lako je da imas lobi kad celoj Evropi prodajes drogu.....
...sa c'e dodje ceda pa ce vidis sta znaci ekspanzija Srpskog lobija u pravom smislu reci. Makedonija da prva prizna Kosovo....?....nema teoretske sanse,znaju oni sta ih ceka kad tad.
« Poslednja izmena: 30. Nov 2007, 21:55:29 od Koma-Komandant »
kompromis koji se na kraju formulisao u obliku statusa da šiptari u Makedoniji budu priznati kao ravnopravni narod
Ако је ово тачно, онда Православци у Македонији и нису ништа криви.
Naravno da je tačno..jako sam često u Skoplju, tako da se ne pozivam na tamo neke izvore već sam lično imao prilike da se suočim sa takvom realnom slikom...Ironija do ironije...I da nabacim još jedan "apsurd" ( kao što napomenu predhodne gošća ove teme): nakon prelaska granice, dok sam vozio, bio sam u potrazi za nekom radio stanicom ... pola bre fm-stereo sistema je bio prebukiran šiptarskom melodijom i dijalektom Šta da vam kažem, Priština u velikom ili konbinacija Istanbula i Tirane u malom...O utiscima u centru Skoplja da ne govorim, biće to velika digresija na ovu temu ili ti amerikansko-debilno rečeno u "off-u" ...pfff... A što se tiče Pravoslavaca u samoj makedoniji i to je ralativna stvar, samozvana Makedonska Pravoslavna Crkva se još tretira kao raskolnička jer je imala muko da sa svojom autokefalnošću od strane SPC skrene stranputicom u sunovrat koji apsolutno ne definiše hrišćanstvo...U neku ruku se ovakav epilog posle svega i mogao očekivati...Oni su svoje isterivanje neke pravde forsirali na potpunom pogrešnom primeru, koji je ujedno bio neosnovan i isceniran, a tiče se slučaja arhiepiskopa ohridskog Vladiku Jovana koga besumučno šikaniraju već godinama...No ponovih svoju digresiju, pa da ne dužim... U suštini, kroz sve to se može naći osnova za pretpostavku kakva će biti zapravo reakcija Makedonije ukoliko se nerado desi jednoumno , svakako privremeno, proglašenja nezavisnosti Kosova i Metohije
Al da se mi ne bavimo mnogo tuđim reakcijama jer su naše bolesnije no pola onih koje nas svakodnevno saleću sa svih strana. Da vidimo kako ćemo mi da se sa tim ponesemo..malopre sam nezvanično u nekom neformalnom razgovoru čuo da se, čini mi se, Italijanska skupština bavila pitanjem Kosova i Metohije i da su izglasali neprihvatanja jednostranog proglašenja nezavisnosti...
« Poslednja izmena: 01. Dec 2007, 00:24:39 od producnenad »