Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Lovci na glave na tragu Mladiću  (Pročitano 5056 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Ajde sad lepo odskroluj ekran nagore i procitaj sta je ko napisao i ko je prvi napisao neprijatnu poruku pa razmisli malo, ako ti tvoj ego dopusta da shvatis da si prvi poceo.

Banana drzavica, zakasnela evropska diktatura... Smesno! Nije sija nego vrat. Potpuno nebitno kako opisujemo SCG kada je zemlja u ocajnom stanju! Doduse nemamo diktaturu vise, ali nemamo ni mnogo cim da se pohvalimo. Jedino sto stoji je da sam umesto komunizam trebao da kazem diktatura, moja greska. (posto sam Kubu uracunao u banana drzave a kod njih je komunizam)

I ne razumem zasto ti je toliko stalo da me ispravis oko ovoga? Umesto da kazes nesto on-topic ti se cimas da pokazes kako znas poreklo sintagme banana drzava. Ah, google, man's best friend...

PS Sto se tice prava na komentar, svako ga ima. Ajde sad lepo ponovo odskroluj gore i procitaj ko je prvi pominjao putovanja/zemlje gde je ziveo i videces da si to bio ti. Dakle, ti si mene pokusao da eliminises na taj nacin a ne ja tebe. Ja sam ti samo vratio loptu. Sto se tice ostalih diskutanata, njima svaka cast, ali niko od njih me nije smarao oko sitnica osim tebe. SF je poslao normalan odgovor koji je imao veze sa temom, za razliku od tebe koji si samo udario u off-topic prosipanje "pameti"...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
Ako tebi tvoj intelekt dozvoljava da shvatis da si ti prvi pitao "ako ja nisam iz SCG, s kojim pravom diskutujem", onda ces mozda pojmiti cemu je sluzila informacija da ja zivim u Srbiji, iako nisam uvek ziveo u njoj.

Nijednog trenutka nisam sugerisao da bilo koga diskredituje to sto nije putovao kao turista (posto kazes da je tvoje iskustvo izvan zemlje pre svega turisticko).

Sto se tice onoga o cemu pokusavas da nesto kazes iako nemas pojma, a kad ti se objasni, tvrdis da nije bitno, evo po drugi put, i pokusacu sto jednostavnije:

Banana drzavica i evropska diktatura -- kao sto sam objasnio -- nemaju APSOLUTNO NISTA zajednicko, ne samo u geografskom, nego pre svega u pojmovnom smislu: jedno podrazumeva OLIGARHIJU -- dakle nekoliko ljudi na vlasti, da bi ih Amerika lakse kontrolisala -- a drugo je tipican produkt evropskog razvoja: piramidalna evropska diktatura sa JEDNIM muskarcem na vlasti (Napoleonova Francuska, Hitlerova Nemacka/Austrija, Francova Spanija, Mussolinijeva Italija, Jugoslavija kralja Aleksandra, Titova Jugoslavija, Tudjmanova Hrvatska, Miloseviceva Srbija).

Inace, naravno, bitno je uvek na vreme ispraviti one koji lupetaju o stvarima o kojima nemaju pojma, i to je sasvim on-topic.

Najzad, ako je tvoje obrazovanje bazirano na Google-u, onda si jadniji nego sto sam mislio.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Mi nismo nikakva "banana drzavica". Ali mozda vi jeste.

Everything is in the mind.

Does this ring the bell? Slabo pamtis izgleda. Ko smo mi i vi je samo tebi jasno...

Jos jednom - oligarhija, diktatura jednog coveka - NIJE BITNO! Vazno je kako zemlja napreduje na poljima industrije, kulture, obrazovanja.

Inace cista diktatura kakvu ti zamisljas ne postoji (osim mozda u tvojim izgooglovanim komentarima) jer nijedan od pomenutih diktatora nije mogao sve sam da postigne, kao sto glava ne vredi mnogo bez vrata kojim je zakacena za telo. Svi su imali svoje podredjene koji su drzali znacajnu vlast u rukama. Ali to nije tema ove diskusije.

Da bi lakse pratio, boldovao sam bitne stvari.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Kao sto rekoh, ako se ti obrazujes na Googleu, to je samo tvoj problem. Meni search engines ne sluze za to.

Sto se tice besmislenog pokusaja da se izvadis, tvoje besmislice ostaju: ne razlikujes evropsku diktaturu (koja postoji od kasnog Srednjeg veka do danas) od pojma "banana drzave" (i uzgred, to se u originalu ne zove "drzavicom" nego "drzavom"), iako je ovo drugo sintagma skoro 200 godina mladja, i koja oznacava nesto DRASTICNO razlicito, sto nikakve veze nema sa evropskim diktaturama.

A sto se tice moje primedbe koju citiras, ona stoji:

MI -- tj. Srbija, i ljudi koji u njoj zive -- nismo nikakva "banana drzava", iako Srbija dugo jeste bila najordinarnija evropska diktatura kakvih je U EVROPI bilo vise desetina kroz istoriju, a ima ih i dalje, i bice ih opet. Ali dozvoljavam da je moguce da neki ucesnici Bureka, pa i npr. ti, budete/budu i iz npr. St. Kittsa i Nevisa, koji jeste nesto sto se moze nazvati "banana drzava".

Ali to u svakom slucaju to nije nas problem.

