Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Jul 2025, 02:36:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Organska hrana  (Pročitano 1231 puta)
23. Nov 2011, 15:08:17
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
Browser
Opera 9.64

Da li zaista znamo sta se sve nalazi u hrani koju jedemo? Hajde da sagledamo koje nam prednosti pruza organska hrana.

Nije nikakva tajna da mnogi proizvodjaci hrane, u cilju postizanja sto vecih prinosa a samim tim i novcanih prihoda, upotrebljavaju veliki broj pesticida koji su opasni po zdravlje. Jabuka proizvedena na taj nacin divno izgleda ali cak i nakon pranja, u sebi moze imati i vise od 30 razlicitih pesticida. To moze biti dobra vest za njihove bankovne racune, ali svakako nije dobra za nase zdravlje.

Od drugog svetskog rata pa do danas kvalitet hrane je definitivno na daleko nizem nivou. Tako na primer, nivo vitamina C u danasnjem vocu nije isti kao sto je bio pre 60 godina. Ne treba zaboraviti da su razna hormonska sredstva i antibiotici koji se daju zivotinjama namenjenim za ishranu ljudi, takodje, veoma stetni po zdravlje.

Pesticidi i druge hemijske supstance dovode se u vezu sa mnogim bolestima kao sto su rak, Alzhaimer, alergija, gojaznost... Uz unos otrova u organizam sasvim je normalno ocekivati razne reakcije u telu.

Sve to je dovoljan razlog da moramo biti informisani o prednostima organske hrane.

Organska hrana proizvodi se na ekoloski cistom i zdravom zemljistu, u cistom okruzenju i bez upotrebe hemijskih sredstava. Samo tako proizvedena hrana moze se nazvati zdravom hranom i pruziti nam ono sto je nasem organizmu potrebno za normalno i zdravo funkcionisanje. Ne tako davno bilo je besmisleno uopste i pricati o tome jer druge hrane nije ni bilo. Zato ni danas ne smemo zaboraviti sta nam priprema priroda a sta covek u hemijskim laboratorijama.

Poznato je da organski proizvedena hrana sadrzi i do 50% vise hranljivih materija, vitamina i minerala. Osim toga ukus i miris kvalitetne i zdrave organske hrane se bitno razlikuje od vestacki proizvedene, to je ono sto stariju populaciju podseca na mladost a svima nama pruza potpuno uzivanje.

Zato ukoliko brinete o svom zdravlju i zdravlju svoje porodice opredelite se za organsku hranu, a kada se jednom naviknete na nju vise se nikada necete vratiti na masovno proizvedeno i nezdravo voce, povrce i meso bez pravog ukusa. Naravno da cete u pocetku naici na probleme vazane za dostupnost i cenu organske hrane medjutim ukoliko se malo potrudite na pijacama i u obliznjim selima i te kako se mogu naci kvalitetni, svezi i mirisljavi proizvodi majke prirode. I ne zaboravite da ce vam nas posten i namucen seljak zbog toga biti duboko zahvalan.

Dok su zdravstvene prednosti nebrojive.

Izvor: priroda-leci-sve.com
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Jul 2025, 02:36:33
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Organska hrana

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.