Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 11:55:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Makedonija prva priznaje Kosovo  (Pročitano 13060 puta)
29. Nov 2007, 21:28:40
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 482
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
Makedonija prva priznaje Kosovo
Autor: Željka Jevtić | 30.11.2007 - 19:39
Makedonija prva priznaje Kosovo

Jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova u Prištini se planira posle 20. januara, a Makedonija bi, procenjuju politički lideri kosovskih Albanaca, trebalo da bude prva država koja će priznati nezavisnost Kosova, a potom računaju na priznanje Francuske i Amerike, kaže za „Blic“ dobro upućeni međunarodni diplomata uključen u kosovski proces. Do tada, ukoliko bude neke vrste pregovora, oni će se voditi, najverovatnije, takozvanom šatl diplomatijom u kojoj bi predstavnici međunarodne zajednice obilazili Beograd i Prištinu u nastojanju da se ipak postigne sporazum.

- Razgovori Beograda i Prištine posle 10. decembra najverovatnije će biti nastavljeni, ali malo je verovatno da će to iznova biti proces kao dva dosadašnja koje su vodili Marti Ahtisari i Kontakt grupa. Niko trenutno ne može sa sigurnošću tvrditi i kako će se razgovori odvijati, ali to će najverovatnije biti šatl diplomatija do, najkasnije, 1. februara - kaže „Blicov“ sagovornik.
Kosovski Albanci, međutim, rešeni su da proglase svoju državu i sigurni su u pristajanje EU na takav scenario i u države koje će ih prve priznati. Ipak, da li će, i kada, proglasiti nezavisnost zavisiće od toga da li će zaista i dobiti podršku međunarodne zajednice, a prvenstveno EU. Međunarodna zajednica, međutim, trenutno preko svojih kancelarija na Kosovu i Metohiji nastoji da se posle održanih izbora formira što stabilnija vlada na Kosovu koja bi mogla da „nosi“ sve buduće odluke.
Posrednička trojka Kontakt grupe najverovatnije već u ponedeljak imaće susrete sa predstavnicima Beograda i Prištine. Posle toga, 10. decembra predaće izveštaj. Svaki od članova trojke, predstavnik EU, SAD i Rusije, imaće svoj izveštaj, a na predstavniku EU Volfgangu Išingeru će biti da sastavi zajednički izveštaj tela Kontakt grupe. Po saznanjima „Blica“, izveštaj neće sadržati predlog rešenja i u njemu će biti izraženo nezadovoljstvo rezultatima procesa. Za očekivati je da se u izveštaju navede i ko je krivac za neuspeh - Beograd ili Priština, ali kako kaže naš sagovornik, da bi izveštaj dobio potpis sve trojice pregovarača on mora biti izbalansiran jer se stavovi unutar trojke razlikuju.
www.blic.co.yu

mislim da ovo zasluzuje posebnu temu.
ako ne, onda lock...
IP sačuvana
social share
hebi se nadrkani.
jeste, shvatio si.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1824
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
Lock u svakom slucaju....

Da Makedonija prva prizna nezavisnost......?
....pa znaju oni sta ih ceka kad-tad.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 30714
Zastava Makedonija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
a Makedonija bi, procenjuju politički lideri kosovskih Albanaca

Kraj price.
IP sačuvana
social share
Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар помеѓу народите - Гоце Делчев, Македонски револуционер

Свеста и чувството дека сум Македонец треба да стојат повисоко од се друго на светов - Крсте Петков Мисирков, Македонски просветител

Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
Ako to ucine, to ce biti svojevrsni harakiri  Makedonije...
« Poslednja izmena: 29. Nov 2007, 22:57:06 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1606
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
mob
Nokia 
Situacija na žalost uopšte nije bezazlena...Makedonija je u suštini dobroćudna i pre nekoliko godina i pored verovatnoće da uguši neku vrstu šiptarske bune, pristala (naravno pod uticajem te vazda "dobroćudne amerike i EU" (čitaj zlo nad svim zlotvorima Smile) na neki kompromis koji se na kraju formulisao u obliku statusa da šiptari u Makedoniji budu priznati kao ravnopravni narod...I šta bi, koliko mi se čini njihova volja za potpunu kapitulaciju makedonskog naroda ne jenjava...Čini mi se da će svih mogućih pritisaka biti u pravcu preuzimanja totalnog kontrolisanja te teritorije...I tamo je od 2001 god. međunarodna misija za bezbednost i neku reformu za rad takozvane dobrobiti svih građana, ali činjenično stanje pokazuje potpunu drugačiju sliku...Danas sam bio na aerodrom u Skoiplju...na graničnom prelazu Čukarka u kabini za pregled pasoša panduri šiptar i šiptarka koji se međusobno vataju...jedva se suzdržao nad koleginicom i nekako se kontrolisao da nam proveri pasoše...u jednoj ruci su mi bili pasoši a u drugoj saobraćajna i zeleni karton...nakon pregleda pasoša hteo sam mu pružiti ove ostale papire..na to je časni državljanin Makedonije, gosp. šiptar iskomentarisao (gestikulacijom i pogledom naravno):" ma pali brate, vidiš da imam preča posla.."... i tako...Komentarišući to pred prijateljem koga sam čekao na aerodromu, a koji se inače vraćao iz Diseldorfa, dobio informaciju da je imao sličnog iskustva na carini aerodroma upravo u Diseldorfu...pogodite ko je bio glavni akter tog filma...? Pa šiptar naravno... Smile... Ja ne znam da li je cela evropa slepa nad ovom kugom 21 veka koja je prevazišla i sidu, a slobodno je možemo nazvati šiptarotologija ili šiptarotomija... Smile
IP sačuvana
social share
Слава Богу на висини, на земљи мир, међу људима добра воља
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol
Poruke 6398
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Boze ,kakav apsurd...!!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia 6300
ja ipak mislim da će prva koja prizna Kosovo biti Albanija, pa onda ostatak NATO kandidata (Hrvatska, Makedonija, Gruzija) pa NATO savez, susjedi novonastale kvazi države (CG).... Makedonija nije izuzetak Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
ja ipak mislim da će prva koja prizna Kosovo biti Albanija, pa onda ostatak NATO kandidata (Hrvatska, Makedonija, Gruzija) pa NATO savez, susjedi novonastale kvazi države (CG).... Makedonija nije izuzetak Smile
zaboravio si island Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Citat
zaboravio si island
Ма да они су први признали ЦГ мислећи да је канадска држава. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
Citat
zaboravio si island
Ма да они су први признали ЦГ мислећи да је канадска држава. Smile
Pa dobro, svi znamo da je to jubilarna 51 zvjezdica juznog susjeda Kanade.... Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 11:55:52
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.