i resenje da se inficirani deo "zamrzne" dok se ne pronadje lek za njegovo izlecenje i prikljucenje ostatku tela jer medicina stalno napreduje, mada u ovom slucaju lek postoji ali nam ne daju da ga primenimo, i zbog toga se kaze da je Kosmet deo Srbije, samo zato da bi se izborili da On makar formalno ostane nas kako bi u buducnosti docekali tajming da primenimo taj lek...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 54
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
alex...

Lepa ti je ta geometrijska progresija populacije kad ne uzmes u obzir malkice spoljnih faktora kao sto su zivotni vek, gustina naseljenosti, nivo obrazovanja, kvalitet zivota, pa onda na primer rat, bolest, hrana, voda, uranijum, razvijenost drzave, dugotrajnost interesa trenutnih lobista za Kosovo, politicka kretanja u Evropi i Svetu, pa na kraju tvoju pristrasnost, koeficijent inteligencije, tacnost tvojih pretpostavki...

A i tvoje dve sitne pretpostavke - da je u Albaniji rast populacije isti kao na Kosovu, i populacija u Srbiji 8 a na Kosovu 2 miliona govore koliko cinjenica u stvari imas (nemas).

Ovo sto si ti napisao ti je cist politicki govor za siroke narodne mase. Dobro bi prosao u Tirani.

* A ako uzmes par stotina Srpskih boraca (ne onih iz one "garde" C.Lazara nego pravih) pa ako svakog pomnozis sa 10 siptara dnevno pa puta 25 radnih dana u mesecu, pa puta jos 20-godina koliko sigurno jos mozemo da radimo, ta tvoja demografska Siptarska kriva ce bas da se nakrivi momce...
P.S. Drzavne praznike uracunaj a Verske nemoj, na Verski praznik ne valja da se radi.
IP sačuvana
social share
Sta smo danas naucili:

Govori tiho i ...
Sacuvaj me Boze pravnika i sudija.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Citat
ok, ali ako zadrzis zarazenu nogu, sanse da stradas su ravno 100% a ovako su oko 30%
прецизније око 15%,не рачунајући Војводину и Рашку област.........
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1086
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
alex...

Lepa ti je ta geometrijska progresija populacije kad ne uzmes u obzir malkice spoljnih faktora kao sto su zivotni vek, gustina naseljenosti, nivo obrazovanja, kvalitet zivota, pa onda na primer rat, bolest, hrana, voda, uranijum, razvijenost drzave, dugotrajnost interesa trenutnih lobista za Kosovo, politicka kretanja u Evropi i Svetu, pa na kraju tvoju pristrasnost, koeficijent inteligencije, tacnost tvojih pretpostavki...

A i tvoje dve sitne pretpostavke - da je u Albaniji rast populacije isti kao na Kosovu, i populacija u Srbiji 8 a na Kosovu 2 miliona govore koliko cinjenica u stvari imas (nemas).

Ovo sto si ti napisao ti je cist politicki govor za siroke narodne mase. Dobro bi prosao u Tirani.

* A ako uzmes par stotina Srpskih boraca (ne onih iz one "garde" C.Lazara nego pravih) pa ako svakog pomnozis sa 10 siptara dnevno pa puta 25 radnih dana u mesecu, pa puta jos 20-godina koliko sigurno jos mozemo da radimo, ta tvoja demografska Siptarska kriva ce bas da se nakrivi momce...
P.S. Drzavne praznike uracunaj a Verske nemoj, na Verski praznik ne valja da se radi.

Spoljni faktori koje navodis su neki uracunati, a neke nema potrebe uracunavati. Razlike u finalnim brojakama bi verovatno bile male. A ti kad si pametan uzmi pa uradi bolji scenario, nemam nista protiv da vidim tvoj model. Mozes i u excelu da ga uradis, pa posalji.

Sto se tice srpskih (pridev se pise malim slovom) boraca, odakle ti dolazi inspiracija za ovo baljezganje?
IP sačuvana
social share
Profil glasaca Tome Nikolica: 27% osnovna skola (citaj nepismeno), 17% zanatske skole, 45% srednja skola, samo 11% visa skola ili fakultet.

Zakljucak: Ako ume da procita sta pise na glasackom listicu - dobar je.
(Izvor: CESIDovo istrazivanje za predsednicke izbore 2008, strana 9, videti na CESIDovom sajtu)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 54
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7

Spoljni faktori koje navodis su neki uracunati, a neke nema potrebe uracunavati. Razlike u finalnim brojakama bi verovatno bile male. A ti kad si pametan uzmi pa uradi bolji scenario, nemam nista protiv da vidim tvoj model. Mozes i u excelu da ga uradis, pa posalji.

Sto se tice srpskih (pridev se pise malim slovom) boraca, odakle ti dolazi inspiracija za ovo baljezganje?

To moje "baljezganje" je tacnija statistika od ove tvoje nadri-matematike.
Brojkama se ne pise "brojakama".
IP sačuvana
social share
Sta smo danas naucili:

Govori tiho i ...
Sacuvaj me Boze pravnika i sudija.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1086
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4

To moje "baljezganje" je tacnija statistika od ove tvoje nadri-matematike.
Brojkama se ne pise "brojakama".

Pa ajde genije, ja sam trazio Excel od tebe sa uracunatim tim faktorima.
IP sačuvana
social share
Profil glasaca Tome Nikolica: 27% osnovna skola (citaj nepismeno), 17% zanatske skole, 45% srednja skola, samo 11% visa skola ili fakultet.

Zakljucak: Ako ume da procita sta pise na glasackom listicu - dobar je.
(Izvor: CESIDovo istrazivanje za predsednicke izbore 2008, strana 9, videti na CESIDovom sajtu)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 02:33:28
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.