Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Lovci na glave na tragu Mladiću  (Pročitano 5061 puta)
16. Jun 2005, 02:40:23
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Lovci na glave na tragu Mladiću
U trouglu između Srbije, Crne Gore i BiH policija je registrovala najmanje dve grupe dobro opremljenih lovaca na ucenjene glave. Mladićevi ljudi tvrde da pravih pregovora nije ni bilo i da im je naložio da ga ubiju ako zapadne u bezizlaznu situaciju

BEOGRAD - Kontakti između funkcionera srpske vlade i ljudi najtraženijeg haškog begunca generala Ratka Mladića, po svoj prilici, neće dati rezultat, tako da se šanse za dobrovoljnu predaju nekadašnjeg komandanta VRS tretiraju kao teoretske, piše nedeljnik Evropa u poslednjem broju. Tako se procenjuje u vladi, dok se u krugovima Mladićevih saradnika koji su pristali da govore za Evropu njegovoj predaji ne daje ni toliko šansi. Sličnim procenama barataju i strane diplomate u Beogradu.

Obmana stranog diplomate

Proteklih godinu dana u Vladu se prijavilo najmanje petoro ljudi koji su ponudili svoje usluge u pregovorima o Mladićevoj predaji. Budući da je i Vlada po tom pitanju bila veoma oprezna, posle detaljnih provera većina pregovarača ocenjena je kao neozbiljna i s njima su prekidani svi kontakti. Pre izvesnog vremena, međutim, pojavio se jedan visoki oficir Vojske RS koji je ponudio svoje usluge i koji je ocenjen kao mogućnost koja bi mogla da da rezultat. Jedan od najbližih Koštuničinih saradnika u Vladi demantovao je, međutim, prisustvo tog oficira tvrdeći da je to pogrešan trag. Prema tom funkcioneru, vest da Mladić pregovara o predaji u javnost je plasirana zabunom ili obmanom jednog visokog zapadnog diplomate.

Ali Mladić i ljudi iz njegovog okruženja svesni su da je pritisak veliki, da se krug oko njih sužava, da je Koštunica apsolutno rešen da ga uhapsi. Međutim, kako tvrdi sagovornik Evrope, koji je proteklih godina bio blizak srpskom generalu, čak i tada ne rastu šanse da se Mladić nađe pred Tribunalom. Sagovornik Evrope tvrdi da je Mladić zadržao raniji stav, kojim se deklarisao kao zakleti protivnik dobrovoljnih odlazaka u Hag.

- Kako bi saznao da neko pregovara o predaji, Mladić od tog momenta više nije želeo da čuje za njega - rekao je sagovornik Evrope.
Kako veruje da u Hagu ne može da dobije pošteno suđenje, kao ni uslove u kojima će braniti svoju nevinost, u koju čvrsto veruje, Mladić je rešen da tamo ne ode ni za živu glavu. Kolika je njegova rešenost da ne ode živ u Hag svedoči i to što je najbližim ljudima izdao nalog da ga u slučaju bezizlazne situacije ubiju. ukoliko bude sprečen da to učini sam. Zbog toga se u krugovima bliskim Mladiću veruje da pregovori s Vladom o njegovoj predaji nikada nisu bili ozbiljni, iako potvrđuju da ih je bilo.

Sve manje pomagača

Mladićeva odstupnica presečena je sa svih strana i on, tvrdi se, osim nešto pripadnika VBA i ljudi iz ličnog obezbeđenja, nema više nikoga ko bi mogao da mu pomogne. Ali i ta grupa Mladićevaca sve više je odsečena od korisnih informacija budući da VBA zaista aktivno učestvuje u Mladićevom pronalaženju. Uz Mladića su, tvrdi se, neki još aktivni vojni funkcioneri, kao i nekoliko penzionisanih generala koji su zadržali nešto dobrih kontakata u Generalštabu, a koje koriste kako bi pomogli njegovo skrivanje.

U Mladićevom okruženju tvrde da je ključnu ulogu u pregovorima odigrao general Dragomir Pećanac, koji je tokom rata u Bosni bio šef Mladićevog kabineta u Glavnom štabu Vojske RS. Posle rata Pećanac je iz RS prešao u Beograd, gde je poslednjih godina držao firmu za obezbeđenje, koju je vodio sa još jednim generalom iz RS Radivojem Miletićem.