Nas problem je da nisu uhapseni naoruzani stranci koji setaju Srbijom, koji navodno tragaju za nekakvim Mladicem, a koji mogu biti teroristi, a cak i ako nisu, u svakom slucaju nemaju parva da idu Srbijom pod oruzjem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Nije bitan nacin vladanja ako je narod nezadovoljan, siromasan, bez posla... Zajednicka osobina vecine diktatura  (ukljucujuci Srbiju '90-'00) i svih banana drzavica. Definicije nisu bitne u zivotu osim dokonim ljudima i onima koji lece komplekse tako sto se prave pametni. Nadam se da ne spadas u ove dve grupe?

Nas je problem sto smo neozbiljna drzava. Zato smo uporedivi sa takvim drzavama. To je poenta cele price.

I ja sam iz Srbije tako da smo u istom kosu sto se toga tice (iako sam trenutno u inostranstvu). Ne znam zasto se nalazis uvredjenim, mozda zato sto sam ti dirao drzavu koja je inace i moja? Pa meni je mnogo zao sto jedva mozemo da se nazovemo drzavom ali tako je, ma sta ti i ja rekli nece da promeni sumornu realnost!

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
marniko82 ima pravo. Srbija generalno nije banana drzava. Ali po trenutnom stanju u drzavi gotovo da smo postali banana drzava. Zavisimo od pomoci drugi, svetske velesile nam diktiraju vlast, naoruzani ljudi se slobodno setaju, kao ti lovci na ucenjene glave, stanje u kulturi, industriji i privredi je katastrofalno. U svim tim apsektima gotovo da se nerazlikujemo od banana drzava.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
U Srbiji je nazalost najgore to sto je veliki deo njene omladine neobrazovan, bandoglav i tupav, nesposoban da prizna gresku, ubedjen da sve zna i sve razume, itd, za sta ste vas dvojica ocigledan primer.

Srecom, ima i drugacijih mladih ljudi u Srbiji -- za koje bahato "mudrovanje" o stvarima o kojima pojma nemaju nije merilo njihovog lecenja kompleksa (sto onda projektuju da za isto optuzuju druge).

Uostalom, ima takvih pametnih maldih ljudi i bas na Bureku i zato ja na njemu i diskutujem, uprkos tome sto se nekim drugim diskutantima ne moze dokazati ono sto njihov ogranicen um ne moze da pojmi: da nije svejedno kako se stvari poimaju i od kavih postulata se polazi kad se pokusava da se problem resi.

Jos jednom, "banana drzave" -- i po treci put: u ovoj sintagmi NE kaze se "drzavice", bez obzira na velicinu -- u Evropi ne postoje, jer nema drzave kojom vlada oligarhija prilicno jednake GRUPE vladara (obicno hunte) i u kojoj bi USA imale toliko jak uticaj da bi se nazivala tom sintagmom. Najvise bi na to -- po uticaju USA na stanje u toj zemlji -- licila Velika Britanija, koja ipak ima nekakve ostatke parlamentarizma, i uostalom izvesnu dozu nezavisne spoljne politike, a i nema oligarhiju.

U Evropi, medjutim, ima jos uvek diktatura (pravih: Belorusija, ili legislativnih, ali ne sustinskih: Lihtenstajn -- moze se jos zvati i apsolutnom monarhijom), a Srbija je trenutno post-diktaturijalno drustvo.

U svakom slucaju, sve to apsolutno nema nikakve veze jedno sa drugim i nikakav model koji bi vazio za "banana drzavu" kakva je bila Guatemala 1980-tih ne moze da vazi za Srbiju danas. I zato "mi" nismo nikakva "banan drzava", ali dozvoljavam da "inostranstvo" u kojem zagovornik te sintagme zivi -- moze biti.

Najzad, ne vidim zasto bih ja bio u bilo kakvom "kosu" sa bilo kim. Ja sam, naime, ODABRAO da se vratim u Srbiju jer mi to odgovara iz licnih razloga, a sa svojim drzavljanstvima lako mogu da zivim i drugde.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Hmmmm, plasim se da ne znas sta sam od skole zavrsio (i costa) pa ne mozes ni da komentarises... Ako ti se lece kompleksi, osnuj lepo sektu, "nabavi" pristalice pa naredjuj ljudima sta da rade. Mislim da bi uzivao u tome.

Ako zelim da kazem banana drzavice reci cu tako. Da li ti to smatras tacnim mene ne zanima. Inace, ja sam mogao Srbiju da nazovem imperijom ili carstvom ili nekim trecim imenom pa opet ona to sustinski ne bi bila. Ime ne znaci nista. Ja mogu tebe da nazovem crncem (a da si recimo belac) pa ti ipak ne bi bio crnac samim tim sto sam te ja tako nazvao.

I opet, porede se druge stvari po cemu je Srbija slicna banana drzavicama a ne to ko je na vlasti i da li USA diktira spoljnu politiku. Prica se o jadnom stanju drustva u kome se naoruzane grupice setaju po zemlji.

I naravno opet nisi odgovorio na sustinu teme jer nemas sta pametno da kazes. Oh well...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Potpuno je svejedno koje si skole zavrsio -- to ne menja cinjenicu da si bandoglav, nevaspitan, i bez ikakvog opsteg obrazovanja.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Citat
U Srbiji je nazalost najgore to sto je veliki deo njene omladine neobrazovan, bandoglav i tupav, nesposoban da prizna gresku, ubedjen da sve zna i sve razume, itd, za sta ste vas dvojica ocigledan primer

Jel ti to ponosno izjavljujes da si pametan? Stoji to da si inteligentan, i informisan, ali naprotiv ti si utopljen u apsolutistickoj iluziji svojih ideja, i nista drugo neprihvatas nego ono sto tvoj um smisli. Uostalom, ti nisi samo samnom dolazio u sukob na ovom forumu, nego i sa drugim ljudima, a to samo pokazuje da nije problem u nama nego u tebi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.