Mladićevi ljudi tvrde da je Pećanac ponudio dobre usluge za Mladićevu predaju, da je čak i započeo pregovore o tome i da je kao svoju vezu sa Mladićem naveo generala Zdravka Tolimira, jednog od Mladiću najlojalnijih oficira još sa kninskog ratišta. Ali, tvrde oni, ni Mladić ni Tolimir o svemu tome nisu imali pojma i nisu ni na koji način učestvovali u pregovorima. Štaviše, tvrdi se da je Mladić zbog nekog incidenta Pećanca odstranio od sebe još 1999. godine i da ovaj, iako se u međuvremenu sretao sa njegovim ljudima, nema nikakve veze sa odbeglim generalom.

Iako nemaju apsolutno pouzdane informacije o tome, u Vladi veruju da se Mladić u ovom trenutku skriva u trouglu između zapadne Srbije, severa Crne Gore i istočne Bosne. Podatak da bi tromeđa mogla da bude mesto gde boravi Ratko Mladić potkrepljuje i činjenica da je na istom tom prostoru poslednjih nedelja policija registrovala najmanje dve grupe dobro opremljenih lovaca na ucenjene glave, koje se nadaju da će se dokopati nagrade od pet miliona dolara, koliko iznosi naknada za hvatanje Mladića. Tvrdi se da je jedna od te dve grupe sastavljena od bivših pripadnika paravojnih formacija iz Srbije. Mnogo bolje od njih opremljena je druga, veća grupa mešanog sastava, sastavljena od ljudi iz Srbije, Republike Srpske i iz inostranstva. Izvori Evrope tvrde da je ta grupa u potrazi za Mladićem prošle nedelje viđena u okolini Čačka.
Koliko god Mladićev položaj izgledao bezizlazno, niko u Vladi i policiji ne može da proceni da li će i, još manje, kada će uspeti da lociraju i uhapse generala, piše, između ostalog, u nedeljniku Evropa.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
Pitam se po kom medjunarodnom ugovoru mogu nekakvi naoruzani drzavljani Republike Srpske -- a narocito trrecih zemalja -- da se smucaju kako hoce po Srbiji,

kad cak i vojni atasei diplomatskog kora u Beogradu moraju da prijavljuju kad putuju npr. u Nis ili Suboticu

i to i i bez oruzja, a kamoli sa oruzjem (u kom slucaju moraju da imaju pratnju drzavljana Srbije).

A ako ti "head huntersi" to rade ilegalno, onda bivsi obijac trafike Jocic treba da da ostavku sto ih nije pohapsio.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Imas pravo ali ne zaboravi da smo banana drzavica gde je moto "anything goes"...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Mi nismo nikakva "banana drzavica". Ali mozda vi jeste.

Everything is in the mind.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Kad kazem "mi" mislim na Srbiju i CGoru, ako ne zivis u toj zemlji ili nisi poreklom iz nje, ne znam zasto se javljas?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
1. Ja zivim u Srbiji, posle zivota u 5 drugih zemalja po 1-6 godina i jos 2 zemlje po 6 meseci.

2. Uz sve svoje ogromne mane, Srbija je daleko od toga da bude banana drzavica.

3. Sve je u umu / stanju svesti.

----

Ako ni toliko ne mozes da razumes -- da te citiram: "ne znam zasto se javljas".

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Posle zivota u nekoliko stranih zemalja i 30+ zemalja koje sam obisao turisticki, nalazim da sam dovoljno kompetentan da iskomentarisem.

Uz sve svoje ogromne mane, Srbija ne da je banana drzavica nego bolje da ne pokusavamo da se uporedjujemo...

Jeste da je sve u umu ali ako je tebi lepo ne znaci da je lepo vecini. Ako ti nesto mislis ne znaci da je to istina samo zato sto ti tako mislis.

Nego vratimo se nam temu, drzavu (vlast) iako poseduje mehanizam sile bas briga sta se radi. Kod nas vlasti odgovaraju samo sebi i svome dzepu, kao u banana drzavicama. Kod nas cveta korupcija, kao u banana drzavicama. Kod nas se kriminalci idolizuju, kod nas je vladao komunizam doskoro, kao u mnogim banana drzavicama... Necu ni da komentarisem GDP, GNP, PPI i slicne pokazatelje.

Zato im i nije u interesu da se cimaju oko "bounty hunters-a" kada imaju bolje stvari da rade. Na veliku zalost nas biraca.

Mislim da je dosta. Imamo mi i dobrih stvari ali smo pojedinacno i kolektivno jako nerealni (ukljucujuci tebe) i mislimo da smo nesto posebno.

Eto, lepo sam napisao, ali sumnjam da ces da razumes.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Nismo mi banana drzava... imamo mi i svoju istoriju i svoje vrednosti... problem je samo u cinjenici da iako imamo veliki potencijal to nikad ne iskoriscavamo i problem je sto dovoljno drugo propadamo da smo uspeli zaostati toliko da se to bas i ne moze lako stici. Ocekujemo spasoice a njih nigde nema, i realno mi smo u velikom problemu... jebiga... drzava i napredak zahtevaju stalni rad, a i kuca preopada kad u njoj niko nista ne sredjuje godinama...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
SF, imamo istoriju, tacno da nismo tikva bez korena, ali... To nas jos vise gura dole! Poprilicno se zivi u proslosti, bilo da je to "Car Dusan je zauzeo pola Grcke" ili "Zvezda je bila prvak sveta '91 godine". Kljucna rec bila. Treba misliti gde cemo biti za 50 godina, a ne sta smo radili pre 50 godina. Takodje, po populaciji i infrastrukturi zaista smo blizu takvim banana drzavama! Obrazovanje nam se kako tako drzi ali opet... Dusa me boli kada vidim Grke koliko imaju sredjeniju drzavu iako su po prirodnim resursima jako slabiji od nas. Ovo sve pricam jer sam ogorcen na nas narod kao celinu!

Kada jednom shvatimo da smo zaista blizu takvim drzavicama po mnogim znacajnim stvarima, mozda se pokrene malo kolektivna svest. Nazalost, kod nas se sad na sva usta pominje EU iako nismo ni na koji nacin spremni za takvu obavezu. (a i nisam siguran 100% da ce EU da opstane u ovakvom obliku, uz ove najnovije potrese)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Posle zivota u nekoliko stranih zemalja i 30+ zemalja koje sam obisao turisticki, nalazim da sam dovoljno kompetentan da iskomentarisem.

Uz sve svoje ogromne mane, Srbija ne da je banana drzavica nego bolje da ne pokusavamo da se uporedjujemo...

Jeste da je sve u umu ali ako je tebi lepo ne znaci da je lepo vecini. Ako ti nesto mislis ne znaci da je to istina samo zato sto ti tako mislis.

... Kod nas se kriminalci idolizuju, kod nas je vladao komunizam doskoro, kao u mnogim banana drzavicama...

U "banana drzavicama" je vladao komunizam??  -- Svasta covek moze da cuje od nekoga ko sebe predstavlja kao kosmopolitu.

U onih preko 50 drzava koje sam ja posetio (ako vec smatras da diskutant treba da se na to poziva) ljudi sa kojima sam se ja sretao -- koji su, doduse, obrazovaniji od tebe -- veoma jasno su znali da Srbija moze da bude samo primer tipicne zakasnele evropske diktature.

A sto se tice da li je meni "lepo", jasno je da verovatno ne bih proveo 17 godina -- skoro pola zivota -- izvan Srbije da mi je u njoj uvek bilo samo lepo. To medjutim ne znaci da je ona "banana drzavica", nego tipicna evropska diktatura.

Inace sintagma "banana drzava" je izmisljena za "drzavu" oko Panamskog Kanala (ne Panamu, nego americki protektorat sirine 30 km), a onda je izraz prosiren na fasisticke sisteme u narocito Centralnoj, a delimicno i Juznoj Americi, koje nemaju sopstvenu spoljnu politiku nego zavise od USA, a inace ih karakterise vojna hunta i OLIGARHIJA -- tj. vlast NEKOLICINE za razliku od diktature jednog coveka kao u Srbiji 1990-tih, cime ih USA drze na uzdi (jedan saveznik bi se otrgao kontroli, kao Osama, Saddam i drugi).

Najzad, sve -- naravno -- jeste onako kako ja mislim i to je jedina istina. A dozvoljavam da to vazi i za svakog drugog: da je u njegovom/njenom svetu on(a) jedino merilo stvari.

Vidim da ti to ne shvatas, dakle u tvom svetu mera svega je tvoja nemogucnost poimanja istine. Sto je -- da upotrebim trenutno cesto zloupotrebljavanu rec -- sasvim "legitimno".

-------------------

P.S. Ako smatras da ti imas prava da komentarises, sa kojim pravom si prvi pokusao to pravo da nekom drugom uskratis? Ako smatras da te iskljucivo to sto si putovao  kvalifikuje da diskutujes, onda ovo verovatno nije pravi sajt, jer -- iako sam ja putovao vise od tebe (a verovatno sam i stariji, pa se za duge godine skupi toga) -- mnogo ljudi ovde nije moglo da putuje koliko je zelelo. Sto ih ni u kom slucaju ne cini manje vrednim diskutantima od tebe.
« Poslednja izmena: 17. Jun 2005, 13:22:44 od Tralalalala »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.354 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.